Brillant amb llum pròpia (Deportivo Aragón 0-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot culmina un mes de gener meravellós amb una nova victòria al camp del Deportivo Aragón. Les dianes de Marc Mas i Héctor Simón, sumades a la bona actuació de Xavi Ginard, propicien el tercer triomf seguit dels homes de Raúl Garrido, que surten directament de les places de descens. El debut de Jordi Xumetra i la porteria a zero, més notes positives de l’enfrontament a Saragossa. Diumenge que ve, derbi a l’Estadi amb la visita del CF Peralada. 

Sonarà a tòpic però el futbol són dinàmiques. I ara mateix a la UEO totes li ponen, fins i tot en una sortida trampa al camp del cuer del grup, que més d’un ensurt ha causat a la porteria olotina. Una primera part certament molt entretinguda que ha arrencat amb un gol anul·lat a Marc Mas en posició força dubtosa. Rotellar, amb un cop de cap al segon pal, deixava clar que al filial del Real Zaragoza volia agafar l’últim tren en aquest partit. No li ha deixat l’Olot, solvent en defensa i generós en l’esforç col·lectiu. Els de Garrido han tingut més el domini en aquest primer acte, disposant de més arribades gentilesa del cap de Marc Cosme. El valencià n’ha tingut un parell d’interessants abans que l’altre Marc, Marc Mas, carregués el fusell per disparar. Mig gol és per a Pedro del Campo, novetat a l’onze, que s’ha inventat una assistència interior esplèndida per al selvatà, que no s’ha posat nerviós per enviar-la a dins al pal curt (35′). Setena diana de Mas Style a la lliga, retrobant-se amb l’olfacte en aquest 2018. Just abans, Xavi Ginard ha hagut d’aparèixer per treure un guant providencial a la rematada de Rotellar. Un xut enverinat d’Aparicio ha estat la darera opció per als de Lainez, que s’han mostrat com un rival dur de pelar. Descans per gestionar l’avantatge i arreglar petits conceptes per intentar ampliar-lo.

L’inici de la represa no ha tingut un dominador clar i s’han repetit les aproximacions a les dues bandes. Per una banda Ahmed, en una bona acció combinativa dels aragonesos, i de l’altra Marc Cosme, que etzibat un cop de cap al travesser. Els porters també hi volien dir la seva; Xavi Ginard ha realitzat una intervenció plena de reflexos en la rematada de Nieto, mentre que Aaron també ha solventat l’ocasió de Cosme, omnipresent en les jugades d’atac. Calia trencar el partit, calia tranquil·litat i calia fer el segon per evitar patiments d’última hora. I com ha arribat el gol? Doncs en un servei de banda, com no. Serveix Blázquez buscant Barnils, la pilota queda morta dins l’àrea i Héctor Simón, ben col·locat, l’engalta a prop de la base del pal dret del porter (69′). Tercer gol del timó llançanenc a la lliga, que prometia dur-nos a bon port una jornada més. Pocs minuts abans, Jordi Xumetra ha tingut els seus primers minuts substituint Pedro del Campo. La bala de l’Estartit ha ajudat a aguantar la pilota i ha deixat detalls de la seva qualitat al contraatac. D’aquí fins al final, i guiats per un Carles Mas imperial, els olotins s’han defensat amb ofici i seny i només un mal blocatge de Ginard, que ha desviat Jose Martínez de la mateixa línia, ha generat un cert neguit al bàndol garrotxí. Una victòria que completa un mes de gener màgic; tres victòries i un empat, 10 de 12 punts possibles que han enlairat la UEO fins a la 14 posició, fora del descens però igualat amb Formentera i Llagostera. La revifada ja és un fet, ara cal donar-li continuïtat el proper diumenge en el derbi contra el CF Peralada. Torna a ser l’hora de l’afició, que respondrà com sempre, i de fer bullir l’Estadi Municipal, que ha de ser les grans cites. El número 12 ens ha de propulsar a la quarta! FEM-NOS SENTIR!

FITXA TÈCNICA

Deportivo Aragón: Aaron, David, Abel, Adán (c), Zalaya, Maxi (Nick, 45′), Nieto, Álvarez, Ahmed (Rubio, 75), Aparicio (Rai, 75′) i Rotellar.

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Barnils, Blázquez, Guzmán, Masó, Héctor (Roger Vidal, 85′), Pedro (Xumetra, 67′), Marc Mas i Marc Cosme (Alfredo, 79′). 

Gols: 0-1, Marc Mas (35′), 0-2, Héctor (69′).

Àrbitre: Aimar Velasco Arbaiza. Ha amonestat Adán i Rai (Deportivo) i Carles Mas, Masó i Héctor (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 200 espectadors a la Ciudad Deportiva del Real Zaragoza. 

Fotos: Real Zaragoza

Leave a Reply