Prohibit badar

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge el CF Badalona (17h, Esport3) amb el propòsit d’esborrar del mapa les dues últimes patacades i obtenir el primer triomf a l’Estadi Municipal. Ens visita el conjunt escapulat de Ramon Calderé, un vell conegut de la casa, que ha dissenyat un bloc intens i amb molta experiència que ha enllaçat dues victòries seguides. El factor ambiental ha de tornar a ser el valor diferencial per acostar-nos als tres punts. Jose i Jordi Masó, dubtes d’última hora per a Garrido.

L’OLOT: Ningú va dir que fos fàcil. El començament va ser molt bo, molt millor que el de la temporada passada, però hem d’evitar adormir-nos a la palla i continuar engreixant les estadístiques. Dues ensopegades no ens han de fer perdre el món de vista; és una categoria plena de filials que et poden complicar la vida si aquests joves amb projecció a l’elit estan especialment inspirats. Onze equips separats per tres punts (del 3r al 13è), tot està molt igualat i tot es decideix per detalls mínusculs que cal controlar. Concentració en les arrencades, fidelitat a la identitat pròpia, pragmatisme en els moments delicats i obrir el ventall de recursos per crear desconcert al rival. I ja és hora de guanyar a casa, l’afició es mereix la primera. Ha d’arribar, com sigui, un requisit imprescindible per mantenir un rumb confortable.

EL RIVAL: El CF Badalona és un dels catalans històrics de la Segona B amb 15 temporades consecutives a la categoria. Després de la marxa de Manolo González i d’una certa sacsejada institucional, el escapulats han construït el seu projecte en base a la figura carismàtica de Calderé. Una plantilla molt reforçada a última hora que conserva pilars bàsics (Morales, Robusté i Moyano) però que hi ha afegit qualitat i experiència amb els Natalio, Magallán, Chacopino Ivan Agudo o els ex-Peralada Boniquet, Marc Carbó i Estellés. També compten amb futbolistes de passat olotí com Robert Simón o David Escudero. Pel que fa als resultats, els escapulats no van començar massa bé el curs, però darrerament han enllaçat dues victòries consecutives que els han situat a la meitat de la taula amb 9 punts, un més que la UEO. 

EL PROTAGONISTA: Ramon Maria Calderé. El tècnic de l’últim títol de Tercera Divisió i de l’ascens a Segona B torna per primer cop a l’Estadi Municipal en una banqueta rival, acompanyat dels seus inseparables Marc Cabestany i Jaume Cros. Un partit especial per a l’entrenador de Vila-rodona, que en declaracions al Tercer Temps de Ràdio Olot Esports ha afirmat que sempre portarà l’Olot al cor. I nosaltres a tu, míster!

LA DADA: dues derrotes, dues victòries. Xoc de dinàmiques en el duel català d’aquest diumenge; el CF Badalona arribarà després de superar l’Atlético Levante (2-1) i el València Mestalla (2-4), mentre que la UEO vol passar pàgina després de caure contra el mateix Mestalla (0-3) i al Miniestadi (2-1).

BAIXES: Marc Cosme (lesió). Garrido té els dubtes de Jordi Masó i Jose Martínez, pendents de si prospera el recurs de Roger Barnils, expulsat en l’última jornada.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en la setena jornada de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà retransmès en directe per les càmeres d’Esport3.

La prèvia de Raúl Garrido

És evident que hem de tornar al camí de les victòries a casa, feia molt de temps que no perdíem. És prioritari i convenient guanyar i recuperar les bones sensacions. No és una pressió afegida, sempre hem estat forts a casa, valents, intensos i atrevits. El resultat serà que sigui, però hem de retrobar-nos amb l’equip que hem estat sempre. El CF Badalona que ve en dinàmica positiva i bons resultats, va començar malament però ja porta un punt més que nosaltres. Han fet una plantilla competitiva i experta amb jugadors de Segona B i Segona A, un bloc amb la intensitat i el caràcter que inculca seu entrenador. Hem de tenir més ganes de guanyar i demostrar-ho al camp Ens cal saber dominar diferents registres, és bo generar dubtes als equips rivals. Hem tingut dues situacions puntuals que no hem estat connectats, ho tindrem present des de l’inici per intentar dominar aquests detalls”

Precedents

El CF Badalona ha visitat amb certa freqüència l’Estadi Municipal al llarg de la història de la Unió Esportiva Olot. Hem trobat fins a 26 precedents entre els dos equips a la Garrotxa amb uns registres globals marcats per la igualtat: 10 victòries olotines, 7 empats i 9 triomfs badalonins. L’últim triomf olotí va ser en el curs passat amb gols de Marc Cosme, que acabava d’aterrar precisament del Badalona, i Albert Blázquez (2-0). Uns enfrontaments recents marcats per la igualtat (1-1 de la temporada 2015-16 i 3-3 de la 2014-15). La penúltima victòria garrotxina l’hem rescatat del curs 2013-14, amb una diana in-extremis del figuerenc Xavi Ferrón (1-0).

 

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply