Tres punts de doble moral

Superat el clatellot rebut a Llagostera, la Unió Esportiva Olot es centra en aconseguir la victòria aquest diumenge (16:30h) contra el CD Alcoyano. Els de Raúl Garrido poden superar un rival directe a la classificació i perllongar l’estat de gràcia a l’Estadi Municipal, que ha de tornar a ser una olla a pressió per acostar-nos a la permanència. La baixa per sanció de Xavi Ginard obligarà al debut de Sacrest o Bastida sota pals davant d’un adversari irregular que ja vam eliminar en la segona ronda de la Copa del Rei. 

Viure és aprendre a aixecar-se. El derbi gironí ens va deixar a tots de pasta de moniato, una derrota que es va produir de manera surrealista i que ens obliga a continuar remant per assegurar la continuïtat a la categoria de bronze. Per a l’optimisme, la tònica positiva que acumula l’equip com a local, en el qual ha vençut en tres dels últims quatre partits, i a més oferint  un bon futbol i deixant la porteria a zero. Ens queden nou finals i la d’aquest diumenge tindrà valor doble, ja que es tracta d’un rival immediat a la classificació al qual situaríem de ple en la pugna en cas de triomf. Són molt més que tres punts i la nostra gent n’ha de ser ben conscient.

L’oponent d’aquesta jornada és el CD Alcoyano un dels clubs més històrics de la Comunitat Valenciana. Fundat l’any 1928, els alcoians han tingut el privilegi de jugar quatre temporades a Primera Divisió i dotze cursos a Segona Divisió A. Els de El Collao, sempre amb la moral per banderda, viu any molt convuls a la banqueta amb tres entrenadors; va començar amb Toni Aparicio, destituït al mes de setembre, va seguir amb José Emilio Galiana, rescindit pels mals resultats a finals de febrer, i ara se n’ha fet càrrec Mario Barrera. Una plantilla pensada per competir en la zona mitja-alta de la taula que arrossega una dinàmica negativa i s’està posant en dificultats. Hores d’ara, el CD Alcoyano és 14è amb 35 punts, tres punts per sobre de la promoció i quatre per sobre del descens directe. Un bloc on destaquen jugadors com David Torres, màxim golejador amb sis dianes, Manuel Gato, Mariano, Ribelles o el porter Bañuz. En l’última jornada, el conjunt d’Alcoi va empatar a casa contra l’Elche CF (1-1).

Tornant a l’Olot, Raúl Garrido tindrà la baixa important de Xavi Ginard a la porteria, ja que va veure la cinquena groga a Llagostera. És el moment de Guillem Sacrest o Òscar Bastida i confiem plenament en les seves capacitats. D’altra banda, Alfredo ja està recuperat de l’esquinç al turmell i podria tornar a la convocatòria. El partit, corresponent a la jornada 30 del campionat, es disputarà diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal. Tornem a l’horari de tarda per un matx crucial en el qual esperem una resposta massiva de l’afició. És dia d’omplir el camp, és dia d’animar sense parar i és dia de donar suport incondicional als jugadors per cremar una altra etapa cap a l’objectiu. Que no s’apagui la màgia del Fortí Olotí, demostrem que tenim Segona B per estona!

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit decisiu i directe, si som capaços de guanyar ficarem el rival per sota nostre, és importantíssim i tots n’hem de ser conscients. No podem pensar que serà fàcil, ja ho sabíem que era llarg i complicat. El CD Alcoyano és un club molt exigent i amb molta història, des de l’inici no els hi han sortit bé les coses i estan patint. Ells no volen ficar-se a baix, es poden complicar molt la vida. Continuem jugant contra clubs impressionants, equips amb molts recursos i amb futbolistes fets per ascendir a Segona A. L’equip està jugant bé a casa i també fora, hem competit bé a Sagunt i Llagostera, hem donat la cara i només situacions estranyes ens han privat de sumar més punts. Hem d’orientar la ràbia de Llagostera de manera positiva. Estem en dinàmica ascendent, aquest Olot em genera confiança i tranquil·litat. A casa estem funcionant molt bé, sobretot amb la manera de jugar que tenim. Només hem perdut 3 partits dels últims 15 i això em dona optimisme per afrontar els 9 últims. I a l’afició, no hi ha excuses. Hi han de ser tots, els necessitem més que mai i hem de tornar a passar del miler d’espectadors. Si volem gaudir de la Segona B i d’aquests tan bons han de venir tots i ajudar-nos al màxim”.

Precedents

Es dóna la curiositat que el CD Alcoyano ja ha visitat l’Estadi Municipal aquesta temporada. Va ser al mes de setembre, en la segona ronda de la Copa del Rei, en la qual els olotins es van imposar a la pròrroga amb gol de cap d’Alberto Toril (1-0). En canvi, en el duel de la primera volta els tres punts es van quedar a El Collao (3-1). Mirant la resta de precedents a casa, trobem un triomf de l’Olot (3-1) en el curs 1966-67 en l’eliminatòria per pujar a Segona A (aleshores no hi havia Segona B). I en els tres últims anys a la categoria de bronze, dos empats (1-1, 2013-14 i 0-0, 2014-15) i una victòria visitant (1-2, 2015-16). L’emoció està servida!

Baixes: Ginard (sanció), Moha i Yeray (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply