Canvi de ritme

La Unió Esportiva Olot enceta contra el Cerdanyola FC (diumenge, 17h) una setmana ben exigent amb tres partits i nou punts en joc. Els de Calderé intentaran fer pagar els plats trencats als vallesans, que arriben amb tres desfetes consecutives, i demostrar la voracitat del fortí olotí. Amb Ginard disponible, Uri Santos és l’únic dubte en una tarda amb la presentació de tot el futbol base.

La Tercera accelera. La jornada intersetmanal del proper dimecres, en la qual visitarem el camp de la Montañesa, i la propera a casa contra el Terrassa, afegeixen transcendència al duel d’aquest cap de setmana contra el Cerdanyola. Sortir ben parat d’aquests set dies significaria un cop d’efecte important, tant a nivell moral com en la classificació. Però no mirem més enllà, diumenge tenim l’oportunitat de redimir-nos després de la derrota al camp de la Pobla de Mafumet. I la bona notícia és que juguem a casa; l’olor de la gespa, el caliu de la gent, l’estil de joc, la pólvora dels “killers”… aspectes que s’han traduït en nou punts de nou punt possibles. El fortí olotí en la màxima expressió.

Convé no enganyar-nos amb la posició del Cerdanyola FC ni en la dinàmica en la qual està immers. Un bloc ben armat, amb les idees clares i que la temporada passada ja va ser una de les sorpreses positives del grup. Amb Toni Carrillo dirigint la nau vallesana des de fa quasi una dècada (nou temporades, 300 partits), han conservat la columna vertebral amb retocs potents com Oliver (Hospi), Gueri (Júpiter), Rovira (Europa) i atacants del Prat com Jonathan Collado i Elhadji Bandeh, germà de l’ex-Olot Musa Bandeh. Per tant, orelles aixecades i precaució màxima.

L’únic dubte per a Calderé és Uri Santos, quasi recuperat de la contusió del dia de l’Europa. El porter Xavi Ginard, ja amb la fitxa tramitada, estarà disponible sota pals. Per part vallesana, Carrillo perd Victor Duran per sanció i Aitor Pérez i Àlex Torres per lesió. Una diada especial per al planter de la UEO, ja que just abans del matx presentarem en societat els 11 equips de la Fundació UE Olot. Jugadors, tècnics, coordinadors… tota la família del club serà a l’Estadi. Un al·licient més, us esperem al camp. A casa, +3!! ESPERIT VOLCÀNIC!

La prèvia de Calderé

“Hem de reconèixer que vam estar malament a la Pobla de Mafumet, vam arribar tard a tot arreu. No va ser l’Olot dels últims partits i això ho hem de rectificar, millorar i corregir ràpidament. Respectem qualsevol equip i ens volem fer molts forts al nostre Estadi i no deixar escapar punts. Estem per sobre de la mitjana anglesa entre punts a casa i fora. El Cerdanyola té algun lesionat important però a dalt comptem amb jugadors destacats com Elhadji. M’imagino que tancaran espais al darrere i haurem de ser capaços de fer-ho bé. Tots els equips que juguem tenen urgències per solucionar… Nosaltres també. Es poden guanyar guerres perdent batalles, n’hem perdut dues però nosaltres volem guanyar la guerra. Per molts Peralades i Terrasses que hi hagi, nosaltres lluitarem”.

Precedents

Al llarg de la història només hem trobat un parell de visites del Cerdanyola FC a l’Estadi Municipal d’Olot, totes dues en la categoria de la desapareguda Regional Preferent. El primer enfrontament va ser la temporada 1986/87 i es va saldar amb una contundent victòria de la UEO (7-1). El segon i últim precedent és més recent, de la temporada 2009/10, en la qual els garrotxins van superar els vallesans (3-1) en l’etapa daurada dels ascensos consecutius que van portar el club fins a Segona B.

Baixes: cap

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply