Carregats de raons abans dels torrons

La Unió Esportiva Olot tanca la primera volta aquest diumenge (17h) al majestuós Martínez Valero. Allà l’espera el nou Elche CF de Josico, que fa sis partits que no guanya i que vol retornar immediatament en posicions de play-off. Els de Garrido, sense Bigas però amb Héctor, intentaran donar continuïtat a la victòria contra el Lleida per seguir estrenyent la distància amb la salvació. L’expedició surt demà ben d’hora cap a Oliva, on entrenarà i es concentrarà per a l’últim matx del 2017. 

El tòpic diria que, després del triomf del contra el Lleida Esportiu, encara no s’ha fet res. La realitat diu que s’ha fet molt, però que encara queda moltíssim per fer. Tres empats de mèrit i l’última alegria a casa donen sentit al projecte de Raúl Garrido, que exprimeix el millor de cadascun dels futbolistes i demana una cohesió col·lectiva indispensable per capgirar la situació. La retallada de la darrera jornada no servirà de res si no es treu quelcom positiu d’un escenari certament temible. Però aquest Olot ja ens té acostumats a competir de tu a tu en camps mítics (La Condomina o Rico Pérez) i capaç de deixar a zero a rivals de play-off (Mallorca o Vila-real B). Així que torres més altes han caigut.

El rival d’aquest cap de setmana és un altre dels històrics del futbol estatal: l’Elche CF. Un club que ha militat 21 temporades a Primera Divisió i 37 a Segona A, categoria a la qual la massa social dels franjaverds desitja tornar el més aviat possible. Tot i un inici de lliga brillant, els il·licitans ara travessen una mala ratxa amb sis partits sense guanyar (4 empats i 2 derrotes), dades que fins i tot els han relegat a la cinquena posició, a dos punts del play-off. Un equip que ha canviat de tècnic recentment, Josico per Vicente Mir, i que compta amb un grapat de futbolistes de superior categoria. I és que els Nino, Collantes, Javi Flores, Benja, Albácar o Provencio conformen una plantilla tan potent com la del RCD Mallorca. Sory, amb 6 gols, i Nino, amb 5, són els màxims golejadors d’un conjunt que ha vist fins a 5 targetes vermelles.

El partit es jugarà diumenge a les 17h al Martínez Valero d’Elx, un estadi que no és nou per a l’Olot. Serà l’últim partit de l’any 2017 i també de la primera volta, per la qual cosa esperem puntuar per posar pressió als rivals directes i augmentar uns registres força discrets. Garrido tindrà la baixa de David Bigas, que compleix cicle de targetes, i també de Lluís Aspar, encara lesionat, però recupera el timó al centre del camp, Héctor Simón. Un viatge, el més llarg que queda, que s’iniciarà demà a les 9h del matí amb parada a Torreblanca per dinar i a Oliva per entrenar i fer nit a l’hotel. Després de guanyar a casa, ara ens toca donar la sorpresa a domicili. SOM-HI VERMELLS!

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit fonamental, són tres punts que necessitem moltíssim. Fins i tot podríem sortir del descens si guanyem, és un objectiu molt bonic pel que lluitar, ja que acabar la primera volta fora del descens seria meravellós i hem d’aconseguir-ho com sigui. Estem en molt bona línia, els resultats estan bé però poden ser millors. No firmo l’empat, vull la victòria. El que vull transmetre a tothom és que anem a intentar guanyar amb tota la humilitat, no a especular. L’Elche CF té un grandíssima plantilla i estadi espectacular, és club molt gran. M’espero un equip que estigui a l’alçada, ells també necessiten els punts perquè estan fora del play-off, cosa inexplicable per a ells. Estan passant una mala ratxa i ho hem d’aprofitar i jugar amb els seus nervis. Nosaltres no som inferiors a ningú i podem estar a l’alçada de qualsevol. Pretenem que l’equip es vagi adaptant a cada moment del partit, tenir la pilota i que el rival no ens faci mal. No sé què passarà en el partit, el que sí sé és el que vull que faci l’equip i la resposta que pot donar. Treballem molt la pilota aturada, tenim bons llançadors i bons rematadors. Contra el Lleida vam donar un pas endavant en aquest sentit, estic molt content perquè l’estratègia ens va donar punts”.

Precedents

Primer enfrontament de la història contra el primer equip de l’Elche CF i segona visita al Martínez Valero. La primera va ser en l’anada de campions de la promoció d’ascens del curs 2012-13 contra l’Elx Il·licità. Una derrota per la mínima (1-0) que no ens privaria del somni, fet realitat en la tercera ronda contra l’Arandina.

Baixes: Bigas (sanció), Aspar, Yeray i Moha (lesió).

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply