Una decepció relativa (Espanyol B 3-1 UEO)

La Unió Esportiva Olot s’acomiada de forma prematura de la Copa Catalunya després de caure a Sant Adrià. L’Espanyol B s’ha avançat mitjançant Campuzano però Xumetra, després d’un contraatac de llibre, ha equilibrat el marcador. La diana d’Àngel abans del descans ha costat de digerir i en la recta final del matx, Pau ha situat el 3-1 definitiu. Segona derrota de la pretemporada per als de Raúl Garrido, que el proper dimecres reben el Nàstic de Tarragona en el partit solidari de Càritas Garrotxa. 

Tampoc cal fer-ne una gra massa. La UEO ha dit adéu a la primera competició oficial que afrontava davant d’un rival que també competirà a Segona B aquesta temporada i que ha mostrat arguments per consolidar-s’hi. I és que els de David Gallego, un filial de joves prometedors i de molta qualitat, ha començat monopolitzant la pilota i gaudint de bona part del control. No obstant, els olotins estaven ben posicionats en defensa i no patien en excés davant l’empenta dels joves pericos. Ha estat en una acció aïllada quan Campuzano ha enganxat una centrada per la banda i ha inaugurat el marcador (24′). Els de Garrido s’han tret la son de les orelles i han discutit la pilota al conjunt blanc-i-blau, arribant amb certa claredat a l’àrea local. Ho ha provat Héctor Simón, amb una falta des de la frontal que ha sortit per sobre el travesser. Era el preludi de l’empat olotí, que arribaria en un contraatac de manual. Conducció endimoniada de Guzmán, que s’associa amb Pedro del Campo i aquest veu com s’incorpora Xumetra des de l’ala esquerra i defineix amb l’interior del peu, ben lluny de l’abast d’Adri (31′). Era, de fet, el primer gol de la bala de l’Estartit amb la samarreta vermella. Malauradament, però, l’alegria ha durat poc ja que l’Espanyol B s’ha tornat a avançar gràcies a l’estratègia. Servei de falta lateral i rematada de cap d’Àngel al segon pal (39′). Una galleda d’aigua freda just quan l’Olot agafa moral i confiança després d’una arrencada difícil. I encara sort que Ginard ha intervingut de forma decisiva per salvar el xut d’Alberto.

No es pot negar que l’Olot ho ha intentat a la represa, no quedava una altra. Pedro del Campo, amb una volea suau però enverinada, ha provocat una bona estirada del porter perico. Garrido ha fet entrar Alfredo i més tard Marc Nierga per buscar profunditat i olfacte a prop de l’àrea. També ha mogut fitxa Gallego, amb una plantilla farcida de joves ràpids i dinàmics que han fet suar de valent a la defensa garrotxina. El matx ha entrat en una fase d’interrupcions i d’un joc més dur, embrutit per la permissivitat de l’àrbitre que no s’ha atrevit a expulsar Campuzano després d’una dura entrada sobre Guzmán. Potser amb més cor que cap, la UEO ha buscat una igualada que forcés la tanda de penals però la inspiració ofensiva avui ha brillat per la seva absència. I això que Jordi Masó, a servei de cantonada, ho tenia tot a favor però l’ha enviat alta amb la testa. I amb els olotins abocats a l’atac, jugada ràpida de l’Espanyol B i sentencia de Pau per donar el bitllet a la següent ronda i deixar amb un pam de nas a l’expedició de l’Olot. No cal fer-ne un drama, sap greu perquè era una competició interessant però estem en pretemporada i no deixa de ser un pas més de la posada a punt de cara a la lliga. Corregir errades i enfortir el bloc, objectius d’una plantilla que demà tindrà jornada lúdica a la Costa Brava i dimecres a les 19:30h rebrà el Nàstic de Tarragona. Serà en el tradicional partit a favor de Càritas Garrotxa amb entrades a 5€ per socis i 12€ per no socis. Tots a col·laborar, que la causa s’ho val!

FITXA TÈCNICA

Espanyol B: Adri, Víctor Gómez, Pedrosa, Genís, Lluís López (c), Pol Lozano, Carles Soria, Manchón, Alberto, Campuzano i Àngel. També han jugat Sarmiento, Nacho, Martí, Pau i Ferran.

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Alan Baró, Aspar, Pep, Barnils, Héctor, Pedro, Guzmán, Xumetra i Marc Mas. També han jugat Carles Mas, Oriol Pujadas, Jordi Masó, Alfredo i Nierga.

Gols: 1-0, Campuzano (24′), 1-1, Xumetra (31′), 2-1, Àngel (39′), 3-1, Pau (82′).

Àrbitre: Jaume Gibert González. Ha amonestat Campuzano, Pau i Nacho (RCDE) i Pujadas, Barnils i Guzmán (UEO).

Incidències: partit corresponent a la primera ronda de la Copa Catalunya disputat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque de Sant Adrià del Besós amb la presència d’uns 400 espectadors.

Fotos: Manel Expósito-Jornada Prèvia

 

Leave a Reply