Dret a decidir

Última jornada de lliga per a la Unió Esportiva Olot, que es juga la continuïtat a la divisió de bronze amb la visita de l’Elche CF (diumenge, 18h). Els de Pacheta, que disposen d’una plantilla d’autèntic luxe, buscaran la victòria per acabar en la segona posició. Raúl Garrido perd Lluís Micaló per sanció i confia en la il·lusió dels jugadors i la pressió ambiental per segellar l’objectiu desitjat. Un dinar popular al Morrot i la Fan Zone de La Grada UE Olot amenitzaran la prèvia d’un enfrontament no apte per a cardíacs. 

Emoció fins a l’últim sospir. La revifada de la UEO en aquesta segona volta ha estat bestial i, tot i així, necessitarà l’ultima carta per certificar la permanència a Segona B. Ho podien haver deixat lligat a Lleida, però la manca de fortuna i una jugada desgraciada ens van allunyar de puntuar. Però tenim una gran sort; ens ho juguem tot a casa, davant de la nostra gent, en un Estadi que traurà fum i amb una afició que s’hi deixarà la gola des del minut zero. Som uns afortunats per poder gaudir de tot això, i ara només falta que els jugadors s’hi deixin la pell i ho visquin amb la mateixa intensitat. No n’hi ha prou de merèixer, s’ha de demostrar, s’ha de plasmar al camp, s’ha de traduir en gols, reflectir en punts i donar-nos un anyet més de vida al futbol semi professional.

El rival d’aquest diumenge és l’Elche CF, un altre dels històrics del futbol estatal que busca insistentment el seu retorn a l’elit professional. Tot i que l’equip sempre s’ha mantingut a prop de la zona de play-off, no ha estat un any fàcil al Martínez Valero, que ha vist fins a tres moviments a la banqueta il·licitana. Vicente Mir, precisament l’entrenador que va fer ascendir l’Elche Ilicitano al camp de l’Olot, va iniciar el projecte però al mes de novembre va ser rellevat per Josico. Amb el nou tècnic, els resultats no van ser els esperats i a finals de febrer va arribar l’ex-jugador “Pacheta” per agafar el timó de l’equip. Un Elche CF que, després de l’empat contra l’Hércules (1-1), s’ha col·locat en segona posició amb 62 punts, empatat amb el Villarreal B. Una plantilla farcida de noms il·lustres com Benja i Nino, màxims realitzadors amb 12 i 11 gols respectivament, Collantes, Provencio Javi Flores o Edu Albacar, que ha anunciat la seva retirada després més de 200 partits vestint la franja verda. Un duel, el d’aquest diumenge, en el qual aspiren a refermar-se en la segona posició i assegurar el factor camp en la primera eliminatòria d’ascens per tornar a la categoria de plata.

Raúl Garrido tindrà la baixa per sanció del defensa Lluís Micaló, que va veure la cinquena targeta al Camp d’Esports. El partit, corresponent a la jornada 38, es disputarà diumenge a les 18h a l’Estadi Municipal (jornada unificada) i en directe per Ràdio Olot Esports i amb connexions per Esport3. Abans, l’afició ja farà bullir l’olla amb el dinar popular dels Almogàvers Garrotxins al Morrot i la gresca habitual de La Grada UE Olot amb la FAN ZONE del costat de l’Estadi. És l’última bala, no hi ha marxa enrere, és un dia assenyalat, és un dia per bolcar-te amb el club de la ciutat. Tots a una, en cos i ànima, cridem ben fort: VOLEM SEGONA B!

 

La prèvia de Raúl Garrido

“És una situació de tensió, hi ha moltes coses en joc i tenim la responsabilitat de mantenir aquest club on es mereix. Estem amb confiança, molt preparats i portem una dinàmica que ens permet creure que és possible. Els nervis queden en un segon pla perquè la il·lusió i les ganes passem per davant. Sortirem amb la idea de guanyar el partit per no patir i esvair qualsevol dubte. L’equip que estigui més serè i madur i controli millor les emocions és el que aconseguirà l’objectiu. S’ha de notar qui s’ho juga tot i qui no es juga tant, s’ha de veure amb la nostra intensitat, que des del primer minut el rival vegi que no estem per tonteries i que volem guanyar el partit. L’Elche CF és un equip d’una altra categoria, de Segona A mínim. El bonic d’aquest grup és que wa pot guanyar qualsevol plantilla, la igualtat de la part baixa així ho reflecteix. Marcar aviat ens donaria un punt de tranquil·litat que es necessita en aquests casos. Quan et jugues el futur, la vida i la teva passió amb un objectiu tan gran, això és molt superior a qualsevol prima. Hem de preveure un escenari amb diferents situacions i ser molt complert en tot, a nivell mental, físic i tàctic. Ha plogut molt tota la setmana i em fa por l’estat de la gespa. Espero un camp ple, espero mínim 1500 persones que ens ajudin moltíssim en les situacions més difícils”. 

 

Precedents

El primer equip de l’Elche CF no ha visitat en cap ocasió l’Estadi Municipal, però sí que ho ha fet el seu filial, l’Elche Ilicitano, que actualment competeix a la Tercera Divisió valenciana. Aquí van ascendir en la ronda de campions del curs 2013-14 (1-0 al Martínez Valero i 2-2 a Olot). Ja a Segona B, n’hem viscut una freda i una de calenta. Golejada contundent dels visitants (0-4, 2013-14) i victòria olotina per la mínima amb gol d’Héctor Simón (1-0, 2014-15). Juntament amb Uri Santos, els dos únics supervivents d’aquella plantilla.

 

Baixes: Micaló (sanció), Yeray i Dembo (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

 

Leave a Reply