Com si no hi hagués demà

La Unió Esportiva Olot enceta les últimes quatre jornades del campionat de lliga amb la visita aquest diumenge al mític Son Moix (12h). Els de Raúl Garrido, amb les baixes de Ginard, Héctor i Toril, volen plantar cara al totpoderós Mallorca, líder indiscutible del grup, per seguir confiant  plenament en les opcions de permanència. L’expedició olotina surt aquest dissabte des del Prat on volarà fins a Palma per fer nit abans d’un compromís tan històric com decisiu. 

Al Rico Pérez, gol de Marc Mas i un empat de prestigi. A la Condomina, fent patir el Múrcia fins als últims minuts. Al Martínez Valero, amb un Elx contra les cordes i demanant l’hora. L’Olot ha demostrat aquesta temporada que no es deixa impressionar ni li tremola el pols quan trepitja estadis de Primera Divisió. És més, els camps grans faciliten el joc associatiu dels olotins, que es senten còmodes a través de la pilota i saben buscar les pessigolles als gegants del futbol estatal. Diumenge visitem Son Moix en un duel tan històric com determinant per al futur a la categoria. Falten quatre jornades, dotze punts en joc que no es poden malgastar per mirar d’evitar que ens atrapin els perseguidors. Estem fora del descens, per si algú ho ha oblidat, i malgrat la falta d’inspiració en l’últim duel contra el Formentera, la plantilla té el convenciment absolut que rascarà quelcom positiu de Palma de Mallorca. Si som nosaltres, si som els de la segona volta de play-off i si som els de l’orgull i la valentia, tenim moltes possibilitats de sortir amb premi de l’illa.

No fa falta gaire carta de presentació del rival d’aquest diumenge, un RCD Mallorca que s’ha erigit en el líder intractable del grup tercer. Tot i que ha afluixat en aquest darrer tram, el conjunt de Vicente Moreno està predestinat a emportar-se el campionat i a lluitar per retornar a Segona A. Els balears només han perdut un partit a casa (Ebro) i tenen sis punts de marge respecte el segon classificat, el Villlarreal B. Una plantilla d’una altra dimensió amb futbolistes com Salva Sevilla, Lago Júnior, Aridai, Manolo Reina o Xisco Campos. Els màxims golejadors són Abdon Prats, amb nou dianes, i Àlex López, amb vuit, que serà baixa per aquest diumenge juntament amb Bonilla, expulsats en l’últim partit contra l’Elx (0-0). El lateral Joan Sastre també és dubte.

Pel que fa a l’Olot, Raúl Garrido tindrà les absències de Xavi Ginard, que compleix el segon partit de sanció, i d’Héctor Simón, que va veure la cinquena groga contra el Formentera, a més d’Alberto Toril, per la clàusula del club mallorquí. Aquest enfrontament, corresponent a la jornada 35 del campionat, es disputarà diumenge a les 12 del migdia, en directe per Ràdio Olot Esports i al web del RCD MallorcaL’expedició garrotxina sortirà demà a les 15h de l’Estadi direcció l’aeroport del Prat, on agafarà un vol cap a Palma de Mallorca, per fer nit abans de la gran cita. Sense dubtes ni temors, hi ha massa coses en joc… SOM-HI UEO!

La prèvia de Raúl Garrido

“És un estadi de categoria superior, és un històric del futbol espanyol. L’escenari és molt bonic i motivant, serà positiu per a nosaltres. Necessitem els punts, som conscients que són primordials i ens responsabilitzem d’aquesta situació. Hem de sortir a ser nosaltres mateixos i així estarem més a prop de puntuar. Hem de mostrar maduresa, responsabilitat, ser competitius i no deixar de creure-hi. Portem 13 jornades fora del descens, això té molt de mèrit i ens anima a confiar en equip. Tot i les baixes, el Mallorca posarà un equip extraordinari sobre el camp,  tenen una plantilla àmplia i molt bona. Em costa dir que no esta bé un equip que ha anat primer durant tot  l’any, els rivals també ho posen difícil però estan signant una temporada d’èxit. Hem d’estar centrats en la nostra feina i fer-ho molt bé, no hem de mirar la resta de resultats.  Malgrat la frustració de l’últim partit, la plantilla està millor del que tothom pensa i amb una il·lusió tremenda. Estic molt tranquil, sabem de la dificultat del que estem fent i  estem amb ganes i confiança”.

Precedents

Serà la primera vegada que visitem Son Moix per jugar contra el primer equip del RCD Mallorca. Fa pocs anys sí que ens havíem desplaçat a Son Bibiloni per jugar contra el filial mallorquinista (1-1, curs 2014-15). Per cert, continua el malefici de les Illes Balears per a la UEO, que encara no hi ha guanyat cap vegada en la seva història.

Baixes: Ginard i Héctor (sanció), Toril (clàusula), Moha i Yeray (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply