Estat de gràcia (CE Europa 0-5 UE OLOT)

Golejada sense pal·liatius de la Unió Esportiva Olot al Nou Sardenya de Gràcia. Quatre dianes de Marc Mas, els dos primers just abans del descans, i una altra de Tito Malagón han servit per tallar les ales a un Europa revifat en les últimes jornades. Una matinal ben rodona, ja que la derrota del Peralada a Vilatenim obre un coixí de sis punts respecte el segon classificat. Diumenge que ve arriba el Vilassar a la Garrotxa.

El partit somiat. L’Europa és l’Europa, estigui com estigui la classificació i el Sardenya és el Sardenya, un escenari mític del futbol català en el qual no és gens fàcil sucar-hi. Ben poc ens pensàvem en els primers minuts que el matx acabaria amb un resultat tan contundent a favor de la UEO. I és que els graciencs hi han posat intensitat, pressió i valentia per generar les primers arribades a l’àrea de Ginard. Xavi Civil, i sobretot Dani Pujol, han fet treballar de valent el porter mallorquí. L’Olot intentava acomodar-se a les dimensions del camp i la superfície i poc a poc anava agafant més possessió de la pilota. Amb Tito Malagón com a principal novetat en l’onze, els de Calderé han virat el perill cap a la banda dreta, ocupada per Kike-Blázquez. Precisament ells dos han estat els autors de les dues passades decisives en els minuts màgics (i psicològics) abans del descans. Finta amb el cos de la bala de l’Escala, que se’n va per cames de Cano i posa la bola al cap de Marc Mas, que s’ajup una mica per endreçar-la (43′). Sense quasi temps per escriure el tuit, arribava el segon. Obertura de Kike per Blázquez, incorporat a l’atac, que la filtra rasa i fina per a l’execució de Mas, superant Fer per sota les cames (45′). Doblet del killer silenc que s’enfilava a la vintena per deixar glaçat el Nou Sardenya.

MasSardenya

Foto: Àngel Garreta-CE Europa

Els gols han fet mal a l’Europa, que li ha costat més combinar i trepitjar l’àrea contrària a la represa. En canvi, els olotins es sentien més forts i amb més control de la situació. Kike Sánchez, un corcó per la banda, n’ha tingut un parell per estrenar el seu compte realitzador. Calia fer el tercer per donar més tranquil·litat i d’això se’n ha ocupat Tito Malagón, l’home tranquil, que ha definit amb delicadesa una bona assistència del mateix Kike en una contra de manual (59′). L’extrem madrileny, debutant com a titular, ha deixat vist per sentència el duel, encara amb molts minuts per endavant. Temps que ha aprofitat Marc Mas per engreixar les seves estadístiques i furgar en la ferida gracienca. El quart ha arribat després d’una centrada preciosa de Dembo, que ha substituït a Tito. El selvatà, amb la testa, ha tret les teranyines de l’escaire escapulat (79′). Però Mas volia un pòquer, com el dia del Sabadell B, i s’ha aliat amb Héctor Simón per fabricar el 0-5. Passada a l’espai del llançanenc i rematada creuada lluny de l’abast de Fer (81′). Amb el cap, amb la dreta i amb l’esquerra; matador de tots els colors per situar-se ja amb 22 gols. Calderé reclamava més efectivitat i l’equip ha respost amb una exhibició de pólvora insòlita en un camp de prestigi. Els de Joan Esteva han plantat cara a la primera però han sucumbit a l’encert i la superioritat dels nostres a la represa. Alegria des de Gràcia i també des de Vilatenim, on el Peralada ha caigut derrotat i s’allunya a sis punts. Queda molta lliga, cal anar amb prudència i humilitat, però el coixí és interessant. Porteria a zero i setzena jornada sense perdre, altres aspectes meritoris que ens deixa la matinal. Diumenge que ve ens toca el Vilassar de Mar a casa (16:30h) i ens heu de seguir acompanyant en aquest llarg viatge… Perquè tots junts MIREM AMUNT!!

FITXA TÈCNICA

CE Europa: Fer, Joel, Rojas, Cano (c), Uri, Civil, Dani Pujol, Rubén, Gonzalo (Abel Rita, 55′), Fran Bea (Gueri, 67′) i Varona (Javi Iglesias, 81′).

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas, Escudero, Blázquez, Roger, Marc Mas, Uri (Sergio Álvarez, 79′), Kike, Tito (Dembo, 69′) i Héctor (Abel, 82′).

Gols: 0-1, Marc Mas (43′), 0-2, Marc Mas (45′), 0-3, Tito (59′), 0-4, Marc Mas (79′), 0-5, Marc Mas (81′).

Àrbitre: Picazo Hernández. Ha amonestat Fran Bea (Europa).

Incidències: partit corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga amb la presència d’uns 950 al Nou Sardenya de Gràcia. 

Foto portada: Isaac Planella

Leave a Reply