Cimera europea

La Unió Esportiva Olot es desplaça al Nou Sardenya (diumenge, 12h) per veure’s els cares amb un llop amb pell de xai, el CE Europa de Rojas, Reverter i Canelada. Els escapulats, amb la moral pels núvols després de tombar Peralada i Vilafranca, esperen una UEO que defensa lideratge i que intentarà ratificar les seves bones prestacions a domicili. Sergio Álvarez tornarà a la llista i Calderé només té la baixa de Micaló per lesió. 

De gràcia, ben poca. Tot i visitar el barri barceloní, un històric del futbol català, els olotins saben que han d’anar amb peus de plom i que caldrà tenir els cinc sentits activats per treure petroli del Sardenya. Aquest mes de gener ens ha dut sensacions força positives, sobretot en el balanç defensiu i en el pragmatisme de l’equip per resoldre els partits. L’assignatura pendent, que tant recalca el míster, és tornar a afinar la punteria; les ocasions hi són, falta que l’encert també acompanyi els Mas, Sergio o Uri. Tranquil·litat i bons aliments, que el líder no vol perdre la seva condició.

El CE Europa ha despertat en les últimes dues jornades i no precisament contra qualsevol. El conjunt de Joan Esteva s’ha desfet del Peralada i Vilafranca, amb la injecció anímica que això comporta. No obstant, el mal inici de campionat, amb canvi a la banqueta inclós, és una pedra en la sabata d’un equip que ocupa la 15a posició amb 25 punts. El que està clar és que una plantilla amb Cano, Civil, Fran Bea, Joel i companyia tard o d’hora havia d’espavilar. I amb vells conjunts de passat olotí; Rojas i Reverter, que ja van jugar el partit de la primera volta, als quals ara s’hi afegeix el lateral Rubén Canelada, arribat del Badalona. Javi Iglesias i Abel Rita, per lesió, es perdran la cita matinal.

A la UEO, Calderé recupera un home important en els esquemes ofensius, Sergio Álvarez, autor de 10 dianes, i podria donar continuïtat a la nova incorporació, Tito Malagón. Qui segur no serà a Gràcia és Lluís Micaló, que està acabant de fer net de la lesió muscular. L’enfrontament, un clàssic de la Tercera Divisió, es disputarà diumenge a les 12h al Nou Sardenya en plena jornada electoral al club gracienc. Un matx que podreu seguir a través del nostre compte de Twitter (@UEO1921), amb els companys de Ràdio Olot Esports i amb BTV Esports. Una parada més, una estació més cap a l’objectiu… Confiem en vosaltres! Mirem més amunt!

La prèvia de Calderé

“Ja ens estranyava veure l’Europa en una situació tan complicada amb els jugadors que té. Tenint en compte els últims resultats, que demostren el seu potencial, ens trobarem un equip molt perillós i amb molta moral i confiança. És un conjunt que juga molt millor contra els equips grans i que en el duel de la primera volta ja ens va posar les coses molt difícils. Hem fet autocrítica de l’últim partit, va ser una llàstima que no poguéssim guanyar tot i la reacció de la segona part. Ens estan penalitzant molt les ocasions que fallem, ens costa marcar, generem oportunitats però abans teníem molta més eficàcia. Treballarem per intentar saber escollir la millor opció en la centrada i en la rematada”.

Precedents

Els Europa-Olot han estat enfrontaments força recurrents al llarg de la història. Fins a 25 vegades ha visitat el Nou Sardenya el conjunt olotí amb un balanç de 2 victòries, 4 empats i 19 derrotes. Els dos triomfs van ser en la temporada 1978-79 (1-2) i en la 2011-12 (0-1, gol de Robert). L’últim precedent, del curs 2012-13, ens deixa una desfeta per la mínima (1-0) en la cursa d’aquell triumvirat entre Olot, Cornellà i Europa cap al títol.

Baixes: Micaló (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply