Alacant aixeca el teló

La Unió Esportiva Olot inicia aquest dissabte (20.30h) el retorn a Segona B amb la visita a l’imponent Rico Pérez d’Alacant. Els de Martín Posse, de menys a més en aquesta pretemporada, arriben en un estat físic òptim per donar guerra davant d’un Hércules CF renovat i ferm candidat al play-off. Dembo, lesionat de llarga durada, i Uri Santos, amb una distensió muscular, úniques absències a l’expedició olotina, que avui farà parada a Tarragona per entrenar. 

No hi ha millor escenari per estrenar-se que el José Rico Pérez d’Alacant. Exigent, un munt, però a la vegada il·lusionant i atractiu per encetar el quart curs de la història del club a la divisió de bronze. Una categoria “mal parida”, ja ho sabem, farcida de gegants del futbol estatal (Mallorca i Elche CF, els últims a sumar-s’hi) amb pressupostos inabastables. Però el nou Olot de Posse sap d’on ve, què vol i on vol anar. Ve de la inèrcia guanyadora de Tercera; del Ginard parant, del Jose manant, de l’Héctor dirigint i del Marc Mas marcant. Què vol? Forjar una identitat, ser reconeixible, tenir protagonisme amb la pilota i fer gaudir els aficionats. Tot això, acompanyat de resultats, que és on volem anar, a buscar la tranquil·litat i allunyar-se el màxim possible de la zona baixa.

El rival d’aquest dissabte és l’Hércules CF, un històric que no fa massa jugava a Primera Divisió i guanyava al Camp Nou amb Trezeguet, Valdez i Drenthe. Actualment, fa unes temporades que busca l’ascens a Segona A dissenyant plantilles d’alt nivell. Renovació a la banqueta amb l’arribada de Gustavo Siviero (duel d’argentins amb Posse), ex-Lleida i Mallorca B. També molts moviments a la gespa amb els fitxatges de Falcón (Tenerife), Llorca i Santamaria (Racing), Juli (Córdoba), Pepelu (Atlético Levante) o Adrià Vilanova i Moha, cedits pel Barça. Es mantenen a la plantilla els Chechu, Peña, Miñano o Nieto i han causat baixa Chema, Mainz, Javi Flores o el silenc Albert Dalmau. Un any més, clar candidat a la promoció d’ascens.

El partit, que guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atemptat a Barcelona, es jugarà dissabte a les 20.30h al Rico Pérez. Álvaro Salinas és l’única baixa al conjunt alacantí, mentre que Dembo (ruptura creuats) i Uri Santos (petita distensió muscular) seran les absències del bloc olotí. L’expedició marxa avui a les 9.15h d’Olot i s’aturarà a les instal·lacions del Nàstic de Tarragona per entrenar i dinar, abans de seguir el viatge i fer nit a Elda. El duel es podrà seguir a través del compte de Twitter del club (@UEO1921) i també escoltar amb els companys de Ràdio Olot Esports (amb una hora de prèvia). Això torna a començar, tornem a Segona B i volem fer-hi molt de soroll. SOM-HI VERMELLS!

La prèvia de Martín Posse

“Estem contents amb el treball que hem fet durant la pretemporada, arribem en bones condicions físiques i amb les idees clares a nivell tàctic. Hem de tenir una identitat de joc i defensar-la, tot i ser conscients que anem a un camp difícil i davant d’un equip que estarà a la zona alta. Tenim les nostres armes i hem de treballar molt dur per treure un bon resultat. L’Hércules conserva la meitat de l’equip titular de la temporada passada, ha fet bones incorporacions, també a la banqueta. Conec la filosofia de joc de Gustavo Siviero, tot i que ara té una responsabilitat diferent a la dels anteriors equips. Tant de bo puguem dur una inèrcia positiva durant tota la temporada, intentarem sumar i buscar la major quantitat de punts possibles, millorar el joc i cometre els menys errors possibles. Hem d’estar convençuts de qui som”.

Precedents

Tres úniques visites de la UEO al camp de l’Hércules, en el qual encara no hem pogut puntuar. El primer enfrontament va ser en la Copa del Rei de la temporada 1983-84 (2-0) i els altres, dos més recents, en els últims anys a Segona B (2014-15, 2-0 i 2015-16, 1-0). Com diu el tòpic, les estadístiques estan per trencar-les.

Baixes: Dembo i Uri Santos (lesió)

Foto: Hércules CF 

Leave a Reply