Impermeables (UE OLOT 1-0 UE La Jonquera)

La Unió Esportiva Olot supera La Jonquera amb un gol afortunat de Jose Martínez i torna agafar embranzida al capdavant de la taula. Un triomf costós, patit i passat per aigua davant del mur fronterer, que també ha gaudit de les seves opcions a la contra. Els de Calderé, amb sis punts de distància, poden ser campions matemàticament si guanyen diumenge vinent a Peralada. 

Deures fets. Calia paciència, cap fred i saber estar després dels resultats del matí, que ens empenyien a donar un altre pas cap al títol de lliga. Sota un intens ruixat, hem sortit disposats a obrir la llauna ben d’hora… i així ha estat. Servei de cantonada de Tito, pentina Jose Martínez i Mamau s’introdueix la pilota dins la seva porteria (10′). Amb sort, però ens hem avançat en el marcador abans del primer quart d’hora, el guió somiat. Que no seria un camí de roses ho han assenyalat Ivan Ruiz i Óscar Molina, que han obligat a intervenir decisivament a Xavi Ginard. En l’atac olotí, avui amb el “trident” (Mas-Uri-Sergio), era el veneçolà qui es mostrava més incisiu de cara a porteria. Però responien els de l’Empordà, amb una acció molt perillosa del menut i ràpid Marc Vilà, fora per centímetres. Temps de descans per aixoplugar-se i mirar de rematar la feina a la represa.

DSC_0119

Per alguna cosa La Jonquera és el tercer conjunt menys golejat de la lliga, el seu rigor defensiu és envejable i avui ho hem comprovat en un gran escenari com l’Estadi. Tot i això, els olotins tenien en ment sentenciar el matx amb una segona diana i primer Marc Mas i després Escudero, en joc aeri, han estat ben a punt. Calderé hi ha posat frescor (Dembo) i ofici (Abel), per lligar en curt les contres visitants. El gambià, només d’entrar, ja n’ha tingut un parell per finiquitar el duel. També ha entrat en escena Alfredo, que amb el seu atreviment ha fet ballar la defensa jonquerenca. Com gairebé sempre, ha tocat patir, ja que els d’Enzo Galli han bolcat pilotes a l’olla en les últimes accions. Una victòria costosa però vital, el marge amb el Peralada s’incrementa a sis punts i ens dóna la possibilitat de conquerir el títol per Sant Jordi. Per tant, esteu citats, tots i totes, el 23 d’abril al municipi peraladenc per ajudar-nos a coronar el campionat. Avui hi éreu, amb paraigües i impermeable. Us esperem diumenge amb la rosa, el llibre i la samarreta vermella. Estem a prop, molt a prop, mai tant a prop, però ara és quan s’ha de culminar la feina d’aquest bloc increïble en aquests deu mesos tremendos. MIREM AMUNT!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas, Escudero, Blázquez, Marc Mas, Uri, Èric (Abel, 65′), Tito (Alfredo, 75′), Sergio (Dembo, 65′) i Héctor.

UE La Jonquera: Montero (c), Zou (Brice, 57′), Bena (Fran Pérez, 68′), Murga, Minic, Mamau, Molina, Ivan Ruiz, Marc Vilà (Toledo, 68′), Tidi i Joan Pons.

Gols: 1-0, Jose Martínez (10′).

Àrbitre: Jose Antonio Fernández Murillo. Ha amonestat Molina (Jonquera).

Incidències: partit corresponent a la 34a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 687 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot.

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply