Peus de plom, somnis de bronze

La Unió Esportiva Olot té aquest diumenge (18h, Esport3) la possibilitat d’assolir l’ascens a Segona B per segon cop en la seva història. El gol d’Uri Santos a l’anada dóna un mínim avantatge als de Calderé, que toparan amb un Real Sporting B atrevit, combatiu i sense res a perdre. La Grada UE Olot amenitzarà la prèvia i mobilitzarà la Marea Vermella amb una FanZone multitudinària al Torín. 

Tan a prop, tan lluny. Tan a prop perquè juguem a casa, i el Fortí Olotí és sinònim d’alegries aquesta temporada. Només el Sant Andreu, amb remuntada inclosa, ha estat capaç de fotre mà entre volcans. Tan a prop per aquesta afició, que es reunirà, ballarà, cridarà i animarà fins a l’extenuació. Tan a prop pel resultat de Mareo, un 0-1 que deixa ben encarada l’eliminatòria de campions. Tan a prop per la solidesa i seriositat que va mostrar l’equip, quedant-se la pilota i administrant els minuts com un autèntic expert en finals. Tan a prop per Uri Santos, un petitó que es transforma en gegant en les cites decisives. Tan a prop perquè som l’Olot i volem fer el que no ha fet ningú a Catalunya en els últims anys, baixar i tornar a pujar.

Tan lluny perquè és l’Sporting, filial d’un equip històric de Primera Divisió. Tan lluny perquè els primers minuts a Gijón ja ens van mostrar el seu desplegament físic i d’elevada pressió a camp contrari. Tan lluny perquè, si no fos per les mans de Ginard, el resultat hores d’ara podria ser ben diferent. Tan lluny perquè els de José Alberto López tenen totes les virtuts de joventut; energia, ambició, talent i ganes d’agradar per promocionar al primer equip. Tan lluny perquè ens trobem davant d’una de les fornades més prolífiques de Mareo, amb jugadors internacionals i que ja han debutat al Molinón. Tan lluny perquè és un campió, com nosaltres, que ha fet 92 punts i ha marcat 112 gols.

Calderé té Kike Sánchez com a única baixa per al duel d’aquest diumenge a les 18h (*es poden comprar entrades anticipades). A partir de les 11 del matí, La Grada UE Olot ha organitzat un seguit d’activitats a l’esplanada del Torín per escalfar l’ambient. A la FanZone hi haurà jocs, sortejos, ràdio en directe, actuacions musicals, dinar popular (*cal comprar tiquet) i rua fins al camp. Un Estadi, tenyit de vermell, que ha ser el valor afegit, el factor determinant, la clau de l’ascens. Perquè volem l’ascens, ja que hem arribat fins aquí, ara ho volem tot. I comptem amb tu. I amb tu. I amb tu. I amb tu. Olot, Garrotxa i província de Girona, preparats per tornar a fer història? MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

No vull parlar de l’Sporting B, vull parlar del joc, del guió, de com podem afrontar el partit i com els podem fer-los més mal. A Gijón, ens va costar ser nosaltres a la primera part, perdíem la pilota ràpidament arran de la seva gran pressió. Hem de ser forts mentalment, tenir més la pilota i el control del partit, això és el que intentarem fer a casa. Són joves, molt físics i practiquen un futbol més directe. Hem de vigilar el joc per les bandes i les centrades laterals. No hem de pensar en el resultat, hem d’anar a guanyar com si fos un partit més. No hi ha res fet, falta molt i s’ha d’acabar la feina. Els aficionats han de ser conscients que hi haurà moments que patirem, estem parlant d’un filial d’un equip que fins ara estava a Primera Divisió i amb jugadors internacionals. És molt bonic això de la FanZone, forma part de l’espectacle. Que vinguin i que ens animin amb els cinc sentits, que ens costarà molt”. 

Precedents

Cap visita del Real Sporting B a l’Estadi. L’únic precedent contra un club asturià va ser amb el Langreo, en la promoció per pujar a Segona B de la temporada 1982-83. Els olotins van imposar-se amb autoritat a l’anada (4-0), però la tornada es va complicar i van de passar de ronda pels pèls (4-1).

Baixes: Kike Sánchez (lesió).

Foto: Mario Lestón

Leave a Reply