Treure petroli d’un camp talismà

Després de tres empats consecutius, la Unió Esportiva Olot busca un gir en la tendència i un cop d’efecte a domicili amb la visita de demà (17h) al camp del Mestalla. La motivació de Raúl Garrido i els precedents a Paterna, dues victòries i un empat, són motius suficients per seguir alimentant la fita de la permanència. L’expedició surt avui després de dinar cap a València amb les absències de Blázquez, Yeray, Moha i el dubte de Lluís Aspar, tocat amb la Catalana sub-18. 

El moment del canvi. La UEO necessita fer un pas endavant per començar a comptar de tres en tres. Els empats a Formentera, amb polèmica arbitral, i contra el Mallorca, amb un esforç titànic per contenir el líder, demostren que l’equip competeix de meravella i està a l’alçada del nivell del grup tercer. Ara cal que la revifada es transformi en victòries per acabar de fer creure al grup que és possible, no només moralment sinó a través de l’aritmètica. Més enllà dels precedents a Paterna, que ens somriuen de forma efusiva, els de Garrido són conscients que han de donar algun ensurt fora de casa per avisar que són aquí i que volen quedar-s’hi per molt temps.

El rival d’aquest dissabte és el València-Mestalla, un filial que fa un parell de setmana ha canviat Lubo Penev per Miguel Grau a la banqueta. Un tècnic de la casa per conduir un bloc irregular, capaç del millor (el més golejador) i del pitjor (segon més golejat). Molt de compte amb el davanter Rafa Mir, un dels pitxitxis de la categoria amb 15 gols (només el supera Enric Gallego amb 16) i homes com Alberto Gil, Jordi Sánchez (ex-Prat) o Fran Villalba. Un planter emergent que en els últims temps ha tret perles com Carlos Soler, Gayà, Portu o el porter Jaume Domènech. El Mestalla és 12è amb 21 punts, a cinc del play-off però a cinc també de la promoció de descens, que marca el Peralada. Símptomes positius en les dues últimes jornades; golejada al Lleida Esportiu (3-0) i empat de mèrit al camp de l’Ex (2-2).

El partit, corresponent a la jornada 17 del campionat, es jugarà demà a les 17h al camp Antonio Puchades de la ciutat esportiva de Paterna. No hi seran, per part olotina, Albert Blázquez, amb una microruptura, Yeray Sabariego, lesionat de gravetat el diumenge passat, ni el porter Moha. Encara és dubte el juvenil Lluís Aspar, amb un fort cop que es va fer amb la selecció Catalana sub-18. Qui segur recupera Garrido són Roger Vidal, Toril i Iván Guzmán, ja al cent per cent després de la lesió. El matx es podrà seguir, com sempre, en directe per Ràdio Olot Esports i al compte de twitter del club (@UEO1921). Una bona oportunitat per dedicar la victòria a Yeray i per celebrar la renovació de Marc Mas, de motivacions no ens en falten. Demà ho donarem tot a Paterna! Endavant UEO!

La prèvia de Raúl Garrido

“Anem a València amb la il·lusió i convicció d’emportar-nos els tres punts, els necessitem i ara és el moment de donar un pas endavant. Venim de fer dos bons partits competint contra rivals forts. El Mestalla és un rival jove  que juga bé a futbol, compta amb futbolistes de talents però també amb alts i baixos. És un equip irregular, el més golejador i dels més golejats, li agrada atacar i fer un joc alegre, ho podem aprofitar. Els conec molt bé; són molt complerts, tenen gent bona al davant, ràpida i amb qualitat. Guanyar seria meravellós, no només per a la classificació, sinó perquè l’equip segueixi creient que pot sortir d’aquesta situació. Intentarem tenir moments per ser protagonistes amb la pilota i atacar, no em conformo en identificar-me amb una sola manera de jugar. La plantilla veu el got mig ple i té moltes ganes de guanyar, estic encantat amb la identificació i implicació dels jugadors, que em demostren optimisme, energia i seguretat. És una pena la lesió de Yeray però també és un motiu més per lluitar i que es senti orgullós de nosaltres. Vull felicitar a Formentera i Lleida Esportiu, posen en valor a la Segona B i demostra el nivellàs que hi ha en aquest grup”.

Precedents

La ciutat esportiva del València CF s’ha guanyat a pols la fama de talismà en els tres primers anys de la UE Olot a Segona B. I és que hi hem sucat en les tres úniques visites; fa dues temporades (2015-16) amb un empat sense gols (0-0), fa tres cursos (2014-15), en el redebut de Rodri, amb un clar 1-3 (gols de Carlos Martínez, Uri Santos i Abel Solé) i en l’any del debut (2013-14), triomf amb un contundent 0-3 (dos gols de Coro i un de David López).

Baixes: Blázquez, Yeray i Moha (lesió).

Foto: Martí Albesa-UE Olot

 

Leave a Reply