Un altre títol: acord amb Club Atletisme Garrotxa

Després de celebrar el campionat de lliga de Tercera Divisió, avui la Unió Esportiva Olot ha presentat dos nous projectes d’integració social i inclusió: un conveni de col·laboració i suport al Club Atletisme Garrotxa i un lligam més profund amb el futbol base de l’Atlètic Olot. Dues iniciatives que s’emmarquen en la idea de representar en l’esport l’espectre global de la societat olotina. 

El Club Atletisme Garrotxa és una associació privada sense ànim de lucre que té com a objectiu fomentar la pràctica i l’activitat esportiva de les persones amb discapacitat de la comarca de la Garrotxa. Ja fa 15 anys que treballen en aquesta línia i des del club s’ha cregut oportú signar aquest conveni de col·laboració per ajudar-los social i econòmicament, tal i com ha explicat Dani Valls, directiu de la Fundació UE Olot. El president de la UEO, Joan Agustí, considera que el del C.A. Garrotxa és un projecte formidable: “Des de l’Olot pretenem donar-los  visibilitat i suport econòmic. Volem adquirir el compromís d’ajudar aquestes activitats. Volem que el futbol de la ciutat representi el cent per cent de la societat, ja que és una activitat esportiva, social i integradora que practica molta gent”. Agustí ha recalcat que es tracta d’un gest “molt emotiu” i que desitja que “la massa social del club ho entengui així” .

El president del Club Atletisme Garrotxa, David Juvanteny, també ha mostrat la seva satisfacció després d’acord: “Estem contents per la confiança que hem rebut per part de la UE Olot. No pretenem fer llàstima, només volem entrar dins de la societat, ja que ens sentim rebutjats en alguns casos. Creiem que això ens dotarà de més visibilitat i repercussió social, que és el que necessitem”. El C.A. Garrotxa està format actualment per 72 socis i 42 jugadors/atletes, que formen part de l’equip que disputa la lliga de futbol sala, “La Millor Lliga del Món” (i subcampions del MIC Integra de fa unes setmanes) i també un conjunt d’escoleta a través d’Integra.  Xevi Teixidor, directiu del club, agraeix la implicació de la UEO en el projecte: “Aquest acord ens donarà més marge econòmic per realitzar les nostres activitats i ampliar el projecte que tenim en ment”. En la línia dels valors que vol transmetre l’Olot, Teixidor afegeix que ells també intenten “treballar la competitivitat, el sacrifici i l’esperit d’equip, en el sentit de corregir els errors i formar un bon grup per ser millors col·lectivament”.

Paral·lelament a aquest acord, també s’ha presentat el conveni de suport amb el futbol base de l’Atlètic Olot, un exemple d’integració i multiculturalitat de la nostra ciutat, que compta amb dos equips (aleví i benjamí) que disposen beques de serveis socials i de la Fundació UE Olot. Joan Agustí ha explicat els objectius humils que s’hi plantegen com són “formalitzar l’assistència dels jugadors, promoure hàbits de l’esport i formar joves esportistes”. Després de la creació de l’Escola de Futbol UE Olot i dels equips femenins per al curs vinent, ara és el torn del futbol inclusiu. L’endemà d’aixecar el títol de Tercera, el club segueix creixent en tots els sentits per millorar la salut esportiva i social de la ciutat d’Olot.

Leave a Reply