Barnils, erupció i salvació! (UE OLOT 2-2 Elche CF)

La Unió Esportiva Olot segella la permanència a Segona B en un final d’autèntic infart contra tot un Elche. Els visitants s’han avançat dues vegades a la segona meitat amb els gols de Nino i Sory, però els olotins no s’han donat per vençuts i han igualat les forces amb les dianes de Marc Mas i Roger Barnils, aquest últim en temps afegit i desfermant el deliri a l’Estadi Municipal. Segona volta espectacular amb Raúl Garrido que ens permetrà gaudir del cinquè any de la nostra història a la categoria de bronze.

El guió somiat, la pel.lícula desitjada i el final esperat. La UEO ha certificat la salvació de la forma més agònica possible i essent un reflex del que ha estat la temporada; patir, patir i competir i creure, creure i confiar fins al final. Ens visitava un Elche que volia assegurar-se la segona posició per tenir més avantatge en la promoció d’ascens. No obstant, les necessitats de l’Olot encara eren més notòries i això també s’ha plasmat sobre el terreny de joc. Superats els nervis inicials, l’equip s’ha activat a cavall de Marc Mas i les seves desmarcades. Vallejo, el porter visitant, ha estat ben atent per evitar el primer dels olotins. A l’altra banda, Xavi Ginard ha realitzat una aturada sensacional aguantant molt bé un 1×1 amb Sory Kaba. Un primer temps força igualat i amb un Olot arribant amb més sensació de perill, especialment per la banda de Blázquez, que s’ha inventat una centrada-xut que quasi sorprèn Vallejo. Aquesta ha estat l’opció més destacada abans d’un descans en el qual, veient la resta de resultats dels implicats, estàvem provisionalment salvats.

I a la segona meitat ha arribat la bogeria en forma de gols i emoció als dos costats. Després d’una arrencada decidida dels de Garrido, Nino ha glaçat l’Estadi etzibant un xut creuat impossible per a Ginard (70′). S’avançaven els il·licitans però l’Olot no estava ni molt menys disposat a llançar la tovallola. La reacció ha estat immediata; passada interior de Barnils per Marc Mas, que es regira i executa un tir que ha rebotat entre Cosme i un defensa per tornar a situar la igualada (74′). El killer no fallava a les grans cites i reactivava la fe de l’afició, avui omplint el Fortí Olotí amb 1.890 espectadors. Aquest gol ens tornava a deixar en posició de permanència, però calia guanyar per evitar jugar amb foc fins al final. Ja en els últims minuts, Sory ha robat la cartera a Jose i s’ha plantat davant Ginard, enganyant-lo amb un xut a prop del pal esquerre (84′). Aquesta acció ens duia directament a la promoció de descens, situació que els olotins volien revertir fos com fos. Quedava temps, quedava marge i quedava energia amb cames fresques com Uri Santos i Toril.  Ha avisat Barnils, amb una rematada al pal que després s’ha passejat per sobre la ratlla sense que ningú la pogués acompanyar. Era el dia del de Seva, que s’ha incorporat a l’atac intentant caçar alguna pilota aèria. I ja en temps afegit, el moment màgic. Jugada entre rebots dins l’àrea i l’osonenc, en segona opció, ha desfermat l’eufòria absoluta a l’Estadi (92′). Gol agònic i èpic en temps afegit per garantir-nos la continuïtat a Segona B. Un final feliç per una temporada duríssima en la qual ens donaven per morts i enterrats al mes de novembre. Hem ressorgit amb cor, talent i compromís i viurem la cinquè curs a Segona B. Gràcies jugadors, gràcies Raúl Garrido, gràcies cos tècnic, gràcies junta directiva i gràcies afició. Sense vosaltres no som res, amb vosaltres som imparables i hem demostrat que els somnis, també entre volcans, es solen fer realitat. ENHORABONA!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Barnils Guzmán, Masó (Toril, 87′), Blázquez, Héctor, Marc Mas (Uri, 80′), Xumetra (Pedro, 61′) i Marc Cosme.

Elche CF: Vallejo, Calero, Redru, Primi, Zotko, Provencio (Neyder, 83′), Nino (c) (Javi López, 76′), Sory Kaba, Benja, Lolo Pla i Javi Flores.

Gols: 0-1, Nino (70′), 1-1, Marc Mas (74′), 1-2, Sory (84′), 2-2, Barnils (92′).

Àrbitre: Julio Leo Ollo. Ha amonestat Héctor (UEO) i Javi López i Zotko (Elche).

Incidències: partit corresponent a la jornada 38 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.890 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit s’ha fet un reconeixement al Sènior Femení del club, que ahir es va proclamar campió de lliga, i Pere Ribes, el nen cec que és soci de la UEO i participa en les transmissions de Ràdio Olot, ha fet el servei d’honor.

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply