Meravellosa bogeria (UE OLOT 3-2 Vilassar)

Amb una capacitat de reacció envejable, la Unió Esportiva Olot es desfà de forma soferta d’un Vilassar molt batallador i eficaç de cara a porteria. Les dianes de Mas, Kike i sobretot un golàs de cap de Sergio Álvarez desfermen l’eufòria a l’Estadi Municipal, que veu com el Peralada s’allunya a vuit punts de distància. Diumenge que ve, derbi gironí a Vilatenim. 

Aquest equip es veu amb cor d’arreglar qualsevol cosa, és capaç de tot. Tant li fa que el partit es posi pelut o si el rival sigui un expert en fer-la grossa a domicili, els homes de Calderé sempre acaben trobant solucions per a tot. Amb una mica d’èpica, amb un punt de sort si es vol, però l’esperit guanyador corre per les venes dels futbolistes. I això que la primera part ha estat feixuga, poc lluïda i només s’ha animat en el tram final. La batuta era nostra, amb joc combinatiu virant especialment per a la banda dreta, propietat d’Albert Blázquez. Escudero, a servei de cantonada, ha fet intervenir Pacheco. A l’altra banda, Camacho ha intentat una rematada de cap que ha mort a les mans de Ginard. Tot i el control olotí, el Vilassar s’armava bé i sortia amb cert perill a la contra. En una bona jugada d’associació ha arribat l’0-1, toc d’esperó de Rovira que deixa sol a Èric davant Ginard per obrir la llauna (39′). Abans del descans, però, Marc Mas ja havia posat les coses al seu lloc. A empentes i rodolons, una jugada embolicada dins l’àrea l’ha culminat el selvatà, més murri que ningú (44′). El 23è del curs, quasi res, uns números d’escàndol. I hem anat al descans amb la sensació de gaudir d’un duel obert, de tu a tu i on els errors defensius acabarien sent clau.

Hem sortit dels vestidors disposats a donar la volta a l’enfrontament i hem trobat el premi en el gol de Kike Sánchez; Marc Mas roba la cartera a un defensa visitant, xut mossegat d’Uri Santos des dins l’àrea i l’escalenc que posa la punta de la bota per signar el 2-1 (50′). El mateix Kike ha tingut el tercer a les seves botes en un u contra u claríssim davant Pacheco, que aquest ha pogut enviar a córner. Millors moments de l’Olot amb refresc des de la banqueta, Sergio i Dembo han entrat per acabar de desencallar el matx. Hi hauria, però, més dosi de patiment amb la igualada de Valderas en una acció per banda esquerra del Vilassar. Internada dins l’àrea, centrada de la mort i rematada de primeres al fons de la xarxa (71′). Calia èpica, reacció, una resposta de líder. I ho sabia l’Estadi, el miler de valents que s’hi han tornat a deixar la gola. A falta de deu minuts pel final, una centrada mil·limètrica de David Bigas l’ha rematat de forma impecable Sergio Álvarez amb un gir de coll esplèndid al pal curt del porter (81′). Qui sinó, el veneçolà al rescat, l’àngel de la guarda, com ja va fer contra el Terrassa o el Figueres. Però les emocions no cessaven aquí, ja que Ginard s’ha vestit d’heroi per desbaratar una doble ocasió dels maresmencs sobre la campana. Els tres punts s’han quedat a la Garrotxa i el marge amb el segon, el Peralada, s’amplia a vuit punts. Això ja és un senyor coixí. I si mirem el cinquè, el Terrassa, s’allunya a divuit punts. Més dades; dissetena jornada puntuant amb la qual superem el récord de l’Ascó. Queda molta feina per fer, molta tella per tallar i molts errors per corregir, però el camí ens augura un futur esperançador. Amb prudència però amb una fam terrible… MIREM AMUNT!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas, Escudero, Blázquez, Roger, Marc Mas, Uri (Sergio Álvarez, 68′), Èric (Abel, 82′), Kike i Tito (Dembo, 68′).

UE Vilassar: Pacheco, Sofiane (Matamala, 89′), Adri, Peque (c), Ivan, Viale, Dani, Pau, Roberto (Lluís, 78′), Èric i Rovira (Oumar, 68′). 

Gols: 0-1, Èric (39′), 1-1, Marc Mas (44′), 2-1, Kike Sánchez (50′), 2-2, Dani (71′), 3-2, Sergio Álvarez (81′).

Àrbitre: Alejandro Carrillo Vílchez. Ha amonestat Adri, Viale i Rovira (Vilassar).

Incidències: partit corresponent a la 24a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.022 espectadors. Avui ens ha acompanyat el membres del futbol base de la UE Castellfollit, que s’han fet la foto inicial amb els jugadors. També hem llançat 2.000 globus vermells al cel d’Olot just abans de l’inici i hem estrenat la nova sala de premsa ubicada a l’antiga sala de juntes dels vestidors vells. 

Foto: Isaac Planella-UE Olot

 

Leave a Reply