Després de l’u, ve el dos

Després de la magnífica victòria a Vila-real, la Unió Esportiva Olot intentarà trobar la regularitat desitjada a l’Estadi Municipal amb la visita del CD Castellón (diumenge, 16:30h). Raúl Garrido, que aquesta setmana ha celebrat un any a La Garrotxa, disposa de tota la plantilla al complert davant d’un rival que encara no ha guanyat però que per qualitat futbolística i dimensió social està destinat a sortir del pou. Estrenem l’horari d’hivern amb un duel insòlit i la participació del futbol base del CF Les Preses durant la prèvia. 

L’OLOT: En una categoria tan punyetera com és la Segona B esdevé de màxima dificultat encadenar una sèrie llarga de resultats positius. I això que la UEO ve d’acumular dos empats a zero (Ontinyent i Hércules) i un triomf de prestigi al camp del filial groguet. Uns tres punts que han de donar ales a l’equip, que ens ha demostrat que, si està al cent per cent, és capaç d’esmicolar qualsevol escull. Joves com Aspar, Alfredo i Pep Chavarría han fet un pas endavant i han sumat la seva energia a l’experiència d’altres futbolistes més bregats per tal de formar un cóctel realment envejable. El repte, com sempre, és mantenir aquesta tònica i allargar un novembre dolç on hem frenat un líder i ens n’hem carregat un altre a casa seva. Ara, la clau passa per l’Estadi, on hem d’evitar que s’escapin més punts per mirar més amunt que no pas avall.

EL RIVAL: El CD Castellón és un club històric del futbol estatal, tant per massa social com per trajectòria futbolística. Els de Castàlia, amb 11 temporades a Primera i una quarantena a Segona A, han disputat fins a cinc promocions d’ascens en els últims set anys a Tercera Divisió per tal d’ascendir a la categoria de bronze. David Gutiérrez, que va rellevar Sergi Escobar a les primeres de canvi, tampoc ha trobat el camí de la victòria d’uns albinegres que són cuers amb 9 punts, empatats amb el CD Ebro. Una plantilla que disposa de noms destacats com el porter Álvaro Campos, Verdú, José Carlos, Máyor, Cubillas o Hicham, aquests dos últims màxims golejadors amb dos dianes. Una entitat que té un autèntic tresor en la seva fidel afició; gairebé 13.00 orelluts que ja voldrien molts clubs del futbol professional. Cubillas, Delgado i Regalón són les tres baixes dels visitants.

EL PROTAGONISTA: Marc Cosme. El davanter de Faura viurà el seu partit més especial davant del CD Castellón, club en el qual es va formar i va militar-hi quatre temporades i mitja, tres d’aquestes al primer equip. Cosme guarda un bon record de la seva etapa a Castàlia, en la qual fins i tot va debutar a Segona A, encara en edat juvenil (temporada 2009-10): “Va ser un plaer defensar els seus colors, allà em vaig criar futbolísticament i sempre els estaré agraït. És un club que es mereix estar a Segona A, té una afició increïble que li ha donat vida en els mals moments” declara el valencià.

LA DADA: 9 empats. Aquest és el balanç de récord dels castellonencs, als quals se’ls resisteix el triomf en aquestes 12 jornades però que han mostrat una versió molt competitiva treient punts a conjunts com Hércules, Villarreal B o Espanyol B. No han guanyat, però només han perdut tres partits amb 8 gols a favor i 12 en contra.

BAIXES: Cap.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal d’Olot en la tretzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà transmès per Footters i en la prèvia ens acompanyarà el CF Les Preses, club garrotxí que compta amb 12 equips de base i uns 160 jugadors.

La prèvia de Raúl Garrido

“No crec mai en els partits trampa, és el partit més difícil de la temporada, ho tinc molt clar i així ho he transmès al grup. Els resultats positius donen confiança i reforcen la nostra idea, és bonic guanyar però t’obliga a tornar a guanyar perquè estàs més a prop d’un objectiu i no pots parar. Hem d’agafar aquesta regularitat de guanyar dos partits seguits per tenir més tranquil·litat i apropar-nos a objectius més alegres. La línia de l’èxit al fracàs és molt fina, hem d’estar molt connectats i pendents de tot i seguir amb aquesta línia de treball i il·lusió. Ha esta un any molt bonic per en Kevin i per mi, no només pels resultats sinó per la sensació d’estar al lloc que toca i on t’estimen. Estic molt agraït per tot el que ha passat i faig un balanç positiu d’aquest any. El CD Castellón té una plantilla enorme, de molta qualitat i per diverses circumstàncies està on està a la classificació. Té una gran afició, és una entitat molt gran i compta amb jugadors de molt recorregut i experiència en categories superiors, futbolistes que saben portar bé aquesta pressió. Estan mal classificats però tenen molt de nivell i tard o d’hora han de de despertar”.

Precedents

Ni rastre de cap enfrontament entre UEO i CD Castellón al llarg de la història, ni tan sols en amistosos. Per tant, aquest diumenge serà la primera vegada que es trobaran els dos conjunts sobre el terreny de joc.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply