La lliga es posa franca (UE OLOT 3-2 Vilafranca)

La Unió Esportiva Olot acarona el títol després d’un triomf amb remuntada espectacular contra un gran Vilafranca. Els del Penedès han reaccionat bé al gol inicial d’Alfredo, però la rauxa olotina i les dianes d’Alfredo, Roger i Tito han capgirat el duel abans del descans. Els de Calderé treuen ara sis punts al Peralada i necessiten puntuar contra el Castelldefels per assolir el campionat. 

Quina bogeria. Els espectadors de l’Estadi Municipal i del canal Esport3, és a dir de tota Catalunya, han pogut gaudir d’una oda al futbol i d’un espectacle majúscul, sobretot en la primera meitat, farcida de gols, lluita i detalls tècnics. La posada en escena dels nostres ha estat immillorable; acció rapidíssima d’Alfredo per banda, paret aèrea amb Uri Santos i definició de llibre del juvenil (1′). L’extrem olotí, tot atreviment, ha encès la metxa amb una arrencada elèctrica de partit. Els visitants, que s’hi jugaven ni més ni menys que un lloc al play-off, també hi han dit la seva amb una jugada enrevessada de Jordi Oribe que ha picat al pal. Poc després, empat del Vilafranca amb un bon gol d’Aday Benítez, empalant la pilota amb efecte dins l’àrea (22′). Han estat els minuts més inspirats dels d’Ivan Moreno, que ens han tingut contra les cordes i després d’un parell d’avisos de Víctor Oribe i Aday, han pogut marcar el segon. Ha estat Boira, que s’ha internat a l’àrea i ha superat Ginard enmig d’un bosc de cames (30′). El duel era viu, fresc, obert i amb un Olot que encara no havia dit l’última paraula. Uri Santos hi ha posat cor i rauxa amb un intent per banda esquerra… però ha estat Roger Vidal (o vital, avui) qui ha signat les taules. El de Castellfollit s’eleva majestuosament al primer pal i fa bo el caramel de Tito a servei de cantonada (34′). Quatre gols en poc més de mitja hora… i faltava el cinquè. Cinc minuts després, centrada precisa i delicada de Micaló que Tito Malagón engalta de primeres amb la cama dreta dins de la xarxa de Kilian (40′). La remuntada era un fet, i l’exhibició de recursos dels garrotxins, pública i notòria.

A la segona part ha tocat fer la feina més fosca del futbol; defensar i resistir als impulsos dels visitants. El Vilafranca s’ha acostat amb cert perill a l’àrea de Ginard, especialment clara ha estat la rematada de Víctor Oribe, que el mallorquí ha rebutjat i ha quedat morta als peus d’Óscar, que amb tot a favor l’ha enviada fora. Domini territorial dels penedesencs però els de casa també hem gaudit d’aproximacions a la contra. Roger Vidal, en gran acció individual, s’ha topat amb Kilian, com el cop de cap de Marc Mas al segon pal. La resta, mono de treball, pressions, basculacions i a saber patir, com tan bé fan els grans equips. A Peralada, va sortir creu. Avui, cara i una injecció gairebé decisiva en la cursa pel títol. Són sis punts de distància després de la derrota dels empordanesos a Manlleu. Queden dues jornades i amb un empat en faríem prou per ser campions. Compte, però, calma, humilitat i prudència. Diumenge, a les 5 de la tarda, repetim a l’Estadi contra el Castelldefels. I hi heu de tornar a ser per donar-nos l’empenta definitiva. Ara sí, ho volem tot… i MIREM AMUNT!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas, Escudero, Roger, Marc Mas, Uri (Abel, 76′), Micaló, Tito (Dembo, 70′), Héctor i Alfredo (Èric Vilanova, 61′).

FC Vilafranca: Kilian, Fontanils, Castillo (Díez, 84′), Medina (Triguero, 77′), Boira, Víctor Oribe (c), Josu, Guti, Jordi Oribe (Óscar, 64′), Aday i Via.

Gols: 1-0, Alfredo (1′), 1-1, Aday (22′), 1-2, Boira (30′), 2-2, Roger (34′), 3-2, Tito (40′).

Àrbitre: Joel Luceño Soriano. Ha amonestat Roger, Uri i Èric (UEO) i Castillo, Medina i Boira (Vilafranca).

Incidències: partit corresponent a la jornada 36 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.094 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria del pare de Jaume Cros, analista del primer equip, i de la mare de Josep Maria Corominas, alcalde de la ciutat d’Olot. Avui ens han visitat els clubs del CF Sant Roc i el CP Santjoanenc i els jugadors de la UEO han lluït una samarreta vermella donant suport a la Marató de Donants de Sang de la setmana vinent a Olot. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply