Un punt d’orgull (UE OLOT 1-1 CF Peralada)

La Unió Esportiva Olot resisteix l’embranzida inicial del Peralada i suma un empat amb regust de victòria que li permet conservar la primera posició. Boniquet, ben d’hora, ha avançat els xampanyers, que han tingut bones ocasions en el primer temps. A la represa, la força dels volcans ha empès als de Calderé, que han igualat el marcador amb un gol de penal d’Héctor Simon davant de gairebé 2.000 espectadors. El CPA Olot i Sant Pere Màrtir també han estat protagonistes en la prèvia.

El CF Peralada ha estat líder durant pràcticament tota aquesta arrencada de temporada i avui ha demostrat el perquè. El conjunt d’Arnau Sala i Xavi Punsí ha realitzat una posada en escena d’alt nivell a l’Estadi Municipal davant una UEO valenta i atrevida que tampoc s’ha arrugat i ha estat a l’alçada de les circumstàncies. El cert és que els xampanyers han tingut la possessió de la pilota en la primera meitat i han disposat de les millors oportunitats  a les botes de Draman i Coro. Qui l’ha aprofitat a la primera ha estat Xavi Boniquet, que s’ha presentat a la frontal i ha xutat amb cama esquerra ben escorat al pal (6’). Gerra d’aigua freda matinera per un Olot que tot just començava a entrar en el partit. Mica en mica, els homes ofensius han anat despertant i Kike Sánchez i sobretot Dembo, a boca de canó, haurien pogut signar l’empat. L’ex-porter de l’Olot, Gianni Cassaro, molt atent, ho ha evitat. A l’altra banda, Ginard ha hagut d’intervenir amb freqüència per avortar els atacs empordanesos. I així hem arribat al descans, amb la sensació que calia capgirar la tònica i posar una marxa més.

I així han sortit els jugadors dels vestidors, especialment Marc Mas, que ha tingut un parell d’oportunitats prou destacables. Calderé ha mogut la banqueta amb els canvis de Roger Vidal i Uri Santos, dos olotins que saben el pa que es dóna en aquest tipus de partits. I com a Palamós, l’aposta per la rauxa de casa ha funcionat i l’equip ha crescut en caràcter i intensitat. Precisament Uri ha portat de corcoll la defensa visitant amb dues accions que han obligat a fer tornar a treballar a Gianni. El Peralada ha perdut el control i la frescor dels primers 45 minuts i a base de lluita i coratge hem pogut contrarestar el seu talent. Estava clar que tindríem opcions per igualar les forces… i el premi ha arribat des del punt de penal. Pilota penjada a l’àrea que topa amb el braç de Chele i l’àrbitre que no s’ho pensa dues vegades i assenyala pena màxima. Un penal que Héctor Simon ha transformat amb tota la tranquil·litat del món, al més pur estil “Panenka” (83’). Un punt que, vist el partit i el moment, era un autèntic puntàs. En la recta final, els dos equips han vorejat les àrees buscant la victòria; Ginard ha desfet una canonada de Carbó i l’ímpetu d’Uri, Mas i Alfredo ha mantingut la flama encesa. Al final, repartiment de punts que ho deixa tot igual; un empat amb gust dolç per a l’Olot i amarg per al Peralada. Una matinal multitudinària a l’Estadi amb 1.920 espectadors, homenatge a les campiones del CPA Olot (amb obsequis inclosos) i la visita del Sant Pere Màrtir amb els seus 9 equips de base. Contents de la imatge que hem donat, sobretot a la represa, i satisfets amb el botí aconseguit. Volen els dos primers punts del fortí olotí, però ens aferrem al liderat amb ungles i dents. Diumenge que ve, nova parada del Tourmalet a Vilafranca. Pit i collons, UEO! HI TORNAREM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas, Lluc, Blázquez, Marc Mas, Èric (Alfredo, 73′), Kike (Roger, 51′), Sergio (Uri, 51′), Dembo i Héctor.

CF Peralada: Gianni, Vallho, Estellés, Carbó, Serrano, Coro ©, Boniquet, Draman (Keita, 70′), Javi Sánchez (Victor Alonso, 65′), Pablo Carbonell i Chele.

Gols: 0-1, Xavi Boniquet (6’), 1-1, Héctor (83’)

Àrbitre: Miguel Àngel Moreno Villaecija. Ha amonestat Bigas (UEO) i Vallho i Estellés (Peralada).

Incidències: partit corresponent a la 16a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.920 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans del matx hem rebut la visita de totes les patinadores del CPA Olot, flamant campió del món de grups de Xou per desena  vegada, i també de la Joventut Sant Pere Màrtir amb els seus 9 equips de futbol base.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply