Una resposta exemplar (UE OLOT 0-1 Nàstic)

La Unió Esportiva Olot ha donat la cara i ha ofert grans moments de futbol davant del Nàstic de Tarragona, que s’ha emportat una victòria enganyosa amb un solitari gol d’Uche a la represa. Als de Garrido, que han signat una primera part esplèndida, només els ha faltat més efectivitat per inaugurar el marcador. Però la notícia, en una jornada solidària com la d’avui, estava a la graderia amb els més de 500 espectadors que han aportat gairebé 3.500€ a Càritas Garrotxa en una nova acció de dignitat i generositat olotina. 

UEO i Nàstic s’han citat per quarta nit d’estiu seguida a l’Estadi Municipal per viure una festa del futbol català amb un marcat caire social. I la veritat és que s’ha vist un bon espectacle sobre la gespa i l’afició, com no podia ser d’una altra manera, també ha estat a l’alçada amb la seva col·laboració. Segurament hem vist la millor primera meitat de la UEO en el que duem de pretemporada. Un equip intens, agressiu en la pressió i amb criteri i valentia per tocar i profunditzar per les bandes. Pedro del Campo s’ha fet un fart de rebre entre línies i ha generat diverses situacions de perill. El figuerenc ha topat amb les bones intervencions de Bernabé en dues ocasions molt destacades. Héctor Simón, amb una gardela des de la frontal, també ha donat feina al porter grana. La sensació de domini era dels olotins, amb bones triangulacions i parets del mig del camp cap endavant i amb Guzmán i Alfredo fent mal pels carrils. Per part dels de Gordillo, les principals arribades han sorgit de les botes de Luis Suárez i Tete, que ha disparat massa escorat després de desfer-se de Barnils. Just abans del descans, Bernabé ha volat per evitar el primer de Marc Nierga, que havia enviat un xut espectacular prop de la creueta. Només la punteria ens privava de manar en el marcador dels tortells.

A la represa, el duel s’ha equilibrat més i els canvis han vingut bé al Nàstic de Tarragona, que ha agafat més possessió i més joc a camp contrari. El pas dels minuts havia d’evidenciar el salt de categoria malgrat que la UEO no ha abaixat els braços en cap moment. La llàstima és que en una pèrdua de pilota en zona defensiva, Uche ha controlat i ha engaltat un potent xut amb l’esquerra que Ginard no ha pogut salvar (60′). Un resultat força enganyós tenint en compte les prestacions ofensives d’un i altre equip. I és que els garrotxins han continuat amb decisió i valentia, virtuts exemplificades en Alfredo, que fins i tot s’ha atrevit amb la cama esquerra. Isaac Becerra, que avui debutava amb els tarragonins, s’ha llançat per avortar la diana del jove de Sant Roc. Una segona meitat amb la participació d’homes com Pep, Jose o Xumetra, que també ha tingut la seva en un llançament de falta amb rosca que l’ex del Girona ha rebutjat a córner amb certs problemes. En la recta final, els nombrosos canvis en els dos conjunts i la baixada física ha frenat el ritme i les intencions dels locals. Al final, una derrota per la mínima que cal relativitzar i valorar molt més enllà del marcador. Una impressió molt agradable sobre la gespa i una aportació formidable a la grada, amb 571 espectadors col·laborant de forma directa (3.489€) amb la causa de Càritas Garrotxa. Un altre gest de responsabilitat social i de compromís amb el territori dels nostres aficionats, que en la seva mesura han contribuït a lluitar contra la pobresa i a construir un món millor. Per un món en el qual s’escurcin les diferències entre uns altres, tal i com ha fet avui l’Olot davant d’un rival de Segona A, el Nàstic de Tarragona. Aquesta és la lliçó que ens emportem d’un primer d’agost ben especial. Moltes gràcies a tots, de tot cor! ORGULL OLOTÍ!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Sacrest, Carles Mas, Barnils, Pujadas, Héctor (c), Marc Mas, Guzmán, Pedro, Alfredo, Alan Baró i Nierga. També han jugat Jose, Joel Banús, Blázquez, Moha, Marc Pagès, David Cruz, Xumetra, Pep, Cosme, Ginard (ps) i Aspar.

Nàstic de Tarragona: Bernabé, Arzo, Tete, Omar, Manu Barreiro (c), Maikel, Luis Suárez, Pol Valentín, David Rocha, Abraham i Djetei. També han jugat Salva Ferrer, Fali, Oscar Sanz, Uche, Dumitru, Becerra (ps), Mejías, Brugui, Ivan de Nova, Manu de Moral i Roger Figueras.

Gols: 0-1, Uche (60′).

Àrbitre: Albert Ávalos Martos. Ha amonestat a Mejías (Nàstic).

Gols: 0-1, Uche (60′).

Incidències: partit amistós en benefici de Càritas Garrotxa amb la presència de 571 espectadors a l’Estadi Municipal. Tota la recaptació de l’entrada (3.489€) s’ha destinat a l’entitat benèfica en el vuitè any de conveni amb la UEO. Abans del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Joaquim de Trincheria, reconegut polític olotí i soci del club. 

Fotos: Nuri Marguí

Leave a Reply