Lligar la lliga

Últim partit a casa per a la Unió Esportiva Olot (diumenge, 17h), que amb un punt en fa prou per proclamar-se campió de Tercera Divisió per cinquè cop en la seva història. Voldrà aigualir la festa la UE Castelldefels, que intenta eludir el descens directe i ja ha donat ensurts a Peralada i Vilafranca. Uri i Èric, baixes per sanció en una tarda amb reconeixement a Quim Delgà, al CTT Olot i visites de Besalú i Santa Pau.

És el dia. Penúltima jornada de lliga, la darrera a l’Estadi, amb la gran oportunitat de celebrar el títol de lliga del grup cinquè de Tercera. La victòria contra el Vilafranca, amb remuntada i dosis de patiment inclosa, ha aplanat el panorama, deixant una distància de sis punts amb el Peralada. Per tant, només el gol average separa als de Calderé del campionat, que dóna dret a l’eliminatòria de campions i en cas de caure, a una repesca amb dues rondes més. Amb un empat o una victòria (o una ensopegada del Peralada), s’assoliria l’objectiu, però cal anar amb peus de plom.

I és que el rival, el Castelldefels de Miki Carrillo, també té necessitats prou imperioses. Els mariners són setzens amb 39 punts, dos per sobre del perill directe, a més de l’amenaça dels descensos compensats. Tot i l’última desfeta a Cerdanyola (2-0), els del Baix Llobregat arriben en bona línia i han estat capaços de carregar-se Peralada i Vilafranca amb idèntic resultat (2-1). El principal perill és Jordi Cano, fitxat en el mercat d’hivern, que ja ha marcat set dianes. Sense oblidar els Maldonado, Bauli, Sergi Moreno o Jorge Sánchez, el més veterà de la lliga amb 43 anys.

Per aquesta cita, Calderé tindrà les baixes d’Uri Santos i Èric Vilanova, que compleixen cicle de targetes, i el dubte de Kike Sánchez. El partit, corresponent a la jornada 37, es disputarà diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal. Una tarda de màxima activitat en l’avantmatx: servei d’honor de Quim Delgà, jugador de rubgi olotí de la Santboiana i flamant campió de la Copa del Rei, reconeixement al curs històric del Club Tennis Taula Olot-Ammerländer i les visites dels clubs de futbol base garrotxins del CP Santa Pau i el CE Besalú. Tot plegat, en el cap de setmana de la Marató de Donants de Sang a l’Olot amb la qual també ens solidaritzem.  I vosaltres, només hi falteu vosaltres, per fer que sigui una jornada inoblidable. Aquest diumenge, jo portaré la vermella, i tu? MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

És una gran oportunitat que tenim, a casa i davant de la nostra afició, és un marc molt bonic. Hem de sortir amb respecte, humilitat i prudència, n’he vist de tots els colors i espero que no ens adormim i fem les coses com toca. Ens hi hem de deixar-nos l’ànima, hem de millorar els desajustos defensa-atac, tenir més equilibri a nivell tàctic i que Marc Mas i Sergio Álvarez recuperin el gol, els necessitem. El Castelldefels és un equip que s’està jugant la permanència, és perillós en atac amb jugadors com Jordi Cano, que passa per un bon estat de forma. Ens ho farà passar malament, crec que pot ser un partit similar al de la Jonquera. Vindran aquí a ser efectius i pràctics, esperant el seu moment”.

Precedents

Hem localitzat dues úniques visites de la UE Castelldefels a l’Estadi Municipal. En les dues, en la categoria de Tercera Divisió, la UEO es va imposar per la mínima; en la temporada 2011-12, victòria amb gols d’Albert Serra i Marc Francolí (2-1) i l’any següent, el curs 2012-13, tres punts amb un gol de Cristian Tissone (1-0). En el duel de la primera volta, repartiment de punts als Canyars (2-2). Van marcar Sergio Álvarez i Marc Mas.

Baixes: Uri Santos i Èric Vilanova (sanció)

Foto: Sandra Dihor

Leave a Reply