Fenomens paranormals (UE OLOT 1-2 UE Llagostera)

La Unió Esportiva Olot signa una de les millors actuacions de la temporada però inexplicament no treu ni un sol punt del derbi gironí. Les àrees decideixen amb un rigorós penal a favor de la UE Llagostera i una diana a les acaballes de Toni Gabarre. Entremig, superioritat abismal dels de Posse, que han empatat amb gol de Marc Mas i han merescut la victòria generant clares ocasions. Dissabte que ve, ho tornarem a intentar a El Collao d’Alcoi.

Difícil d’explicar… i de digerir. La UEO no ha pogut sumar en un duel gironí que ha tingut color olotí en pràcticament totes les fases del joc. Després d’una arrencada amb el Llagostera més actiu i conservant la pilota, Alfredo i companyia han agafat les regnes del partit per començar a sacsejar la defensa visitant. Pedro, Guzmán i sobretot Marc Mas, amb un xut de falta al travesser, volien posar per davant els olotins, animats per més de 1.200 aficionats. Ha estat en ple creixement dels de casa quan ha arribat el primer mastegot. L’àrbitre Bosch Domenech ha xiulat un penal força discutible de Marc Mas a Guichón, que estava d’esquenes a la porteria i ha caigut al terra de forma aparatosa. Leo Ramírez ha enganyat Ginard per inaugurar el marcador (36′). El resultat feia mal d’ulls per la nul·la capacitat ofensiva dels llagosterencs i el monopoli de la bola i del perill que tenien els olotins. S’havia de posar justícia futbolística i d’això se n’ha encarregat Marc Mas; bona jugada d’Alfredo per banda dreta, centrada amb cama esquerra, el selvatà rep a la frontal i remata amb col·locació a la xarxa de Marcos (44′). Temps de descans amb injecció de moral per culminar la remuntada a la segona meitat.

A la represa, més del mateix. Els de Martín Posse han continuat portant el pes del partit i arribant amb claredat a l’àrea gironina per terra, mar i aire; un parell de xuts llunyans de Barnils i Masó, una oportunitat d’or de Mas que ha aturat Marcos i una mala definició d’Alfredo quan ja tenia el porter pràcticament batut. El públic ha demanat penal en la caiguda del jove de Sant Roc, però l’àrbitre aquest cop s’ha fet el suec. Però com diu la dita del futbol, avui ben maleïda, qui perdona ho acaba pagant. Gabarre, com la setmana passada contra l’Elx, s’ha convertit en l’executor del segon gol rematant de cap una precisa centrada de Facu (84′). Una acció en la qual, per cert, Bigas feia estona que estava estès al terra per un cop a la cara. Quedaven pocs minuts per acabar i el gol ha caigut com una gerra d’aigua freda. Posse hi havia posat Héctor per tenir més criteri i Nacho per desbordar per banda, però avui no hem trobat l’efectivitat desitjada en els últims metres. Un resultat que ens deixa tocats; el Llagostera s’emporta tres punts amb ben poca cosa i l’Olot rep un càstig majúscul a una proposta atractiva mancada de contundència i amb decisions arbitrals si més no controvertides. Cal estar orgullós de la identitat d’aquest equip, jugant així s’escaparan ben pocs punts de l’Estadi, no pot ser que el futbol ens giri l’esquena d’aquesta manera. I l’afició ho entén, ho reconeix i ho valora, com demostra l’ovació final als futbolistes. Hem d’estar tots junts, polir certs aspectes i seguir competint a alt nivell. Per exemple, dissabte que ve al camp del CD Alcoyano (18:30). Ningú va dir que seria un camí de roses… SEGUIM! Ànims, força i paciència!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard (c), Micaló, Carles Mas, Blázquez, Bigas, Barnils (Roger Vidal 87′), Guzmán (Nacho Pérez, 79′), Masó, Marc Mas, Pedro (Héctor, 72′) i Alfredo. 

UE Llagostera: Marcos, Chele, Chica (c) (Fuster, 87′), Viale, Esteban, Marc Carbó, Pablo (Pol Gómez, 76′), Leo, Toni Gabarre, Moha i Facu (Pitu, 94′). 

Gols: 0-1, Leo Ramírez (36′), 1-1, Marc Mas (44′), 1-2, Gabarre (84′).

Àrbitre: Miguel Bosch Domenech. Ha amonestat Roger i Héctor (UEO) i Chica i Facu (Llagostera).

Incidències: partit corresponent a la desena jornada del campionat de lliga del grup tercera de Segona B amb la presència de 1.238 espectadors a l’Estadi Municipal. El CF Les Preses ha estat el club de futbol base convidat i els seus futbolistes han sortit acompanyant els jugadors i s’han fet la foto pertinent.

Fotos: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply