El fortí vol més coixí

La Unió Esportiva Olot intentarà fer bo el punt obtingut a Sagunt amb la visita aquest diumenge (12h) de l’Ontinyent, un altre dels convidats inesperats a la part alta de la taula. Els de Raúl Garrido, que recupera Guzmán però perd Bigas per sanció, esperen ratificar la bona línia com a local en una setmana marcada per les fortes nevades, que no han perjudicat en excés en l’estat de la gespa de l’Estadi. Tito Malagón torna a La Garrotxa amb els de la Vall d’Albaïda, situats a només tres punts del play-off.

Onze finals. Això és el que li queda a la UEO per finalitzar la competició i continuar un any més a la categoria de bronze. Un repte que fa uns mesos es veia segurament menys factible que ara mateix, amb l’equip fora del descens i mostrant una fiabilitat notòria, especialment com a amfitrió. I és que en aquest 2018, els garrotxins han vençut en dos dels tres partits a casa i com a fet remarcable, han deixat la porteria a zero en tots els enfrontaments. Bona part de culpa la té Sant Ginard i un entramat defensiu, començant per la pressió dels davanters, cada vegada més compenetrat. Però aquí no es viu del passat, com tampoc de treure la calculadora i fer el conte de la lletera de cara al futur. Aquí es viu al present i, valgui la redundància, tothom té present que el present es diu Ontinyent.

I és que el rival d’aquest cap de setmana és l’Ontinyent CF, club fundat l’any 1931 i que ha militat durant cinc temporades a Segona A i fins a setze cursos a Segona B. Amb 41 punts, i a només tres de les posicions de play-off, els de Vicente Parras estan completant una temporada senzillament espectacular. Tot i la marxa del davanter Keita en el mercat d’hivern, els de El Clariano s’han pogut reforçar amb Sascha Andreu (Cornellà) i Leonardo (Leganés B), precisament l’autor del gol de la victòria contra l’Elche CF en l’última jornada (1-0). Una plantilla que també compta amb l’ex-Olot Tito Malagón, un altre dels destacats amb tres dianes i diverses assistències. Es tracta d’un bloc molt compacte, sobretot a casa, on s’ha emportat set enfrontaments. A domicili, però, també ha estat capaç de treure petroli amb quatre victòries i cinc empats, uns números que els han col·locat de ple en la lluita per la promoció d’ascens.

El duel, corresponent a la jornada 28 del campionat, es disputarà diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal d’Olot. Garrido tindrà la novetat d’Iván Guzmán després de la sanció, en canvi David Bigas cau de la llita per l’expulsió a Sagunt. Una setmana de nevades generoses a la comarca en la qual hem vist el camp ben blanc i ens hem temut el pitjor, tot i que la neu ja s’ha fos i la gespa presentarà un aspecte més que acceptable. Diumenge al migdia el volem veure ben vermell a les graderies, perquè és l’afició qui té la clau de la permanència i hem d’anar obrint portes per arribar al destí proposat. Enganxa’t a la UEO, enganxa’t a la passió!

La prèvia de Raúl Garrido

“Vull ser optimista i pensar que el camp estarà més del que puguem pensar. Ha estat una setmana diferent però ens hem adaptat molt bé a la situació de les nevades i no ha alterat la nostra planificació. Tenim la il·lusió de fer un bon partit i una bona puntuació que ens doni moral per afrontar les últimes deu jornades de lliga. El bo d’aquesta plantilla és que tenim jugadors per adaptar-nos en qualsevol situació, ja ho vam veure a Sagunt. Som una plantilla molt complerta que pot afrontar qualsevol circumnstància amb confiança. L’Ontinyent serà un rival complicadíssim, ocupa la sisena posició per mèrits propis. Ningú apostava per ells, però han fet una bona plantilla i estan ben dirigits. És dels més difícils que ens podem trobar, un equip que té diversos registres i maneres de jugar. Proposa un joc més directe, no es complica en excés, i en camp rival s’associa bé i treu profit de les segones jugades”.

Precedents

L’Ontinyent CF només ha visitat en una ocasió la terra dels volcans. Va ser en un partit de la temporada 2013-14, l’any del debut històric a Segona B, en el qual els tres punts es van quedar a La Garrotxa (3-1). David Corominas va marcar un doblet i Carlos Martínez va fer l’altre. Curiosament, la diana dels ontinyentins la va anotar Antonio Trujillo, també ex-jugador de la UEO. En aquell mateix curs, la UEO va assaltar El Clariano amb gols de Roger Vidal i Agustín Fernández (1-2). I en el duel de la primera volta actual, triomf local amb un solitari gol de Juanan (1-0).

Baixes: Bigas (sanció), Moha, Bastida i Yeray (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply