Un punt de vida real (UE OLOT 0-0 Villarreal CF B)

En l’últim partit de Martín Posse a la banqueta, la Unió Esportiva Olot trenca la ratxa de derrotes i es reparteix els punts amb el Villarreal B, tercer classificat del grup i farcit de joves talents amb ganes de menjar-se el món. Els olotins controlen els rampells del submarí groc i disposen d’arribades destacades per decantar la balança. Porteria a zero i punt de fe per creure els nostres objectius i per viatjar a Formentera amb l’autoestima més alta.

Sabíem que era un dia amb la necessitat de puntuar però també la dificultat afegida de les característiques del rival, un filial del Villarreal amb molta qualitat i amb una proposta de joc atrevida i valenta. El tracte de la pilota, per tant, estava en disputa en un partit on es veurien més espais i arribades que en d’altres duels més físics i feixucs. L’Olot ha sortit amb una gran intensitat i una pressió molt elevada que ha permès robar moltes pilotes en la zona de tres quarts. Alberto Toril, Marc Mas i Héctor ja havien disposat de bons intents abans dels primer quart d’hora. A partir d’aquí, els de Miguel Álvarez han començat a mimar la pilota però amb un domini certament infructuós, ja que els olotins estaven concentrats i còmodes defensant. De fet, només comptem amb una aproximació amb cara i ulls dels visitants en aquest primer acte, un xut de Mario que ha sortit per sobre el travesser. Un període que ha finalitzat després d’una cavalcada espectacular de Lluís Aspar, central juvenil que disputava el tercer partit com a titular i que s’ha guanyat l’ovació del públic, que avui ha omplert l’Estadi amb 1.300 espectadors clavats.

A la represa, el Villarreal B ha mantingut el control de la pilota i ha intensificat el ritme de circulació, fet que ha comportat feina extra per al sòlid entramat de la UEO. Els de Posse buscaven fer mal sobretot en contraatacs, ben habilitats per la banda de Blázquez i reforçats amb l’aparició d’Alfredo, que ha revolucionat el matx amb les seves incursions endimoniades. Seva ha estat l’opció més clara per als de casa, amb un xut massa centrat quan ja es plantava completament sol davant de Cantero. A l’altra banda, poques però remarcables oportunitats dels castellonencs. La verge del Tura s’ha aliat amb Ginard i tota la defensa en un acció enrevessada amb diverses rematades del Villarreal B que miraculosament no han acabat a la xarxa. El mallorquí ha hagut de treure un parell de mans salvadores, especialment una de Dalmau. L’Olot ha resistit fins i tot amb l’expulsió de Barnils, ja en temps de descompte, i ha pogut tallar la dinàmica de derrotes amb un punt de gran valor davant d’un dels favorits al play-off. Un empat que ens dóna vida i unes sensacions de fermesa i coratge que han de tenir continuïtat diumenge que ve a Formentera, un dels contrincants a la zona mitja-baixa de la taula. Haurà de ser amb un nou tècnic, ja que Martín Posse i Pablo Rotchen han estat acomiadats arran dels mals resultats. Ara cal, més que mai, la pinya del vestidor i el caliu de l’afició per donar la volta a la situació. Amb l’actitud d’avui ens salvarem, no en tenim cap dubte. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Micaló, Carles Mas, Aspar (Jose, 65′), Bigas, Barnils, Blázquez, Masó, Marc Mas, Héctor (c) (Guzmán, 81′) i Toril (Alfredo, 46′).

Villarreal B: Cantero, Llambrich, Franquesa, Juan Fernández (c), Pau, Imanol, Víctor, Ramiro (Cedrés, 79′), Dalmau, Pedro García (Darío, 64′) i Mario (Morlanes, 66′).

Àrbitre: Marcos Latorre Gracia. Ha amonestat Micaló, Aspar, Blázquez, Marc Mas i ha expulsat Barnils amb dues grogues (UEO). També ha amonestat Franquesa i Imanol (Villareal B).

Incidències: partit corresponent a la jornada 14 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.300 espectadors a l’Estadi Municipal. El club convidat d’aquest cap de setmana ha estat la Joventut Sant Pere Màrtir, club olotí amb 150 jugadors i 12 equips de futbol base des d’escoleta fins a 4a Catalana.

Fotos: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply