Sacsejar l’illa tranquil·la

La Unió Esportiva Olot espera que l’arribada de Raúl Garrido i Kevin Martínez suposin el punt d’inflexió desitjat en la sortida a Formentera (diumenge, 12h). Els olotins poden retallar distàncies contra un rival que podria ser directe tot i la bona dinàmica recent, amb triomf contra l’Elx inclòs. L’expedició surt demà al migdia en un desplaçament per terra (bus), aire (avió) i mar (ferri). Seran baixa Roger Barnils, expulsat contra el Villarreal B, i Ivan Guzmán, amb una petita ruptura muscular. 

Un canvi d’entrenador sempre comporta novetats. La primera, que tots els jugadors reactiven les seves possibilitats de jugar i apugen el nivell de la plantilla. La segona, que s’obre una etapa diferent per trobar les alegries a través d’altres camins. L’aritmètica dels resultats va provocar l’adéu de Martín Posse i Pablo Rotchen, que van dotar l’equip d’una proposta atractiva però sovint massa penalitzada a les àrees. Arrenca una nova era amb Raúl Garrido i Kevin Martínez, dos tècnics que intentaran sobretot capgirar l’estat d’ànim del grup, unit i amb força per reaccionar. Perquè més que una sensació futbolística, la plantilla necessita una dosi extra de motivació i autoestima. Creure’s que poden fer-ho i sobretot, guanyar per reforçar aquest sentiment.

El rival d’aquest diumenge és la SD Formentera, que viu un any històric amb el primer curs a Segona B. Després de derrotar l’Alavés B en la promoció d’ascens, els balears van entrar en una dimensió desconeguda, adobada amb el doble premi de la Copa del Rei (primer el Sevilla i enguany, l’Atlètic de Bilbao). El conjunt de Tito Sanjuán, que té en Juan Antonio com a màxim golejador amb tres dianes, ocupa la 14a posició amb 17 punts, 8 per sobre dels olotins. Tres de les seves quatre victòries han estat a domicili i per la mínima; la més sonada, l’última al Martínez Valero d’Elx (0-1). Els formenterencs busquen el tercer triomf consecutiu per eixamplar el marge amb el descens. En la seva plantilla compten amb Nando Quesada (ex-Llagostera) i Garmendia i Gabri Gómez (ex-Girona FC).

El partit es jugarà diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal de Sant Francesc de Formentera, de gespa artificial i petites dimensions. L’equip farà demà l’últim entrenament abans de sortir cap a Barcelona, on agafaran un vol a Eivissa, i posteriorment un ferri cap a Formentera, on ja faran nit a l’hotel. No hi seran el central Roger Barnils, sancionat, ni tampoc Ivan Guzmán, amb una ruptura muscular. Un matx especial per a Lluís Micaló, que torna a l’illa on va viure dos anys inoblidables a Tercera Divisió. El duel, en directe per Ràdio Olot Esports i al compte de Twitter del club (@UEO1921), significa al debut de Garrido. I ja sabeu la dita… Tant de bo es compleixi. SOM-HI OLOT!

La prèvia de Raúl Garrido

“He notat molt bones sensacions, futbolistes molt compromesos, implicats en la causa i disposats a revertir la situació. La resposta ha estat magnífica, no només d’actitud sinó també de futbol  És un equip molt predisposat a jugar a futbol i això m’agrada, un equip que vol tenir la pilota i la iniciativa. Al llarg del partit hi ha moments de tot, moments per ser protagonista i d’altres per ser dominats. L’ideal és saber jugar en qualsevol situació, l’important és guanyar i estar convençuts de com fer-ho. Hi ha petits detalls que es poden millorar, tal com indica la classificació, i sobretot, seguir creient que ho podem aconseguir. Hem d’intentar buscar més contundència a les àrees, en disputes i moments individuals en els quals no s’ha d’assumir riscos. Seria ideal guanyar per agafar la moral que ens fa falta. Hem d’aprofitar les debilitats del Formentera, que ve de guanyar l’Elx i serà un rival complicat. Li agrada ser dominant, tot i que al seu camp li costa més. Tenen els conceptes clars, un equip treballat que sap al que juga i al qual tinc molt de respecte”.

Precedents

Ni rastre de cap visita de la UE Olot a Formentera. Això sí, segueix vigent el malefici en les sortides balears, en les quals encara no hem pogut guanyar-hi en la nostra història.

Baixes: Barnils (sanció), Guzmán i Moha (lesió).

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply