Donem-li corda al lideratge

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (16:30h) la UE Sant Andreu, un altre dels ferms candidats a enganxar-se al play-off. Els olotins, sense Abel Solé que està sancionat, volen treure’s l’espina de Terrassa per reforçar el primer lloc davant de l’afició. Robert Simón, principal amenaça d’uns andreuencs en plena ebullició. Jornada d’ajuda al club i prèvia amb equilibris sobre cordes i visita de l’Atlètic Olot. 

Queden nou jornades per acabar el campionat i ara sí que arriba l’hora de la veritat. És un tòpic, però aquests són els partit decisius, on crema la pilota, on es juguen les garrofes  i on tots els equips treuen forces del no-res per intentar assolir els objectius. La primera fita de l’Olot, disputar el play-off, està virtualment segellada, però aquí portem l’ambició per bandera i no podem deixar escapar la primera posició. Capficats en fer història, encaparrats en tornar a conquerir el títol de Tercera Divisió. Costarà el que no està escrit, ja ho vam veure a Terrassa, una derrota que servirà com a avís per no abaixar ni un gram de concentració en aquest esprint final de competició. Convençuts que les victòries brollaran de nou, els volcans garrotxins no admeten botxins.

El rival és una UE Sant Andreu que dibuixa una trajectòria ascendent, vorejant la zona de promoció d’ascens, en la qual podia haver entrat si hagués guanyat al Palamós (1-1). Un dels clubs històrics del futbol català que ha iniciat un nou projecte buscant estabilitat institucional i esportiva. Una plantilla on destaquen vells coneguts de l’afició olotina com David López, a la banda esquerra, i Robert Simón, a l’ala dreta, aterrat en el mercat d’hivern. La pólvora ofensiva és cosa de Sekou Gassama i David Toro, que entre els dos sumen 19 gols (11+8). Si això hi afegim un porter de garanties, Segovia, i homes de pes com Carroza, Alcover o Noguera, ens queda un bloc amb aroma de play-off.

Azparren té les baixes de Joel per lesió i Marc Priego per sanció, a més del dubte de Robert, que va haver de ser substituït en el matx inter-setmanal. A l’Olot, l’única baixa és el capità Abel Solé, que compleix cicle de targetes, amb el dubte de Lluís Micaló. El partit es disputarà diumenge a dos quarts de cinc de la tarda a l’Estadi Municipal, que viurà una prèvia amenitzada amb les exhibicions de highline de Slackeros ACS Barcelona i La Bloquera, a més de rebre el futbol base de l’Atlètic Olot. Serà una jornada d’ajuda al club (socis:5€/ general: 12€), que necessita el suport de l’afició en tots els sentits. Una tarda per reprendre el bon camí i perquè el Fortí Olotí carburi en la seva màxima expressió. Volem un play-off? Desitgem el títol? Esperem tornar a fer història? Doncs tots al camp i tots de vermell! MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

“Sabíem que la derrota arribaria algun dia. Ens ho prenem com un toc d’atenció, més enllà del resultat, potser per la manera i el joc.. Això ens motiva per seguir aprenent i millorant. El Sant Andreu és un gran club, li tinc una gran estima i un equip que està passant un moment excel·lent amb la incorporació de Robert Simón, que els hi ha donat aire a l’atac. Tinc confiança total en aquests jugadors que ens han portat al lloc que estem a la classificació. Tornarem a buscar solucions per trobar el joc que necessitem. No podem viure només de Marc Mas, els altres davanters també l’han d’ajudar. Vull que l’equip arribi bé físicament a final de temporada, que cada jugador busqui el seu estat de forma ideal. Els equips campions són els que superen moments complicats, segur que ho superarem perquè tenim matèria primera i qualitat. Mai desconfiaré del talent d’aquest equip”.

Precedents

Els precedents dels Olot-Sant Andreu a l’Estadi Municipal ens ofereixen uns números de 7 victòries olotines, 9 empats i 3 triomfs andreuencs. Uns resultats molt ajustats, sobretot a partir de la dècada dels vuitanta. Les seves dues últimes visites, ja a Segona B, ens van deixar un 1-1 (curs 2012-13), precisament amb gol de David López, i un 1-0 (curs 2013-14), amb una gran diana de David Corominas, ara a les files del CF Peralada.

Baixes: Abel Solé (sanció)

Foto: Isaac Planella 

Leave a Reply