Pesca submarina

La Unió Esportiva Olot haurà de mostrar el nivell competitiu de l’últim partit per aspirar a puntuar al Mini Estadi del Villarreal B (dissabte, 18h). Els de Raúl Garrido, que per fi té tota la plantilla a la seva disposició, encadenen dos empats i dos partits sense encaixar abans de visitar el líder i el conjunt més golejador del grup, un filial groguet de Miguel Álvarez amb talent per donar i per vendre. L’expedició olotina marxa aquesta tarda en autocar cap a Castelló, on fara nit abans de l’enfrontament.  

L’OLOT: Diumenge passat es va frenar un transatlàntic, aquest dissabte la missió és aturar i, si es pot, torpedinar un submarí de color groc que navega a tota vela. Però deixem-nos de metàfores marineres i centrem-nos en raons futbolístiques. Després d’un petit sotrac a nivell de resultats, els olotins han recuperat la solvència defensiva i també el dinamisme en el joc ofensiu, un equilibri necessari per progressar a Segona B. Es pot ser pràctic però també s’ha de ser atrevit per intentar sucar quelcom positiu, prudència al darrere i assumir riscos en la parcel·la atacant. La primera part contra l’Hércules ha de ser la referència del que som i del que volem ser. Això sí, només amb un “petit” afegitó, el gol. El creem, el fabriquem, el busquem, l’ensumem… Convençuts que ha d’aparèixer i que ho farà a la Plana!

EL RIVAL: El Villarreal B és un dels filials destacats d’aquest grup tercer, de fet és el líder de la lliga amb 23 punts, empatat amb l’Hércules d’Alacant. En les últimes temporades sempre s’ha mogut en la part alta de la classificació guiat per joves promeses del futbol estatal i de l’estranger (Rodri, Leo Suárez, Nahuel, Raba…). Amb l’experimentat Miguel Álvarez a la banqueta, es tracta d’un equip amb una filosofia clara de toc que constantment s’ha d’anar reinventant però mai en detriment de la qualitat. Sobresurten noms d’alta projecció com Manu Morlanes o Samu Chukwueze, dues perles ja han tastat el primer equip, o joves catalans com Xavier Quintillà, Roger Riera o Enric Franquesa, lateral reconvertit en extrem i autor de quatre dianes.

EL PROTAGONISTA: La pilota. Els dos equips es caracteritzen per ser amants del bon futbol, per mimar la bola i per oferir una proposta de joc atractiva, sempre en la mesura del que la categoria requereix. És per això que ens espera un partit a camp obert amb una dura batalla per fer-se amb la possessió i per traduir-la en la creació d’oportunitats.

LA DADA: Set victòries dels últims vuit partits. El submarí groc ha posat la directa cap al liderat amb una ratxa espectacular, uns registres poc habituals en una categoria tan exigent com aquesta. En el que va de lliga només ha perdut dos partits, a casa contra l’Hércules i al camp del Lleida en la primera jornada.

BAIXES: Cap. Per primer cop aquesta temporada, Raúl Garrido tindrà tots els jugadors disponibles per elaborar la convocatòria. L’únic dubte és Jaume Pol, que arrossega molèsties.

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 18h al Mini Estadi de la Ciudad Deportiva del Villarreal CF en la dotzena jornada de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà veure en directe al web del conjunt groguet: https://tv.villarrealcf.es/futbol-base/

La prèvia de Raúl Garrido

“Ja sabem que el Villarreal B és un equipàs però farem tot el possible per a que el resultat sigui positiu. És un equip molt jove i de moltíssima qualitat, conec molt bé la casa i tenen la intenció d’ascendir. Hem de ser conscients que s’ha de veure la versió excel·lent de l’Olot, la que competeix  durant els noranta minuts. Si estem despistats un sol moment, ho passarem molt malament. Tenen una facilitat molt gran per detectar talents i treballar-los bé, es diferencien amb això, és un planter excel·lent amb una idea de joc molt clara.  Estem retornant a ser competitius, forts, valent amb pilota i intensos sense pilota. No em preocupa de la manca de gol, m’ocupo de les coses, fem exercicis i finalitzacions per millorar i estic tranquil perquè les ocasions es produeixen. La millor manera és no parlar-ne, hem de tenir tranquil·litat i paciència. Per mi és positiu aquest començament, de lliga estem en la línia de consolidar el club a Segona B. És un any de créixer des del treball, sacrifici i esforç, contra els equips de la nostra lliga hem puntuat i contra els de dalt hem donat la cara i els hem pogut guanyar. Podem lluitar contra qui sigui. No firmo l’empat, firmo que l’equip sigui intens, valent i faci el que sap fer”.

Precedents

Hem rescatat fins a cinc sortides al camp del Villarreal amb una única victòria, i va ser la més antiga, en concret l’any 1979 i contra el primer equip, amb dos gols del director de metodologia de la UEO, Àlex Terma (1-2). En la resta de visites, ja en l’etapa recent a Segona B, vam rascar un empat (0-0, 2013-14) i tres derrotes (1-0, 2014-15 i 2-0, 2015-16 i 2-1, 2017-18). En l’última d’aquestes, Dalmau i Raba van avançar els groguets en la primera meitat, mentre que Héctor va retallar distàncies en un segon temps de clar domini vermell.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply