Buscant l’ensaïmada més dolça

La Unió Esportiva Olot agafa l’avió i es desplaça a Palma de Mallorca per jugar diumenge (12h, IB3 Televisió) al camp de l’Atlètic Balears. Els olotins, sense Jose i amb el dubte de Cosme, intentaran perllongar la gran imatge del partit contra el Badalona en un escenari de dimensions reduïdes i davant d’un rival de prestigi. Manix Mandiola, com Garrido, va salvar l’equip in-extremis el curs passat i enguany el té situat a la meitat de la taula. Un duel solidari amb tota la recaptació per als afectats de la torrentada tràgica a la zona de Sant Llorenç. 

L’OLOT: La golejada plàcida contra el CF Badalona ha donat pas a una setmana tranquil·la i exigent a la vegada en la qual el gran objectiu ha estat donar continuïtat a l’actuació del grup, amb els matisos que comporta un tipus de camp com el de l’Atlètic Balears. Després de dues patacades, convenia guanyar i fer-ho de la manera que es va fer; convincent i amb una identitat plenament reconeixible. L’aspecte més positiu és que joves com Pep, Aspar o Alfredo estan complint amb nota quan se’ls està utilitzant, demostrant a Garrido que tota la plantilla està capacitada per competir al màxim nivell. El repte és mantenir aquesta rauxa, intensitat i ordre tàctic en un hàbitat que poc tindrà a veure a l’Estadi Municipal. Adaptar-se o morir.

EL RIVAL: L’Atlètic Balears és un dels habituals de la categoria en els últims anys, en els quals ha viscut més a prop de la zona de play-off tot i que la temporada passada va patir per salvar-se com l’Olot. Manix Mandiola va agafar l’equip i va capgirar el rumb a Son Malferit per passar a ser l’únic conjunt balear del grup tercer. Hores d’ara, els balearicos son desens amb 9 punts, dos per sota dels olotins, i arriben després d’un treballat empat al Miniestadi. El màxim golejador és Marcos de la Espada amb tres dianes en una plantilla on sobresurten noms com el capità Fullana, Canario, Nuha, Kike López o Marc Rovirola, migcampista de Cornellà de Terri sorgit del Girona FC. Un rival de prestigi que costa de doblegar, especialment a casa, en un escenari reduït i de gespa artificial que Manix sap com treure-li tot el suc.

EL PROTAGONISTA: La solidaritat. El partit ve marcat per una setmana tràgica a l’illa de Mallorca. Els forts aiguats han deixat víctimes mortals i terribles desperfectes a la zona de Sant Llorenç des Cardassar. És per això que l’Atlètic Balears, en un gest que l’honora, ha decidit donar tota la recaptació del matx i habilitar una fila zero per als afectats de la zona de Llevant. Ens hi afegim i mostrem el nostre condol, força i ànim cap al poble mallorquí, ben a prop d’Artà, localitat del nostre porter Xavi Ginard.

LA DADA: cap victòria a Ses Illes. Ni Formentera, ni Eivissa, ni Mallorca. La UEO no ha guanyat mai en la seva història a les Illes Balears. És l’hora de trencar aquest malefici que ens persegueix des dels anys quaranta.

BAIXES: Jose Martínez (lesió). Garrido té el dubte de Marc Cosme, que ja s’ha entrenat amb el grup, i recupera el sancionat Roger Barnils.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12h al Municipal de Son Malferit de Palma de Mallorca en la vuitena jornada de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà retransmès en directe per IB3 Televisió (web)

La prèvia de Raúl Garrido

“Sempre és millor treballar després d’una victòria, ho facilita tot. Es tracta de donar-li continuïtat i estar a un bon nivell, tot i que és un escenari diferent i no podem jugar de la mateixa manera. És un camp més reduït i un rival que juga de manera determinada, hem d’adaptar petits detalls per a treure’n benefici. L’Atlètic Balears és un club molt gran amb molts recursos, afició i suports. Hi ha jugadors molt bons, no estan tenint bons resultats però tenen plantilla per estar a dalt. Fullana, Canario, Nuha, Rovirola… Tenen molts jugadors contrastats. Mandiola té un estil molt clar i els jugadors ho tenen interioritzat, estan continuant amb aquesta idea. Quan un creu en una cosa la sol fer bé. Maledicció? Ni hi penso en això. L’any passat tampoc havíem guanyat fora de casa i ho vam fer. No crec en aquestes coses, n’hem de fugir, cada moment és únic. Hem d’entendre que som 20 jugadors i tots som importants. És una satisfacció que es vagi canviant d’onze i l’equip competeixi d’aquesta manera. Tothom està posat en la feina i il·lusionat.

Precedents

La UE Olot ha visitat quatre vegades el camp de l’Atlètic Balears. El balanç es de dues derrotes idèntiques en els dos primers anys (2-0, 2013-14 i 2-0, 2014-15) i dos empats en els darrers precedents (1-1, 2015-16 i 1-1, 2017-18). Pel que fa a les estadístiques a les Illes en general, al llarg de la història hem jugat contra el Manacor, Constància, Sporting Mahonès, Mallorca, Mallorca B, Llosetense, Peña Deportiva i Formentera sense poder treure’n els tres punts. Fins a tretze visites de buit que caldrà trencar en aquesta ocasió.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

Leave a Reply