A l’alçada del país

La Unió Esportiva Olot enceta demà a la tarda (19h) la competició oficial amb la visita a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Primera ronda de la Copa Catalunya davant d’un Espanyol B que ha retornat a la divisió de bronze després de passejar-se a Tercera Divisió. Augmenta l’exigència per als de Raúl Garrido, que ja coneixen el calendari d’una lliga que comença en menys d’un mes. Blázquez, amb molèsties, s’afegeix a Marc Cosme en la llista de baixes mentre que Alfredo ja està disponible. 

La Copa Catalunya obre el teló per a la UEO i no ho fa davant d’un rival de proximitat com ens tenien acostumats en els últims anys. De fet, la temporada passada el Palamós va eliminar el conjunt olotí en el matx disputat al Baix Empordà (2-0). Aquest cop caldrà desplaçar-se fins a Sant Adrià del Besós per intentar superar la primera eliminatòria i en cas de fer-ho, trobar-nos en la següent amb el vencedor del Sants-Castelldefels. Els de Raúl Garrido, en ple rodatge físic i tàctic, han disputat tres partits de preparació amb una valoració positiva; derrota ajustada contra el RCD Espanyol (1-2), triomf clar al camp del FC L’Escala (0-3) i victòria amb gran efectivitat a Vilatenim contra UE Figueres (1-2).

El rival d’aquest diumenge és el filial del RCD Espanyol, que torna per la porta gran a Segona B després d’un any espectacular a Tercera Divisió. Com sol ser habitual en aquest tipus d’equips, el conjunt de David Gallego s’ha hagut de reinventar per les baixes i els joves que pugen al primer equip. Del Juvenil A es quedaran a la plantilla Adri López, Yari, Pau Salvans i Ferran Brugué i alguns dels reforços són Erik Sarmiento, Nacho González, Víctor Campuzano, Ángel Sánchez i Alberto Fernández. En aquesta pretemporada, els blanc-i-blaus han disposat dos partits; empat sense gols contra el CF Reus de Segona A (0-0) i victòria en els penals davant del FC Terrassa en el trofeu Ciutat de Terrassa (1-1).

El partit, que serà d’entrada gratuïta, es disputarà demà diumenge a les 19h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, escenari de bon record per a la UEO amb remuntades i duels vibrants en els últims anys. Se’l perdrà precisament un ex-perico, Albert Blázquez, que arrossega molèsties al genoll. També és baixa Marc Cosme, acabant de fer net de la tendinitis, mentre que torna a la llista Alfredo Gutiérrez, ja recuperat de l’esquinç al turmell. És moment de dignificar la copa del país i de prendre’s seriosament la primera cita oficial. Cap de setmana de Copa Catalunya amb concentració i motivació per fer un bon paper. SOM-HI UEO!

La prèvia de Raúl Garrido

“Espero un partit difícil, juguem davant d’un equip de la nostra categoria, un filial d’un Primera Divisió que ens ho posarà molt complicat. Haurem de fer un partit quasi perfecte i jugar molt bé per guanyar i superar l’Espanyol B. Estem en formació, portem gairebé dues setmanes d’entrenament, estem posant molta càrrega física i és difícil veure la nostra millor versió. Tot i aquests condicionants, sortirem a competir i a guanyar el partit. És una competició oficial, tenim respecte màxim a la Copa Catalunya i ens il·lusiona. Volem créixer, passar rondes i arribar el més lluny possible”.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply