Avaluació contínua

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (12h) el CF Peralada en un derbi gironí carregat d’al·licients. Dos equips en dinàmica positiva, especialment els de Raúl Garrido, que enllacen tres victòries consecutives i pretenen obrir més l’escletxa respecte la zona de descens. Els xampanyers, que han superat amb bona nota el Tourmalet, intentaran seguir alimentant les seves opcions sense Soni ni Andzouana, sancionats. Micaló és baixa en el bàndol garrotxí que, tot i la previsió de mal temps, espera una bona afluència de públic a l’Estadi i en el dinar posterior organitzat per La Grada UE Olot. 

Un derbi és un derbi. Tant si es juga per conquerir un títol de Tercera Divisió com si és per lluitar per una plaça per mantenir-se a Segona B. La situació és radicalment diferent a la de la temporada passada però amb un denominador comú; la necessitat d’aconseguir els tres punts per acostar-se a l’objectiu. Una, dues i tres victòries seguides són les que ha acumulat l’Olot en un mes de gener genial i generós. De Saragossa, amb el debut de Xumi, vam tornar amb la porteria a zero i amb la sensació que l’engranatge funciona com un rellotge suís. Contundència defensiva i armes letals en atac, ja sigui per la imaginació de Pedro, l’alçada de Cosme o els moviments de Marc Mas. AIxò era el gener, ara ja som al febrer i tenim un derbi exigent a la cantonada.

El rival d’aquesta jornada és el CF Peralada-Girona B, que viu un curs històric amb la participació, per primera vegada, en la Segona Divisió B. Una temporada en la qual ha hagut de fer front a la marxa a la Xina del tècnic Arnau Sala, rellevat per “Chicho” Pèlach. L’ex-jugador i ex-entrenador de la UE Figueres ha agafat les regnes d’un conjunt que ha superat el “Tourmalet” amb escreix. Tres empats treballats (Mallorca, Mestalla i Lleida) i una victòria de prestigi contra l’Elx (1-0) que situen els xampanyers amb 23 punts, a dos dels olotins i de la permanència. Un filial del Girona FC que té a les seves files a vells coneguts de l’afició olotina com Corominas, Gianni o Vallho, i que s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern amb el porter Marc Vito (Extremadura), el central Santi Bueno (Barça B) i el davanter Manel Martínez (torna de la cessió al Lorca). Kevin Soni i Andzouana, expulsats en l’últim partit, no podran disputar un duel de proximitat que es presenta realment excitant.

Per part olotina, Raúl Garrido té l’absència de Lluís Micaló, recuperant-se de problemes musculars al soli, i el dubte del porter Óscar Bastida, amb molèsties el canell. En canvi, torna Alberto Toril després de la sanció en un partit que es disputarà diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal. 1.920 espectadors hi va haver en el derbi del curs passat, una xifra per intentar igualar o superar aquest diumenge, malgrat la previsió de neu i/o pluja. Una matinal complerta amb futbol i dinar de germanor al Torín amb els amics de La Grada UE Olot (*tiquets a ATN, Norton, Setrill i Morrot). Aconseguirem la quarta? Despertarem els volcans? Està a les nostres mans… FEM-NOS SENTIR!

La prèvia de Raúl Garrido

“És una oportunitat per guanyar a un rival directe, ens  donaria una confiança tremenda i seria vital a nivell númeric. No penso en el número de victòries que portem, en la meva ment no existeix, ara mateix està oblidat que hem guanyat tres partits seguits. El CF Peralada és un equip amb molt de potencial, és el filial del Girona i això li permet tenir jugadors de molt nivell. Lluitem contra un transatlàntic que té un marge econòmic important, serà un rival díficilíssim i ho haurem de fer perfecte per guanyar.És un equip treballat i ben dirigit que pot modificar la seva estructura depenent del rival. Hem d’estar preparats per donar-hi resposta i per evitar que ens facin mal. Els jugadors estan comprenent molt bé el funcionament del sistema, l’important és que ells hi creuen. La força d’aquest grup és que tots poden jugar i treballen de meravella en els entrenaments. Tots estan a alt nivell, m’ho posen difícil i jo estic encantat. Estem en un moment crucial de la temporada  i qui pensi que ja ho hem fet tot, s’equivoca. Si volem guanyar necessitarem que la grada estigui a tope, que els jugadors sentin que ens juguem la vida. Apel·lo a la maduresa per entendre que és una situació vital, espero una bona entrada i demano a la gent que vingui al camp i estigui amb nosaltres. Ens juguem massa, no tenim res fet.”

Precedents

El CF Peralada-Girona B ha visitat un total de 6 vegades l’Estadi Municipal amb uns registres de 4 victòries olotines, 1 empat i 1 triomf dels xampanyers, la majoria d’aquests en categories més baixes. El darrer precedent, en la cursa pel títol de Tercera Divisió, va ser durant la temporada passada en un matx amb repartiment de punts (1-1). Boniquet va avançar els d’Arnau Sala, però Héctor Simón va situar l’empat des del punt de penal davant de 1.920 espectadors. En el matx de la primera volta, pólvora mullada a l’Empordà (0-0).

Baixes: Micaló, Yeray i Moha (lesió).

Foto: David Marcén-Aupa Zaragoza

Leave a Reply