Xoc de cavalcades

La Unió Esportiva Olot, amb 12 jornades sense perdre, topa aquest diumenge (16:30h) amb el FC Ascó, que n’acumula 16 imbatut i ja és quart. Primer partit de la segona volta amb el retorn de Santi Castillejo a l’Estadi i el propòsit d’any nou de descavalcar un altre candidat al play-off. Problemes en defensa per a Calderé, que no pot comptar ni amb Jose Martínez ni amb Lluc Banús. 

Després de l’aturada nadalenca, la UEO enceta el 2017 amb optimisme, convenciment i les piles carregades. El desembre es va tancar amb quatre empats consecutius en un tram de calendari especialment exigent. Això sí, l’equip no perd des de fa 12 jornades i manté la intensa pugna amb el Peralada per a la primera posició. Ara comença la segona volta, el moment decisiu del curs que dictaminarà les aspiracions de cadascun dels equips. La de l’Olot és confirmar el play-off d’ascens, ben encarat amb +16 respecte el cinquè, i lluitar pel títol a final de lliga. El repte més immedia, però, és vèncer l’Ascó, segurament el conjunt més en forma del campionat.

Entrenats per Santi Castillejo, un vell conegut de l’afició olotina, els de la Ribera d’Ebre són quarts classificats amb 33 punts i dibuixen un traç ascendent amb 7 victòries  i 8 empats en els darrers 16 assalts. Víctor Bertomeu i Andreu Guiu, amb sis gols cadascun, i Jordi Martí, amb cinc dianes, són futbolistes a tenir lligats de ben a prop. Juntament amb el Vilafranca, els asconencs són els únics equips que han guanyat al Peralada i és un ferm aspirant a disputar la promoció. Campió de Tercera fa dos cursos, l’Ascó vol fer-se sentir de nou després d’una campanya discreta.

Maldecaps en defensa per a Ramon Calderé, que té les baixes de Jose Martínez, que compleix cicle de targetes, i de Lluc Banús, que pateix un esquinç al turmell. Serà el primer partit amb Ascensors Serra com a patrocinador principal de la samarreta després de tancar l’acord aquesta setmana. Així doncs, esperem pujar ben amunt amb el nou espònsor i amb tots vosaltres fent-nos costat. El Fortí Olotí us reclama i la Marea Vermella ha de donar color i calor a l’Estadi Municipal, diumenge a les 16:30h, amb la presència confirmada del patge reial, que es queda uns dies més a la Garrotxa. Setmana màgica, dies d’il·lusió, de somnis i de nous propòsits. Aquí ens conformem amb els tres punts… Demostrem qui són els reis!

La prèvia d’Uri Santos

“L’Ascó no va començar gaire bé la lliga però ha anat demostrant que té un gran equip, coneixem en Santi Castillejo i li agrada treballar bé els seus equips. És un dels candidats a estar a la part alta i arriben en un bon moment. Sabem que costarà però estem tranquils i conscienciats amb el treball que hem fet aquests dies. Porto dues setmanes entrenant amb el grup i em sento molt còmode i sense molèsties. Estic content i amb ganes de fer una gran segona volta per ajudar als companys i al club. Hem de sumar esforços de molta gent per aconseguir que la cosa vagi bé. Guanyar ens donaria molt d’avantatge i seria un missatge per a tots els rivals directes”.

Precedents

Serà la primera vegada que el conjunt tarragoní trepitgi l’Estadi Municipal en partit oficial. En el duel de la primera volta, el primer del campionat de lliga, l’Olot es va imposar per 1-3 amb un doblet de Marc Mas i un altre d’Alfredo en els últims minuts. Una actuació solvent en el debut a la banqueta de Ramon Maria Calderé.

Baixes: Jose Martínez (sanció) i Lluc Banús (lesió).

Foto: Isaac Planella

 

 

Leave a Reply