Ruixat de rauxa (UE OLOT 1-1 Santfeliuenc)

Com en el duel de la primera volta, una jugada desgraciada del porter marca el partit entre Unió Esportiva Olot i un combatiu Santfeliuenc. Sota una intensa pluja, els de Calderé han tret l’ànima i el caràcter a la represa per empatar amb una pena màxima d’Héctor Simon i un setge d’arribades constants. Un punt més d’avantatge respecte els perseguidors i quinzena jornada sense perdre. Diumenge que ve, prova de resistència al Nou Sardenya de Gràcia. 

Si en el partit a Les Grases la mala fortuna es va apoderar d’August Conesa, en el matx d’aquesta tarda ha estat Xavi Ginard qui ha viscut una acció còmica decisiva en el desenvolupament de l’enfrontament. Era el minut 4 quan el mallorquí ha efectuat un refús amb el peu amb tal mala sort que ha impactat a l’esquena de Patxi i la pilota s’ha introduït dins la porteria (4′). Una diana que ha trastocat el guió inicial dels garrotxins, amb ganes de brindar una alegria a l’afició en una jornada que s’havia posat molt de cara. Després d’assimilar el gol en contra, la UEO ha començat a circular la bola amb fluïdesa, arribant per les bandes i generant intents per a la igualada. Dembo ha estat l’home més participatiu en aquest aspecte amb un parell de xuts remarcables. Èric Vilanova, amb un cacau sec, s’ha apropat a la xarxa i Bigas, en una doble incursió atacant, ha fet lluir Toni Casamayor amb una gran estirada. A l’altra banda, poc bagatge dels visitants, que han amortitzat, i de quina manera, la seva única aproximació. El camp, tot i estar pesat i tou en alguns sectors, ha aguantat prou bé les pluges dels últims dies.

DSC_0214

A la represa, Calderé ha donat entrada a Kike per Èric per tal d’aprofitar encara més el carril dret. El més perillós, però, continuava essent Dembo amb dues rematades més. També l’ha tinguda el pitxitxi, Marc Mas, en un mà a mà que ha marxat fora de forma incomprensible. La pluja anava en augment i la intensitat de l’Olot, també. El ruixat ofensiu era evident i només calia encendre la metxa. L’expulsió de Pacheco, que ha vist la segona groga, ha posat encara més contra les cordes al Santfeliuenc La igualada ha arribat des del punt de penal, després que l’àrbitre l’assenyalés en una caiguda dins l’àrea de Roger Vidal. Héctor Simon, el xutador oficial, no ha perdonat tot i que Toni s’ha llançat en bona direcció (73′). Els olotins, esperonats per l’afició, han tret l’esperit volcànic per intentar assolir la victòria. També hi esperava contribuir Tito Malagón, que ha debutat en la recta final amb bones aparicions per l’ala esquerra. Amb Escudero fent “d’Alexanko”, el setge ha estat total. Centrades i més centrades… i un tir al pal d’Héctor quan tothom ja cantava el segon. S’ha de dir, també, que els d’Andrés González han creat dos ensurts quan els olotins estaven bolcats al davant. Al final, un repartiment de punts que ens deixa més líders; +3 del segon, +11 del tercer i +16 del cinquè. Ens enfilem a la cinquantena de punts amb 15 jornades sense perdre i encara invictes a l’Estadi. Això pinta bé, però queden moltes batalles. La pròxima, diumenge al Nou Sardenya (12h) davant un Europa renascut. HI TORNAREM! Mirem amunt!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c) (Tito, 69′), Bigas, Escudero, Blázquez (Alfredo, 82′), Roger, Marc Mas (c), Uri, Èric (Kike, 45′), Dembo i Héctor.

Santfeliuenc FC: Toni, Èric Ruiz, Jaume Duran, Tena, Esteban, Fuentes (c), Romo (Morgado, 88′), Vázquez, Patxi Areitio, Zárate (Ferri, 72′) i Pacheco.

Gols: 0-1, Patxi (4′), 1-1, Héctor de penal (73′).

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla. Ha amonestat Escudero i Roger (UEO), Toni, Tena, Esteban i ha expulsat Pacheco per doble groga al Santfeliuenc. 

Incidències: partit corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 750 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply