Marcant paquet (UE OLOT 1-2 RCD Espanyol)

La Unió Esportiva Olot posa contra les cordes a un RCD Espanyol amb les seves principals estrelles. Tot i el poc ritme competitiu i la forta càrrega física, els de Raúl Garrida han donat una imatge impecable i s’han avançat amb un golàs del juvenil Lluís Aspar. Els pericos, amb el debut de Rubi a la banqueta, han mostrat més contundència a les àrees per capgirar la truita amb les dianes de Melendo i Baptistao. Magnífica entrada a l’Estadi amb més de 2100 espectadors en una festa del futbol amb fort impacte mediàtic per al club. 

La derrota més dolça. No és un tòpic, és la realitat. La UEO ha caigut davant l’Espanyol però el resultat s’ha d’agafar amb una importància relativa tenint en compte les prestacions que ha ofert el conjunt olotí. I més tenint en compte que van començar a suar el divendres passat i que la despesa física dels primers dies ha estat considerable. Però aquest és un esport més mental que físic i la il·lusió ha pogut més que el cansament en els primers minuts. Una senyora primera meitat dels garrotxins, que s’han avançat ben d’hora amb un gol d’oportunisme de Lluís Aspar (9′). El central de Molló, encara juvenil, l’ha clavat a la xarxa després d’un refús d’una rematada d’Alan Baró al pal. L’Olot sorprenia de bon principi en un Estadi que feia patxoca, tenyit de samarretes vermelles i blanc i blaves. Els tres reforços han estat titulars i deixant sensacions molt positives; Baró ha imposat la seva llei en defensa, Pep Chavarría s’ha mostrat seriós en defensa i atrevit en atac i Marc Nierga, en el paper menys lluït, s’ha barallat amb tothom i ha pressionat com ningú. Poc després del minut 20 ha despertat l’Espanyol amb opcions per a Borja Iglesias, Granero i Pipa, que ha obligat a intervenir a Ginard. El mallorquí no hi ha pogut fer res en una acció individual esplèndida de Melendo que ha significat l’empat (24′). Un xut col·locadíssim del jove del planter que s’ha esmunyit ben a prop del pal dret del porteria. Els de Garrido han discutit la possessió en certs moments al conjunt de Rubi i han estat descarats ofensivament, sobretot per la banda d’un Guzmán que segueix en estat de gràcia. Oriol Pujadas, novetat destacada al pivot defensiu, també s’ha animat des de la distància abans del descans.

Ball de canvis a la represa però la mateixa idea; bloc compacte, bon replegament i sortir amb criteri per aprofitar les oportunitats. Just començar, però, una altra garrotada amb el gol de Baptistao, que ha etzibat una canonada impossible per a Sacrest (47′). Lluny d’enfonsar-se, l’Olot s’ha mantingut amb mà de ferro i ha vorejat amb més perill l’àrea de Roberto, que ha substituït Diego López. L’experiència dels Héctor, Marc Mas, Xumetra o Jose ha donat un plus més a l’equip, que buscava decididament la igualada. Precisament Xumetra ha tingut una de les millors, topant amb la sortida de Roberto, i poc després Héctor Simón ha rematat de cap al travesser. L’última opció amb cara i ulls ha estat per Alfredo, un altre dels destacats, que ha definit massa creuat després d’una assistència ben precisa d’Héctor. D’aquí al final, més canvis per donar minuts als joves (Marc Pagès, David Cruz i Moha) i intervenció de mèrit de Sacrest, tapant molt bé davant d’Hernan. I s’ha acabat el primer test de màxima exigència amb la certesa que aquest Olot sap el que vol i com ho vol i que a la mínima que agafi la forma pot construir un bloc prometedor. Ens quedem amb les intencions i el marge de millora, competint de tu a tu contra un Primera Divisió en una festa del futbol gironí. Dissabte a les 19:30h hi tornem al camp del FC L’Escala, equip de Segona Catalana, en un clàssic de la pretemporada. Gràcies per ser-hi! Això pinta bé!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Ginard, Pujadas, Masó, Blázquez (Jose Martínez, 34’), Guzmán, Pedro, Alfredo, Alan Baró, Pep, Nierga i Aspar. També han jugat Carles Mas, Héctor, Barnils, Xumetra, Marc Mas, Guillem Sacrest, David Cruz i Moha.

RCD Espanyol: Diego López, Pipa, Víctor S., Borja Iglesias, Álvaro, Dídac, Melendo, David López, Piatti, Granero y Lluís. També han jugat Roberto, Javi López, Sergio Sánchez, Naldo, Hermoso, Aarón, Álex López, Puado, Leo Baptistao, Hernán Pérez i Darder.

Gols: 1-0, Aspar (9’), 1-1, Melendo (24’), 1-2: Baptistao (47’)

Àrbitre: Alejandro Hernández Hernández. Ha amonestat a Darder (72’).

Incidències: 2171 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un reconeixement a l’equip de Ràdio Olot pel guardó rebut en la gala del Garrotxí de l’Any com a millor iniciativa social amb Pere Ribes a les transmissions de l’Olot.

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply