Això és una altra història

Aquest diumenge (17h) la Unió Esportiva Olot visita Vilatenim en el derbi gironí per excel·lència. L’espera una UE Figueres en línia ascendent després de superar el Peralada i empatar a Vilafranca. Calderé només té la baixa del porter Albert Quintanas per afrontar un desplaçament de vital importància en la cursa cap al campionat. Novament, es preveu un suport massiu de la “marea vermella”, amb fam per conquerir un altre feu de la província.

Un derbi sempre és especial. No importa d’on vinguis i com vinguis, la motivació i la intensitat neixen d’un mateix amb aquell plus extra que requereixen partits d’aquesta magnitud. És una sortida exigent, com ho era el Sardenya, el Narcís Sala o Nou Barris, però aquest equip ha demostrat el seu estat camaleònic; s’adapta a l’ecosistema, amb més o menys pragmatisme, i escriu el full de ruta que més li convé, més pacient o més contundent. És cert que l’última victòria contra el Vilassar deixa aspectes a millorar com el bagatge defensiu, com també il·lustra la voracitat i el gen competitiu dels jugadors fins a cercar els tres punts. El cap de Sergio Álvarez en dóna fe.

El rival el coneixem de sobres, la UE Figueres. Tracte exquisit de pilota amb un tècnic jove i valent com Chicho i futbolistes d’alt nivell tècnic que poden decidir el matx en qualsevol moment. La pólvora de Revert, la classe de Ritxi, el timó de Maik, la velocitat de Ferrón… i el coratge de garrotxins com Masó, Grau o Casanova. No troben regularitat (són onzens amb 30 punts) però et poden amargar una tarda… o dues. I sinó que li preguntin al Peralada, sucumbit a la màgia de Vilatenim, o el Vilafranca, que només va poder empatar-li a última hora. Aquest és el Figueres, el de tota la vida.

Chicho té les baixes del central Toni Cunill, que compleix cicle de targetes, i de Pedro del Campo, lesionat. A l’Olot, Albert Quintanas és l’única absència per una lesió al dit de la mà. El partit, clàssic gironí d’ara i d’abans, es jugarà diumenge a les 17h a Vilatenim. Es pot seguir, com sempre, a través dels companys de Ràdio Olot, al compte de twitter del club (@UEO1921) i també es podrà veure en directe a /. Tot plegat, amb una mobilització important de l’afició olotina cap a l’Alt Empordà, uns seguidors amb ganes de fer-se sentir i fer costat als seus herois com ho van fer a Palamós o la Jonquera. Poca broma, que el líder busca el 18è partit sense perdre i corroborar la bona dinàmica a domicili. Per un derbi de color vermell… Tots a Vilatenim!

La prèvia de Calderé

“Crec que serà un partit mogut i motivant. Ells han canviat el dibuix, no l’estil. Segueixen jugant molt bé a futbol amb una proposta definida. Tene un gran entrenador i m’alegro que proposin un joc tan atractiu en una categoria tan difícil com la Tercera Divisió. Sempre intentem millorar, som sincers i pensem que és la millor manera d’aprendre, cometre errors i rectificar. Aquesta setmana hem treballat la línia defensiva per recuperar la seguretat que teníem. A Figueres patirem si no no anem amb el ritme, intensitat i solidesa defensiva necessària. Estan en un gran moment”.

Precedents

Un duel amb molta història, sobretot entre els anys cinquanta i vuitanta, com ho demostren les 35 visites de la UEO al camp del Figueres, primer a El Far i recentment a Vilatenim. Gairebé tots els enfrontaments són a Tercera Divisió. El balanç és de 25 victòries locals, 6 empats i 4 triomfs garrotxins. En l’últim precedent de lliga (2012-13), victòria figuerenca per 2-1. Aquest estiu també vam visitar-los a la Copa Catalunya amb 2-2 i pas als penals dels locals.

Baixes: Quintanas (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply