Figues d’un altre paner

Torna el derbi gironí per excel·lència (diumenge, 17h) amb una Unió Esportiva Olot en plena forma i una UE Figueres encara en període d’adaptació que busca els primers tres punts. El repte del tercer triomf consecutiu planeja sobre el fortí olotí per tal de perseguir l’estela del líder. Calderé no podrà comptar amb Uri Santos, Dembo ni Quintanas però recupera Kike i Micaló. Dinar previ de seguidors a Les Cols en una jornada on l’Estadi ha de fer més patxoca que mai.

Sonarà a tòpic, però un derbi és un derbi. Per molt que la UEO hagi encadenat quatre victòries en cinc partits, per molt que Marc Mas i Sergio Álvarez facin gols com xurros, per molt que el bloc defensiu presenti una seguretat envejable… Això és un derbi. Per molt que el Figueres enceti etapa amb un entrenador jove i inexpert com Chicho, per molt que els de Vilatenim encara no hagin aconseguit la victòria en cinc jornades, per molt que l’etiqueta de favorit vagi a parar a la Garrotxa… Això és un derbi. No és posar aigua al vi, és la realitat. I els fets ens demostren que els figuerencs són capaços de capgirar un 0-2 i deixar-te fora de la Copa Catalunya. Que compten amb jugadors contrastats com els Cunill, Pedro del Campo, Ritxi Mercador o el golejador Javi Revert, que sembla que no hi és i ja te l’ha fotut. I no ens oblidem dels garrotxins; Ferran Grau, Ramon Masó i Adrià Casanova que tindran un plus de motivació pel fet de jugar a la seva terra. D’al·licients, mil. De rivalitat màxima, i molt sana, també. Narcís Pèlach “Chicho” recupera Moha Chabboura i té els dubtes de Cunill, Grau i Maik Molist, un dels fitxatges estrella procedent del Manlleu.

Ramon Calderé té tres absències destacades; el davanter Uri Santos, que arrossega una contusió, Dembo Batchilly, amb un petit esquinç al genoll, i el porter Albert Quintanas, amb una elongació al pectoral. La bona notícia és la recuperació de Kike Sánchez i Lluís Micaló, que ja han deixat enrere els problemes musculars. El partit, corresponent a la 6a jornada, serà aquest diumenge a les 17h. Atenció, que la prèvia estarà molt ben amenitzada amb un dinar de socis i aficionats al Restaurant Les Cols (*encara queden tiquets al Norton, Setrill i Carnisseria Planagumà). Un dia per treure pit i demostrar que la força dels volcans és capaç d’aturar la tramuntana de l’Empordà. De moment, el “fortí olotí” es manté inexpugnable amb dos de dos. Que segueixi així! Som-hi Olot, som-hi Grada!

La prèvia de Calderé

“Posaria un notable a l’equip en aquesta arrencada, anem avançant i intentem ser protagonistes amb la pilota, pot ser som una mica més verticals i profunds. Serà un partit maco, atractiu, ja ens coneixem bé. El Figueres és un bon equip, tenen un estil definit, cal tenir-ho en compte, m’estranya la seva situació. En qualsevol moment estarà al lloc que li correspon per la qualitat que té Un equip ha de ser ric en moviments, variants i decisions en funció del partit. Missatge a l’afició? Agraïment i confiança, ells ja estan responent des del principi. Nosaltres som els actors i els hem d’animar”.  

Precedents

Des dels anys 20 fins a l’actualitat, Olot i Figueres s’han vist les cares en un total de 37 vegades a l’Estadi Municipal, la majoria a Tercera Divisió i algunes a Regional Preferent. Uns duels de màxima rivalitat que s’han saldat amb 16 victòries olotines, 11 empats i 10 trioms dels figuerencs. En l’últim precedent de lliga, que data de la temporada 2012-13, golejada de la UEO per 3-0 amb gols de Carlos Martínez, Àlex Pagès i Ferran Grau en pròpia porteria.  

 

Baixes: Uri Santos, Dembo i Quintanas (lesió)

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply