Olot acull una final històrica

3.317 espectadors omplen l’Estadi Municipal en la 28a edició de la final de la Copa Catalunya. En un duel molt igualat, el Nàstic de Tarragona s’emporta el títol als penals davant d’un Girona FC lluitador però sense sort en la rematada. Olot i La Garrotxa han vibrat amb un autèntic partit de futbol professional dins d’un escenari i un públic que han estat a l’alçada de la cita. 

No era una jornada qualsevol, era la gran festa del futbol català, del nostre país. I les grades feien goig, la supletòria també. Els socis de la UE Olot, que prèviament havien exhaurit les peticions d’invitacions, no han fallat a la cita i han gaudit d’un duel de l’elit. Els clubs de la comarca també s’han acostat en massa al camp, donant color a la graderia  i permetent que els seus jugadors de futbol base estiguessin a prop dels seus ídols. També han respost les aficions de Girona i Nàstic, que s’han fet sentir enmig d’un ambient de gala. Olot s’ha vestit de vint-i-un botons i ha donat la talla.

Pel que fa al partit, ha estat entretingut però sense gols, la salsa del futbol. Els dos conjunts han tingut fases de domini i d’arribades prou clares. El Nàstic, amb els ex-Olot Valentín i Ruxi a l’onze titular, ha generat més perill a l’inici i al final del matx. La resta ha estat més de color gironí, en el qual només hem vist uns minuts a l’ex-Olot Àlex Granells, mentre que no han jugat Pere Pons i Gianni Cassaro. Al final, la loteria dels penals ha decidit el títol. Els de Juan Merino han estat més inspirats des del onze metres davant d’un Girona que ha fallat dos dels quatre llançaments (Longo i Pablo Marí). A part del resultat, l’important era la festa, l’ambient, el clima sa de germanor i de complicitat que s’ha transmès avui a l’Estadi. Avui hem fet país dignificant la competició més important que tenim i avui també hem demostrat que entre els volcans es respira futbol de veritat. Qui sap si un dia també professional. L’afició ja ha fet el primer pas. 3.317 GRÀCIES!

NÀSTIC DE TARRAGONA, 0 (4): José Perales, Gerard (Gabri, 76’), Ruxi (Roger, 72’), Xavi Molina, Zahibo, José Carlos, Juan Muñiz,  Assoubre, Uche, Ferran Giner i Marc Vadillo.

FC GIRONA, 0 (3): René Roman, Pablo Marí, Eloi Amagat, Aday Benítez (Granell, 80’), Rubén Alcaraz (Chele, 80’), Cristian Herrrera (Longo, 80’), M.A. Garrido Cifuentes (Portu, 80’), Felipe Sanchón (Fran Sandaza, 65’), Kiko Olivas, Juan Cámara (Coris, 65’) i Marc Carbó.

Penals: Àlex Granell (0-1), Fran Sandaza (0-2), Juan Muñiz (1-2), José Carlos (2-2), Eloi Amagat (2-3), Xavi Molina (3-3), Ferran Giner (4-3).

Àrbitre: Óscar Sauleda Torrent, Sergi López Freixa (àrbitre assistent), Sergi Jacas Puig (àrbitre assistent) i Rubén Mancera Antón (4t àrbitre). Ha amonestat Fran Sandaza (84’) del Girona, i Juan Muñiz  (87’) del Nàstic.

Espectadors: 3.317 a l’Estadi Municipal d’Olot.

Foto: Isaac Planella

Leave a Reply