A cavall guanyador (UE OLOT 2-1 Granollers)

Cinquena victòria consecutiva de la Unió Esportiva Olot, que treu profit de l’instint assassí de Sergio Álvarez i Marc Mas per trencar la resistència d’un EC Granollers ordenat però tímid en atac. Domini olotí i un grapat d’ocasions sense materialitzar en una tarda amb un fortí ben animat i amb reconeixement al genet Marià Clavell i la visita de l’Escola Pia. El proper diumenge, pedra de toc important a Palamós, el quart classificat.  

Ni el canvi d’hora, ni la baixada de la temperatura… L’Olot és inalterable i insaciable, s’està acostumant a guanyar i està fent de les victòries una rutina ben agradable. Aquesta tarda hem superat un Granollers ben plantat sobre el terreny de joc i amb les idees clares; lluitar, destruir i aprofitar les seves opcions a la contra. El control dels de Calderé era notori i ben aviat s’ha traduït en arribades a l’àrea, la més clara, un xut ajustat de Sergio Álvarez que tots ja el vèiem a dins. També ha provat una centrada-xut Èric Vilanova, un dels destacats del partit, aportant criteri i fluïdesa al centre del camp, avui fent parella amb Héctor. Però el gol és cosa dels killers, i Álvarez no és dels de que perdoni dues vegades. Centrada precisa de Blázquez al segon pal i el veneçolà que només l’ha d’empènyer per obrir la llauna a la mitja hora de partit (30′). Oportú Sergio, ampliant el ventall de registres i clavant el novè gol del seu compte particular. Entre Dembo i Mas han buscat el segon abans del descans, aquest cop amb la punteria més desviada. A l’altra banda, Ginard amb prou feines s’ha embrutit els guants.

A la represa s’ha enfosquit el cel i el fred s’ha fet notar… però el joc de la UEO s’ha mantingut lúcid, dinàmic i solidari. Més oportunitats: Sergio, Mas i Dembo estaven encaparrats tan sí com no en marcar la segona diana, la de la tranquil·litat. Kike Sánchez, amb una centrada rasa i boníssima que no ha aprofitat ningú, i Èric Vilanova, amb un cacau interessant des de la llunyania, també hi han dit la seva des de la segona línia. Fins i tot Bigas, poc habitual en aquestes accions, ha rematat de cap arran de pal un servei de cantonada. S’olorava el segon i la flaire venia de l’olfacte de Marc Mas, que ha birlat una pilota en zona de creació de la defensa vallesana, s’ha rifat el porter Santaló i ha culminat amb cama esquerra (75′). Com Álvarez, el novè gol dels dos depredadors que regnen a les àrees de Tercera. L’altre repte del matx era deixar la porteria a zero… i hem estat ben a punt. Només ho ha impedit una genialitat de Gil a les acaballes, golàs de falta per tot l’escaire que Ginard no ha pogut aturar (89′). En tot cas, victòria d’ofici i de picar pedra que ens referma com l’alternativa al Peralada i ens dóna un coixí d’onze punts respecte el cinquè classificat. El “Fortí Olotí” segueix inexpugnable i avui amb una grada ben animada amb 1.335 que han xalat amb càntics, actuacions i onades cap als nostres herois. Una tarda en la qual també ens ha acompanyat el genet Marià Clavell i els nens de l’Escola Pia, tots ells trepitjant la gespa i rebent el nostre reconeixement en la prèvia. Anem a cavall guanyador i gaudim com nens petits, ara sí que hem posat la directa. Diumenge a Palamós, una altra batalla, i ben dura que es preveu. HI TORNAREM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Bigas, Lluc Banús, Escudero, Blázquez, Marc Mas, Èric (Abel, 78′), Kike (Roger, 71′), Sergio, Dembo (Alfredo, 62′) i Héctor (c)

EC Granollers: Santaló, Mur, Javi González, Fran Fuentes, Bellavista (c), Ramon Suárez, Gil, Héctor, Cano (Javi Sánchez, 62′), Carrillo (Alejandro, 68′) i Español.

Gols: 1-0, Sergio Álvarez (30′), 2-0, Marc Mas (75′), 2-1, Gil (89′).

Àrbitre: David Garcia Rosel. Ha amonestat Kike (UEO) i Ramon Suárez (Granollers).

Incidències: partit corresponent a la 12a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.335 espectadors a l’Estadi Municipal. Avui ens ha visitat el futbol base de l’Escola Pia i el genet olotí Marià Clavell, segon millor jugador del món de horseball que ha realitzat el servei d’honor abans de començar. 

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply