Resistència sense recompensa (Atlètic Balears 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot torna de buit de Palma de Mallorca després de la derrota per la mínima contra l’Atlètic Balears. Un gol de Nuha Marong en la segona meitat ha decidit un duel d’un alt component físic i en el qual els olotins han ofert una bona imatge, competint de tu a tu davant d’un rival molt potent liderat per Shashoua. Les intervencions de Xavi Ginard i el debut de Jaume Pol, les notícies agradables d’una matinal amb vessant solidària en record als aiguats de Sant Llorenç. 

Les dimensions i la superfície del terreny de joc feien preveure un partit rocós i feixuc a Son Malferit. A més, els precedents dels últims anys tampoc convidaven a l’optimisme tot i que els olotins arribaven disposats a trencar totes les estadístiques. Un duel sense treva i de molta brega amb protagonisme per a Xavi Ginard, que tornava a casa seva i que ja ha fet dues parades de mèrit en el primer temps. El d’Artà ha posat un peu providencial en una acció de Samuel Shashoua, un jove talentós cedit pel Tottenham que ha demostrat ser d’una altra lliga. També ho ha provat el corpulent Marcos de la Espada, combinant amb Samuel, però s’ha trobat novament amb el cos de Ginard. L’Olot ha igualat el nivell físic del rival i ha augmentat la intensitat per intentar tenir més la pilota. Una jugada d’oportunisme de Nierga, un xut amb poc angle de Guzmán i una canonada de Blázquez han estat les principals armes ofensives. I s’ha arribat al descans després d’una primera part de vertigen amb més perill dels balears però amb una UEO que estava ben viva i conservava les seves possibilitats de puntuar a Palma.

Als pocs minuts de la segona meitat, el panorama s’ha començat a tòrcer amb la diana de Nuha Marong (52′). L’ex-del Llagostera s’ha perfilat molt bé dins l’àrea per definir de forma ajustada amb la cama esquerra en una transició fulgurant dels mallorquins. Els petits detalls, un cop més, decidien un partit marcat per la igualtat i la lluita en el centre del camp. Una segona meitat amb canvis constants en els dos equips però per motius ben diferents; Mandiola intentant assegurar el resultat i Garrido fent mans i mànigues per trobar el camí del gol. I no serà per arguments, amb Barnils i Nierga a dalt, Marc Mas i Xumetra per darrere i Alfredo i Guzmán als carrils. La proposta ha estat arriscada però els locals no s’han deixat sorprendre. Les oportunitats més destacades dels olotins han estat una maniobra acrobàtica de Xumi, ben a prop del pal dret, i un tir des de la distància de Jaume Pol, que s’ha estrenat amb la vermella amb bona nota. A l’altre costat, Samuel feia anar de corcoll a la defensa amb el seu desequilibri i l’ATB ha gaudit de més opcions per incrementar la renda. Sant Ginard ha aparegut per evitar mals majors i per deixar un marcador ajustat que ha mantingut encesa la flama fins al final. No ha pogut ser, s’ha competit contra un equip de molta pólvora i s’ha caigut amb orgull, coratge i sacrifici. Creu i ratlla, acceptem la derrota, fem autocrítica i mirem cap al Lleida Esportiu. Ens situem a la meitat de la taula i el d’avui és un nou exemple que cal afinar al cent per cent cada mínim detall per puntuar a qualsevol camp de Segona B. Ens servirà, i molt, per a les properes cites. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

Atlètic Balears: Carl, Kike López, Rubén González, Vallori, Villapalos, Rovirola, Canario (Hugo Díaz, 79′), Marcos de la Espada (Álvaro Vega, 73′), Nuha (Adri Hernández, 65′), Fullana (c) i Samuel Shashoua.

UE OLOT: Ginard, Blázquez (Alfredo, 63′), Carles Mas, Barnils, Alan Baró, Jordi Masó, Nierga, Héctor (c) (Pedro, 83′), Marc Mas, Guzmán i Jaume Pol (Xumetra, 67′).

Gols: 1-0, Nuha Marong (52′).

Àrbitre: Miguel Garcia Aceña. Ha amonestat Villapalos (ATB) i Blázquez i Alfredo (UEO). 

Incidències: partit corresponent a la vuitena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 1.200 espectadors a Son Malferit. Els dos equips han lluït crespons negres en record de les víctimes dels forts aiguats a Sant Llorenç de Cardassar. En aquest sentit, tota la recaptació de la taquilla ha anat destinada íntegrament a la zona afectada. 

Foto: Guiem Sports / ATB 

 

Leave a Reply