Un mal tràngol immerescut (UE OLOT 1-3 UE Cornellà)

La Unió Esportiva Olot topa una altra vegada amb la mateixa pedra i cau injustament contra el Cornellà a l’Estadi Municipal. Valentín, ben d’hora, ha avançat els visitants però Marc Mas ha equilibrat la balança un primer temps de menys a més. A la segona, amb els de Posse decidits a buscar la victòria, l’ex-Olot Enric Gallego ha culminat dos contraatacs letals en les úniques opcions dels de Jordi Roger. Una altra garrotada immerescuda que cal revertir de forma imminent aquest diumenge al camp del CD Ebro

Es repeteix la història. La UEO no ha fet un mal partit davant del Cornellà, ben al contrari, però veu com se li escapen els tres punts amb un rival que amb ben poc ha tret molt petroli de l’Estadi Municipal, i ja en van masses. La posada en escena, amb el debut del juvenil Aspar en l’eix de la defensa i el retorn dels olotins Roger i Uri Santos, feia prou bona pinta fins que els del Baix Llobregat han etzibat la primera clatellada. Rematada impecable de Valentín al primer pal a servei de cantonada que ens ha obligat de nou, com el dia del Llagostera, a buscar una reacció (10′). I certament, l’Olot ha exhibit un orgull i una maduresa destacable pressionant a camp contrari i discutint la pilota davant del joc més físic i directe dels verds. La recepta estava clara, futbol i més futbol, sobretot per les bandes amb els correcamins Blázquez i Bigas. Precisament el de Besalú ha estat l’autor de l’assistència que ha suposat el gol de Marc Mas, definint com els àngels al primer toc (27′). La recuperació en l’inici de la jugada, novament a camp rival, havia estat de Lluís Micaló. Els de Posse anaven en línia ascendent i ja ningú se’n recordava de la diana inicial del Cornellà. De fet, Héctor Simón, amb un dels seus clàssics tirs de la frontal, ha estat a punt de clavar el 2-1. Tot plegat, abans d’un descans que ha arribat quan més entonat estava l’equip olotí.

A la represa ha continuat el domini absolut dels nostres futbolistes, que collaven de valent a la defensa visitant robant moltes boles a prop de l’àrea del Cornellà. Uri Santos, amb una lleugera vaselina, gairebé sorprèn un Craviotto que havia sortit a buscar bolets. Posse volia sacsejar encara més el matx i tenia en Alfredo Gutiérrez una arma secreta. El jove de Sant Roc ha disposat de l’oportunitat més clara amb un xut massa creuat finalitzant un contraatac de llibre. Barnils i Pedro, un amb el cap i l’altre amb els peus, també han demostrat que aquest Olot no es conformava amb un empat. Però la gràcia (i la putada, a vegades) del futbol és que és tan màgic i bonic com  imprevisible i injust. Es pot merèixer molt, però el que compten són les vegades que perfores la porteria… i en això Enric Gallego és un mestre. El punta ex-Olot ha executat una contra dirigida per Fito Miranda (75′) i ja en temps afegit, amb la UEO abocada a l’atac, ha finiquitat el duel. Entremig, una aturada miraculosa de Craviotto després d’un cop de cap d’Héctor Simón. Però es clar, aquesta no havia d’entrar. La dinàmica i la sort ha de canviar, n’estem convençuts. És impossible tirar la tovallola a la jornada 12 a tres punts de la salvació. Diumenge, al camp de l’Ebro, sortirem a menjar-nos la gespa per defensar el nostre escut, el nostre club i la nostra gent. Que ningú s’oblidi que som l’Olot, que ningú ens doni per morts perquè queda moltíssima lliga i donarem tota la guerra del món. PERSISTIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Micaló, Barnils, Aspar (Masó, 72′), Bigas, Roger (c), Blázquez, Héctor, Marc Mas, Uri (Alfredo, 57′) i Pedro (Guzmán, 80′)

UE Cornella: Craviotto, Batista, Valentín, Edgar, Maureta, Fall, Cortés (Marc Caballé, 58′), Pep Caballé (Borja, 58′), Enric (c), Fito (Reche, 86′) i Gómez.

Gols: 0-1, Valentín (10′), 1-1, Marc Mas (27′), 1-2, Enric (75′), 1-3, Enric (94′).

Àrbitre: Ivan Muñoz Pérez. Ha amonestat Barnils, Bigas, Héctor i Blázquez (UEO) i Batista, Edgar, Fall i Gómez (Cornellà).

Incidències: partit corresponent a la dotzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 899 espectadors. Abans del matx s’ha guardat un minut de silenci en memòria de la mare de Tomàs Feliu, directiu del club.

Foto: Isaac Morchón- UE Olot

Leave a Reply