Esforç insuficient (RCD Mallorca 3-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot dóna la cara i competeix fins a l’últim sospir al camp del RCD Mallorca, que troba en l’olfacte d’Abdón Prats la manera de desnivellar la balança. Aridai, just tornar del descans, ha marcat una diana psicològica malgrat que després Reina s’hi ha lluït per evitar que els olotins entressin en el partit. Al final, Barnils ha retallat distàncies per als de Raúl Garrido, que amb els resultats de la jornada es mantenen fora del descens. La propera cita, a casa contra el València Mestalla, esdevé crucial per a la salvació. 

El líder de la categoria ha fet valer la seva condició i, tot i els esforços encomiables de l’Olot per marxar amb un botí sota el braç, s’ha quedat amb tres punts que li permeten acariciar el títol de lliga. I això que la primera opció ha estat per Pedro, que ha executat un xut massa escorat. La maquinària del Mallorca s’ha posat en marxa amb una rematada de Lago Júnior, que ha blocat Guillem Sacrest, repetint titularitat en un escenari de prestigi. Abans del primer quart d’hora, però, els balears s’han avançat amb una jugada d’estratègia a servei de cantonada. Abdón ha desviat la trajectòria de la pilota després d’un tir des de fora l’àrea (14′). Tot i el mastegot, els garrotxins no han perdut la cara al partit i Ivan Guzmán, amb una cavalcada espectacular, s’ha plantat davant de Reina en una acció que finalment un defensa ha enviat a córner. Els de Garrido han tingut la possessió en alguns passatges d’aquest primer temps, però era el Mallorca qui quan arribava ho feia amb autèntic verí. I és que els de Moreno s’han topat amb la fusta en dues ocasions; un cop de cap al travesser de Raíllo i una rematada forçada de Lago al segon pal. Temps de descans per recuperar energies i mirar de canviar la dinàmica en una calorosa matinal a Palma de Mallorca.

Però tornant dels vestidors ens ha caigut una altra gerra d’aigua freda, també amb un punt de fortuna per al conjunt mallorquí. Centrada de Salva Ruiz sobre la ratlla de fons i definició d’Aridai al segon pal en una pilota que ha rebotat en Carles Mas abans d’introduir-se a la porteria (47′). El desavantatge era de 2-0 però els olotins estaven a disposats a buidar-se fins al xiulet final. Garrido ha fet entrar Uri Santos i Blázquez per donar més dinamisme a l’atac i el punta olotí ha disposat d’una opció claríssima, juntament amb Marc Mas, per entrar de ple dins de l’enfrontament. Manolo Reina, l’experimentat porter local, ha rebutjat els dos tirs dels davanters de l’Olot. Pocs minuts després, Abdón ha signat el millor gol del matí amb una execució acrobàtica a passada de James (67′). L’efectivitat del líder era important davant d’una UEO que, tot i els cops rebuts, ha seguit treballant per acostar-se a l’àrea rival. De fet, els últims minuts han estat de domini olotí, que s’ha traduït amb la diana de Barnils, incrustat a l’atac. Xumetra troba Marc Cosme, que ha entrat per Marc Mas, aquest deixa de cares per l’osonenc que defineix amb tranquil·litat. Un duel que hem competit de tu a tu a un gegant de la categoria però que se’ns ha escapat per detalls en moments puntuals. Ens quedem amb la imatge dels nostres futbolistes, que segueixen fora del descens després dels resultats positius de la resta de la jornada. Caldrà aixecar-se i reaccionar immediatament el proper diumenge a les 17h contra el Mestalla. És una final a l’Estadi Municipal i fem una crida a l’afició, que ens ha d’ajudar per obtenir els tres punts i quedar-nos a Segona B. L’Olot segueix viu, l’Olot no dóna el braç a tòrcer, l’Olot no vol llançar per la borda aquesta gran segona volta. Tres jornades i un únic objectiu: RESISTIR!

FITXA TÈCNICA

RCD Mallorca: Reina, Sastre, Salva Ruiz (Fran Gámez, 78′), Raíllo, Xisco (c), Pedraza, Aridai, Salva Sevilla, Abdón (Ndi, 69′), Lago Júnior i Bustos (James, 63′).

UE OLOT: Sacrest, Micaló, Carles Mas, Barnils, Bigas, Guzmán, Roger (c) (Uri, 50′), Masó, Pedro (Blázquez, 55), Xumetra i Marc Mas (Marc Cosme, 76′).

Gols: 1-0, Abdón (14′), 2-0, Aridai (47′), 3-0, Abdón (67′), 3-1, Barnils (86′).

Àrbitre: Campoy Candela. Ha amonestat Salva Ruiz (Mallorca) i Jordi Masó (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 35 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 6.710 espectadors a l’Estadi de Son Moix de Palma de Mallorca.

Fotos: FutbolMallorca

 

Leave a Reply