Protegir el fortí

La Unió Esportiva Olot afronta un compromís determinant amb la visita del València Mestalla (diumenge, 17h), instal·lat en la meitat de la taula i amb els deures pràcticament fets. Raúl Garrido recupera Ginard, Héctor i Toril i només té el dubte de Pedro del Campo en una cita fonamental per quedar-se amb els tres punts i subsistir a la categoria. La mobilització de l’afició, amb una fan zone inclosa, ha de ser l’empenta definitiva per allunyar-se del perill imminent a falta de tres jornades. 

Ser o no ser… de Segona B. Hem fet el més difícil, hem sobreviscut a un canvi d’entrenador, hem superat un inici de temporada discret a nivell de resultats, hem reaccionat en una segona volta espectacular, hem guanyat a Sabadell o Cornellà, hem fet de l’Estadi un autèntic fortí, hem estat junts quan anaven maldades, hem reactivitat l’ànim de l’afició i el més important, hem sortit de la zona de descens. Tot això ha succeït en pocs mesos. I ara, què? Ho llençarem per la borda? Ho tenim tan a prop que no ho podem deixar escapar. Està a les teves mans, als vostres peus, als nostres cors.

El rival d’aquest diumenge és el València Mestalla un habitual de la categoria en aquesta última dècada. A part de la competitivitat, que és molt important en aquest tipus de filials, la formació de jugadors també ha donat els seus fruïts amb els Portu, Gayá, Carlos Soler o el porter Jaume Domènech. Una bona feina del planter de Paterna que enguany, a les ordres de Miguel Grau, ocupa la desena posició amb 47 punts, amb la salvació segellada i opcions remotes d’acostar-se al play-off. El màxim golejador encara és Rafa Mir amb 15 dianes, jugador que va marxar al Wolverhampton anglès en el mercat d’hivern. Un altre dels puntals és el davanter català Jordi Sánchez, que ha anotat 10 dianes però que es perdrà el duel de diumenge per l’expulsió en l’últim partit contra l’Elche CF (3-3). Un filial que, sense altres homes importants com Fran Villalba o Gonzalo, vindrà sense cap tipus de pressió i amb la voluntat d’escalar més llocs a la classificació.

Per part olotina, Garrido recupera Ginard sota pals, Héctor a la màquina d’operacions i Alberto Toril a la davantera. En canvi, té el dubte de Pedro del Campo, que arrossega molèsties de Son Moix. El partit, corresponent a la jornada 36, es jugarà diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal. Però és que a partir de les 15h ja pots venir a escalfar motors amb la FAN ZONE de La Grada UE Olot situada al costat dels vestidors. Animació, música i comunió per rebre els jugadors com es mereixen. Tot sigui per sumar i per començar guanyant el partit des de la graderia. Ens hi va la vida, una ciutat i una comarca que volen seguir essent de bronze per molts anys. Tots convocats, tots confiats. SOM-HI OLOT!

 

La prèvia de Raúl Garrido

“Tots els partits són vitals, sobretot jugant a casa. Els tres punts s’han de quedar aquí, tenim confiança i il·lusió per aconseguir-ho. S’ha de trobar l’equilibri entre jugar amb el cor i tenir tranquil·litat per executar bé les coses i que et doni el resultat que vols. Estic convençut que aquesta afició ja sap quan ha de ser-hi, no fa falta que els digui res. Hi haurà l’ambient que es mereix un partit com aquest. El València Mestalla és l’equip més golejador i el segon més golejat, això ja diu molt de la seva proposta. Un equip jove que vol jugar i créixer a través de la pilota. S’ha de notar qui es juga més coses. És importantíssim pressionar bé, tenen jugadors a dalt que si surten et poden fer mal. Hem de trobar l’equilibri entre fer una bona pressió i tenir bones vigilàncies i replegaments. Hem de confiar en el nostre joc, hem de ser un equip complert i oferir diferents registres durant el partit. Som un equip vistós però intentem ser també intensos, agressius i exigents. El normal és que no ens agradi la classificació abans de començar el partit. No serà real perquè hem de jugar i som els últims. Si guanyem estarem molt a prop de la salvació, depenem de nosaltres. El vestidor està fantàstic, hi ha un grup molt bo en tots els sentits”.

Precedents

El València Mestalla ha visitat en tres ocasions la capital de La Garrotxa, totes en aquests últims anys a Segona B. La primera, en el debut històric de la 2013-14, els valencians es van emportar la victòria de forma clara amb gols de Delgado, Molina i Cifo (0-3). L’any següent (2014-15), repartiment de punts sense gols a l’Estadi (0-0). I l’últim enfrontament és el que ens deixa més bon record; la primera victòria de la UEO en la temporada 2015-16.Diego Sánchez i Sana N’Diaye van ser els autors dels gols per als de Rodri (2-0).

Baixes: Yeray i Dembo (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply