El bitllet passa per Xàtiva

La Unió Esportiva Olot afronta una setmana trepidant amb la visita a La Murta de Xàtiva (demà, 20.30h) buscant el pas a la següent ronda de la Copa del Rei. Quatre anys després, els garrotxins tornen a la competició del K.O i contra un vell conegut, un Olímpic que no va poder pujar a Segona B pels pèls i que s’ha reforçat recentment amb el davanter ex-Olot Antonio Trujillo. 

Il·lusionats per a la copa. La UEO encara recull els fruïts de la temporada anterior, en la qual el títol de campió del grup cinquè de Tercera Divisió li garantia la participació en l’edició actual de la Copa del Rei. Una competició que, lluny de fer nosa ni destorbar enmig del campionat de lliga, motiva als jugadors i cos tècnic, que veuen en un al·licient avançar rondes i agafar ressò a nivell estatal. El premi, si passes un parell o tres d’eliminatòries, és realment llaminer, tot i que el desgast també és important, començant per al viatge d’aquesta setmana. Venint d’una derrota força cruel contra el Sabadell, l’equip vol evadir-se i superar el primer obstacle en un camp on ja sabem què és guanyar.

El CD Olímpic és un rival conegut del seu pas a la divisió de bronze, en el qual ens vam trobar durant tres temporades. El conjunt de la Costera, que va proclamar-se campió del grup sisè de Tercera amb 87 punts, es va quedar a les portes de l’ascens després de veure’s eliminat en la tanda de penals de la tercera eliminatòria davant de l’Ècija. El conjunt de Jero López ha perdut alguns dels seus referents com l’ex-Girona Jandro Castro (La Nucía) o Marc Cosme (Badalona), però aquesta setmana ha incorporat Javi Boix (Saguntino), Colau (cedit pel Atlètico Levante) i Antonio Trujillo, punta mallorquí que va jugar fa tres cursos a la Garrotxa. En el primer partit de lliga, els xativins es van imposar al camp del Borriol amb gol de penal de Javi Boix (0-1). Eldense, Alzira o Castelló són alguns dels seus rivals en el grup valencià.

Després de l’entrenament d’aquest matí, l’expedició de l’Olot ha sortit amb autocar direcció Xàtiva, on farà nit abans del duel de demà a les 20.30h a La Murta, camp de gespa artificial. Recordem que les tres primeres rondes de la Copa del Rei són a partit únic i que el el preu de les entrades serà de 15€ (8€ per abonats del CD Olímpic). Martín Posse només té Dembo lesionat per iniciar una setmana que comença a Xàtiva i acabarà diumenge a Badalona (19h), en la tercera jornada de lliga. Som-hi UEO! Cinc sentits a la copa!

Precedents

Com dèiem, el CD Olímpic ha estat un adversari habitual en els tres anys de l’Olot a Segona B. El millor record és de l’any del debut (2013-14), amb un contundent triomf olotí gràcies als gols de David López, Carlos, Coro i Uri Santos (1-4). El curs següent (2014-15), el duel es va jugar a Alzira per obres a La Murta, i va ser l’Olímpic qui es va emportar el gat a l’aigua (3-1). I en l’última sortida a la Costera (2015-16), empat de mèrit dels de Rodri aixecant un 0-2 amb gols de Dieguito i Alberto Perea (2-2). Pel que fa a l’últim precedent a la Copa del Rei, ara fa quatre anys, la UEO va superar l’Huracán en la primera ronda (3-2), però després va quedar eliminat a mans del Sant Andreu (2-0), que llavors es trobaria a l’Atlético de Madrid. Una mostra més que el caramel de la copa no es pot desaprofitar.

Baixes: Dembo (lesió)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

 

Leave a Reply