Un zero que suma (UE OLOT 0-0 CF Pobla)

La Unió Esportiva Olot i el CF Pobla de Mafumet signen les taules en un duel d’alta qualitat futbolística. Els visitants, més dominadors de la pilota, han tingut les millors ocasions, ben avortades per un sensacional Ginard. Els de Calderé han lluitat de valent per quedar-se amb un punt que els permet culminar una volta sense conèixer la derrota. Diumenge que ve, sortida a les Fontetes de Cerdanyola. 

Un 0-0, a priori, és un resultat avorrit i trist. En aquest cas, però, el resultat no mostra l’excel·lent partit de futbol que hem presenciat a l’Estadi Municipal. Ha faltat, això sí, la salsa del futbol, els gols, perquè de recursos tècnics i tàctics n’hi ha hagut per donar i per vendre. Com era d’esperar, el conjunt de Martín Posse ha estat fidel al seu estil de ser protagonista amb la pilota, valents i atrevits. Els olotins no han renunciat al seu estil i els hi han discutit en molts moments, connectant ràpidament amb els homes atacants. Les centrades de Tito, la mobilitat de Mas i el dinamisme de Kike Sánchez han causat problemes a la defensa pobletana. A l’altra banda, Ginard ha rebutjat una rematada de Ruxi i abans del descans, triple ocasió molt clara amb el pal, Jose i el mateix Ginard salvant els mobles. El descans ha estat un respir en un matx atractiu, una oda al futbol de nivell.

DSC_0911

I és que els joves i ràpids jugadors del filial del Nàstic de Tarragona han sortit amb la motivació extra de vèncer el líder i ser els primers en assaltar el Fortí Olotí, el millor aparador possible. No comptaven, però, amb l’orgull dels nostres futbolistes, que si alguna cosa tenen és que competeixen com animals. Albert Blázquez ha provat d’emular el golàs de Vilatenim però la mà de Perales ha estat decisiva. Calderé ha donat relleu al grup; més pulmons amb Roger Vidal i més lluita amb Uri Santos. Precisament el davanter olotí ha disposat d’una opció molt important, un contra un davant de Perales que el porter ha pogut desviar. L’enfrontament estava obert de bat a bat, amb anades i vingudes d’un costat a l’altre. Hi posava velocitat i frescor la Pobla, contrarestava l’Olot amb ofici i experiència. I ja en temps afegit, Xavi Ginard s’ha tornat a vestir d’heroi per evitar el gol visitant. Una doble aturada espectacular que ens ha permès sumar un punt de mèrit i encadenar, ara sí, una volta sencera sense perdre. Una fita a l’abast de ben pocs. Seguim líders amb un marge de quatre punts respecte el Peralada. Sabem que això és molt llarg i que no es pot abaixar la guàrdia. Agraïts, un cop més, als més de 1.300 seguidors que ens han empès en els moments més complicats. Quin tros d’afició, quin tros d’equip, quin tros de rival, quin tros de punt. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose, Bigas, Abel (c) (Roger, 59′), Blázquez, Marc Mas, Kike (Uri, 59′), Micaló (Lluc Banús, 68′), Tito, Sergio i Héctor.

CF Pobla de Mafumet: Perales, Pol, Roger, Ruxi, De Nova, Vadillo (Jesús, 84′), Rayco, Adrián (Avi, 74′), Rodri (Ivan Vidal, 69′), Gil (c) i Brugui.

Àrbitre: Óscar Carballo Vázquez. Ha amonestat Kike, Sergio i Uri (UEO) i Vadillo (Pobla).

Incidències: partit corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.326 espectadors. Abans de començar s’ha guardat un emotiu minut de silenci en memòria de Xevi Fabregó, ex-jugador del club en la dècada dels vuitana. Avui ens han visitat el futbol base l’AE La Canya i el CF Les Planes. També hi era present l’ex-jugador Alberto Perea, ara a les files del Barça B. 

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply