Esperit de supervivència (UE OLOT 1-1 CD Castellón)

La Unió Esportiva Olot lluita contra totes les adversitats i es queda amb un punt amb un regust molt agradable. Sota una intensa pluja i en un escenari en pèssimes condicions, els de Raúl Garrido han reaccionat davant del gol inicial del CD Castellón amb la diana d’Albert Blázquez, oportú des de la frontal. A la represa, més opcions d’atac per als olotins, que s’han adaptat perfectament al joc que requeria una batalla que han presenciat gairebé 700 valents. Quarta jornada sense perdre i salt a la vuitena posició abans de visitar la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

La previsió del cap de setmana ja feia entreveure un partit extremadament complicat per les condicions climatològiques. La pluja no ha parat de caure durant dissabte i diumenge a La Garrotxa, fet que ha deixat la gespa de l’Estadi en un estat molt precari, amb alguns bassals i tolls d’aigua que han deslluït un espectacle que ha de ser un partit de Segona B. No obstant, la UEO s’ha posat el mono de treball i s’ha transformat en l’equip que demanava aquest tipus de situació. I això que el CD Castellón s’ha avançat en una de les poques accions que sí es podien realitzar; joc directe buscant al punta, deixada de cara i rematada precisa de Kilian Morante que Ginard ha desviat lleugerament (7′). Era molt aviat, massa aviat com per abaixar els braços i donar aquesta guerra per perduda. Contagiats per la rauxa de Jordi Masó, els olotins han començat a fer notar el seu domini prop de l’àrea d’Àlvaro Campos. I en una jugada per banda esquerra ha nascut el gol de la igualada; Marc Mas la centra rasa al cor de l’àrea, Barnils la toca endarrere veient l’arribada d’Albert Blázquez, que amb un tir un pèl afortunat ha colat la pilota a la xarxa visitant (19′). Una primera meitat en la qual els de Garrido han buscat treure petroli de les seves virtuts; el cap i joc d’esquenes de Marc Cosme, que s’estrenava com a titular, i les desmarcades de Marc Mas per darrere de la defensa orelluda. Tot i això, l’estat del camp ha dificultat molt la creació d’ocasions, ja que la pilota es quedava frenada o botava de forma imprevisible. Per part dels de Guti, només destacar una canonada d’Hicham que Ginard ha blocat amb una bona estirada. Uns 45 minuts sense dominador clar però amb una UEO ben conscient de fer bé tot el que podia fer en aquest tipus d’ecosistema.

El ruixat encara ha estat de més intensitat a la represa, just quan els dos equips s’han llançat a les àrees per trobar el gol de la victòria. Han iniciat amb més força els garrotxins, primer amb un altre cacau de Blázquez, desviat per poc, i després en una acció enrevessada dins l’àrea que Guzmán no ha pogut culminar pràcticament sobre la línia de gol. Eren els millors minuts de la UEO, empesa per 682 aficionats que, sota els seus paraigües i impermeables, han donat alè i energia als nostres jugadors. Garrido ha mogut fitxa amb l’entrada de Marc Nierga i també d’Alfredo, que ha disposat de la millor ocasió de la segona meitat. El jove olotí se n’ha anat de la defensa, s’ha internat dins l’àrea i ha obligat a la intervenció decisiva d’Álvaro Campos. Tothom volia guanyar, el duel s’ha trencat i les pilotades eren constants d’una banda a l’altra sobre un terreny cada vegada més malmès. Acevedo, en un contracop, ha topat amb la parada grandiosa de Ginard, que ha tret un guant salvador. En els darrers instants, han estat els olotins qui hi han posat més ímpetu però no han pogut obtenir el premi del triomf. Ens quedem amb un punt preciós que ens enlaira a la vuitena posició i amb el coratge i la despesa física dels nostres futbolistes, que s’han mullat, s’han enfangat i s’han buidat per acabar la jornada fent un altre saltiró cap endavant. Proper partit, diumenge a les 12h al camp del RCD Espanyol (amb bus d’aficionats, pròximament + INFO). Seguim mirant amunt! Gràcies per ser-hi!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Aspar, Carles Mas, Barnils, Alan Baró, Jordi Masó, Marc Cosme (Marc Nierga, 74′), Héctor (c), Marc Mas (Alfredo, 65′), Guzmán i Blázquez (Jose, 91′).

CD Castellón: Álvaro, Rubén (Luismi, 93′), Verdú. Eneko, Caballero, Gálvez, Kilian, Castells (c), Mayor (Acevedo, 25′), José Carlos (Theo, 74′) i Hicham.

Gols: 0-1, Kilian Morante (7′), 1-1, Blázquez (19′). 

Àrbitre: Sureda Cuenca. Ha amonestat Lluís Aspar i Jordi Masó (UEO) i també Rubén i Kilian (Castellón)

Incidències: partit corresponent a la tretzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb 682 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Leave a Reply