La casa es comença pels fonaments

La Unió Esportiva Olot inaugura la temporada aquest diumenge (18h) amb la visita del Cornellà a l’Estadi Municipal. Aposta per la continuïtat a la banqueta i a la plantilla amb més gironins que mai i un desig comú, evitar els patiments de la temporada passada i fer un paper ben digne en la categoria de bronze. Els de Xavi Calm, que substitueix el carismàtic Jordi Roger, han patit una renovació a fons i afronten un any de transició amb el llistó altíssim del curs anterior. Roger Vidal, que aquest estiu ha anunciat la seva retirada com a futbolista, serà el gran protagonista de la prèvia amb un homenatge més que merescut per la seva trajectòria al club.  

L’OLOT: Cinquena temporada de la nostra història a Segona B. Una categoria exigent que requereix màxima competitivitat. Aquesta temporada, la selecció de jugadors gironins ha pres encara més sentit amb la consolidació del bloc i els reforços d’Alan Baró, Marc Nierga i Pep Chavarría. Arribem a la primera cita amb bones sensacions, cap fred i peus a terra. La pretemporada ha estat productiva, no només en resultats sinó en evolució futbolístic i en cohesió de grup, més fàcil per l’aposta continuista del club. El mirall és el rendiment de la segona volta del curs passat, el repte és evitar angúnies d’última hora i la voluntat, competir de tu a tu contra tothom. Ens han demostrat que és possible i per tant, el got de l’optimisme ha d’estar més ple que mai. Humilitat i valentia, talent i compromís, no hi ha més secrets. I que rodi la pilota!

EL RIVAL: La UE Cornellà obre un nou curs a Segona B consolidat com un dels catalans amb més regularitat en els últims anys. I ho farà amb novetats importants a la banqueta ja que Jordi Roger ha deixat l’equip després de set temporades per començar una nova etapa a la Real Balompédica Linense (grup quart). El seu relleu, però, està ben a prop ja que es tracta del seu ajudant, Xavi Calm. Mateixa filosofia amb certs matisos per un projecte que ha sofert altres baixes de pes com Valentín, Craviotto, Maureta, Cortés, Marc Caballé o Mujica. Els reforços no s’han fet esperar i destaquen noms com els de Sergio Pérez i Eloy Gila (Mirandés), Agus Medina (Celta B), Héctor Camps (Badalona), Leo Ramírez (Llagostera) o José Gaspar (Cartagena). El llistó dels verds està ben amunt amb la quarta plaça del curs passat que els va donar dret a disputar el play-off d’ascens, on van quedar eliminats per l’Sporting de Gijón B, un vell conegut de l’Olot. 

El PROTAGONISTA: Roger Vidal rebrà un homenatge abans del partit contra el Cornellà després d’anunciar que penja les botes com a futbolista amb 291 partits, 9 temporades i 5 ascensos a la UEO. El de Castellfollit s’integrarà com a directiu a la Fundació UE Olot al costat d’una altra llegenda del club, Abel Solé. Aquest diumenge, en la prèvia, farem un reconeixement a un futbolista vital per entendre el creixement de l’Olot en l’última dècada.

LA DADA: Primera vegada que Raúl Garrido pot començar una temporada des de zero com a primer entrenador. En la resta d’experiències (Huracán, Eldense, Olímpic de Xàtiva i Olot), el valencià va rellevar un altre tècnic després dels mals resultats.

BAIXES: Marc Cosme (lesió).

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 6 de la tarda a l’Estadi Municipal, primera jornada de lliga al Fortí Olotí.

La prèvia de Raúl Garrido

“L’objectiu és que tots donem el màxim al servei del club en cada segon de la nostra vida. Vull que es mantingui la il•lusió i la força del curs passat, sent conscients d’on som i de la dificultat de la categoria”.

“El Cornellà és un equip poderós, ha fitxat jugadors que nosaltres no podríem incorporar. Serà un rival dur i difícil, no oblidem que ve de disputar el play-off d’ascens i de fer grans temporades. Per guanyar haurem de vorejar la perfecció”. 

“L’inici de la competició és important, el nostre repte és començar bé, ser competitius i continuar en aquesta línia. No és bo marcar-se fites molt llunyanes. El que ens dóna força és viure el present per després tenir un millor futur”.

“Ens sentim molt bé a casa, hem creat un vincle molt fort amb l’afició i els jugadors estan a gust. Ens caldrà estar tots desperts, atents, enèrgics, valents i concentrats per superar el Cornellà. La ciutat es mereix fer coses grans”

“He estat poc temps amb Roger Vidal però suficient per adonar-nos de la seva grandesa com a persona i com a jugador. Una referència en els moments més difícils, sumant dins i fora del camp. M’hagués agradat que hagués continuat”.

Precedents

El llegat recent de la Unió Esportiva Olot i la UE Cornellà dibuixa certes similituds, amb hegemonia a Tercera Divisió i ascensos històrics a Segona B. Pel que fa als precedents a l’Estadi Municipal, 8 visites dels cornellanencs amb un balanç de 4 victòries locals, 1 empat i 3 triomfs visitants. L’últim enfrontament, en la primera volta de la temporada passada, no ens porta gaire bons records, ja que els de Jordi Roger es van endur els tres punts amb gols de Valentín i dos d’Enric Gallego (1-3). En canvi, la sortida a Cornellà va ser d’allò més productiva amb la diana de Marc Cosme (0-1).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

 

Leave a Reply