Gambada cap a la promoció

La Unió Esportiva Olot té al davant l’oportunitat d’assegurar la primera gran fita de la temporada, la disputa del play-off d’ascens. Per fer-ho haurà de vèncer el Palamós CF, que un cop assolida la salvació virtual ja pensa també en fites més elevades. Duel gironí amb canvi d’horari, diumenge a les cinc de la tarda, que es perdran Tito Malagón i Kike Sánchez, l’heroi de Granollers que estarà de baixa un parell de setmanes. 

Segueix el compte enrere. Setmana d’emocions a flor de pell amb la final de la Copa Catalunya pel mig, una cita que no ha de destorbar la nostra rutina ni les nostres aspiracions. Venim de guanyar a Granollers, de lluitar fins al final i d’obtenir l’anhelat premi sobre la botzina. Així també es guanyen les lligues, competint com animals, amb fe, coratge i valentia per rescatar els tres punts. Tenim més gana, també a casa, per treure’ns l’espina del Sant Andreu i certificar que serem de play-off. I això ja és un èxit. És el primer cim, i n’hem d’escalar més.

El rival d’aquest cap de setmana és el Palamós CF, un conjunt de la Costa Brava que es troba immers en una esplèndida dinàmica. Després de la victòria de prestigi contra el Vilafranca (3-1), els de Joan Màrmol encara somien en acostar-se a la zona privilegiada, ara mateix a sis punts de distància. Tres victòries en els últims cinc partits han deixat segellada la permanència d’un bloc amb peces cobejades com Marc Serramitja, Agi, Guillem Cornellà, Jaume Duran o el tot-terreny Narcís Barrera. Un senyor equip, no cal dir-ho.

Tots disponibles al Palamós, mentre que Ramon Maria Calderé encara no podrà comptar amb Tito Malagón, recuperant-se de la lesió a l’abductor, ni tampoc amb Kike Sánchez, que pateix una inoportuna pubàlgia i en té per dues setmanes. Aquest duel gironí, que en la primera volta ens vam emportar amb dificultats (0-2), es disputarà diumenge a les 17h, estrenant ja l’horari d’estiu. No és la final de la Copa Catalunya, però l’Estadi ha de mantenir l’espurna i la il·lusió per acompanyar-nos cap al triomf. El Fortí Olotí esdevé protagonista, la Marea Vermella ha de marcar el primer gol. Som-hi OLOT!

La prèvia de Marc Cabestany

“Ara no s’hi val a badar i ens hem de tornar a fer forts amb la nostra gent. El Palamós és un equip molt golejador, també encaixa molt, el partit es pot trencar i ells sortiran a totes perquè potser és l’última opció que tenen per enganxar-se a la lluita. Volem tornar a ser protagonistes amb la pilota, cosa que ens està costant en els últims partits. La competició en sí ja és una motivació, hem de regular la pressió i l’estat emocional de l’equip. Hi ha un treball de fons col·lectiu, de comunicació i lideratge perquè en els moments claus el grup es mantingui fort i cohesionat. Que no ens tremolin les cames i sapiguem el que hem de fer, física, tàctica i emocionalment. L’objectiu era el play-off i estem molt a prop d’aconseguir-lo, ara lluitarem pel campionat, ens veiem en disposició d’intentar-ho”.

Precedents

Els precedents històrics dels Olot-Palamós a l’Estadi Municipal ens ofereixen unes estadístiques de 12 victòries olotines, 1 empats i 3 triomfs palamosins. La majoria d’aquests duels gironins són dels anys setanta i vuitanta, amb els dos clubs a 1a Regional o Preferent. Ara bé, en l’última visita del Palamós, el curs 2012-13, triomf clar dels visitants (2-5) en l’any de l’ascens de la UEO a Segona B.

Baixes: Tito i Kike (lesió)

Foto: Isaac Planella

Leave a Reply