Per la porta gran! (UEO 5-0 Castelldefels)

La Unió Esportiva Olot es proclama campió de Tercera Divisió per cinquè cop en la seva història després de superar amb autoritat al Castelldefels. Un hat-trick de Marc Mas, que s’enfila a la trentena, i un doblet d’Héctor Simon van desfermar la bogeria a l’Estadi Municipal, ple com un ou amb 1.800 espectadors. Ara, s’ha de posar la cirereta del pastís amb l’ascens a Segona B en l’eliminatòria de campions. 

Una tarda somiada, una tarda per a la història. Després del dolorós cop que va suposar el descens de Segona B, ahir la UEO va llepar-se totes les ferides i va treure’s l’espina dels mals moments viscuts durant la temporada anterior. Els de Ramon Calderé es van desfer d’un Castelldefels que va plantar cara, especialment en els primers minuts. De fet, Albert Quintanas, rellevant un lesionat Ginard sota pals, va erigir-se en l’heroi a l’ombra aturant una ocasió claríssima de Jordi Cano. Abans, Maldonado també havia avisat per part d’uns visitants que van sortir decidits. A partir del quart d’hora, el nostre equip va començar a carburar i a agafar les regnes de la situació i el primer gol no es va fer esperar. Va ser obra de Marc Mas, que després d’uns quants partits sense mullar, va culminar una centrada rasa i forta de Tito amb un toc genial amb l’exterior de la bota (26′). En volíem més i tant Blázquez com Héctor haurien pogut ampliar la renda abans del descans. A destacar les aparicions de Tito Malagón per banda esquerra, posant caramels en forma de centrades per als rematadors.

La segona part sí que ja no va tenir color… bé, color vermell per ser exactes. Només començar, el segon en acció d’estratègia. Héctor Simon, omnipresent portant la batuta, serveix una falta de forma ràpida per a Marc Mas, ben atent, que s’endinsa a l’àrea i defineix creuat i a mitja alçada (50′). Ja es començava a olor el títol, ja que un empat o una victòria ens garantien la consecució del campionat. De traca l’actitud i l’entrega de l’afició, més de 1.800 seguidors animant i deixant-s’hi la veu fins al final. La resta partit ja no va tenir història. Héctor Simon va signar el tercer després d’un contraatac conduït per Dembo (57′), però no en va tenir prou i també va marcar el quart llançant-se en planxa al segon pal fent bona una centrada de Marc Mas, intercanviant-se així els papers (57′). Doblet del timó de Llançà, que s’enfilava als 9 gols. Abans d’acabar, Marc Mas va completar el seu hat-trick amb assistència de Sergio Álvarez per deixar la maneta en el marcador (74′). El killer de Sils assolia la xifra de 30 gols a la lliga, rècord absolut d’aquest grup cinquè de Tercera. Tot i que Quintanas va tornar a aparèixer amb un salt esplèndid, el Castelldefels va abaixar els braços i va ser un convidat de pedra en la festa de celebració dels garrotxins, que conquerien el títol de Tercera per cinquena vegada en la història. 80 punts i setena lliga de Tercera per a Ramon Calderé, el tècnic que ens ha tornat la il·lusió. Una fita destacada, el segon gran repte de la temporada després de la classificació per al play-off, que ara buscarà el colofó amb l’ascens a Segona B. Després del duel intranscendent a Manlleu, eliminatòria de campions per ascendir a Segona B com fa quatre anys… esperem que amb el mateix final. Ho volem tot i ho volem compartir amb vosaltres. Ens toca rematar-ho tots junts! MIREM AMUNT!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Quintanas; Jose, Escudero, Abel (c), Blázquez (Lluc Banús, 70′), Roger, Marc Mas, Micaló (Bigas, 61′), Tito (Sergio, 63′), Dembo i Héctor.

UE Castelldefels: Manu, Juanito, Javi Calvo, Morales (Jaume, 54′), Marc (c), Joan (Bauli, 54′), Isaac, Óscar, Sergi Moreno (Jorge Sánchez, 66′), Cano i Alegre

Gols: 1-0, Marc Mas (26′), 2-0, Marc Mas (50′), 3-0, Héctor (57′), 4-0, Héctor (70′), 5-0, Marc Mas (74′).

Àrbitre: Àlex Gómez Meneses. Ha amonestat Héctor, Roger i Jose (UEO) i Óscar, Alegre i Javi Calvo (Castelldefels). 

Incidències: partit corresponent a la 37a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.818 espectadors a l’Estadi Municipal. El jugador de rugbi olotí, Quim Delgà, ha fet el servei d’honor i també s’ha reconegut la tasca del Club Tennis Taula Olot – Ammerlander. Les vistes dels clubs del CE Besalú i el CP Santa Pau han completat la prèvia. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply