Pel seu propi pes (UE OLOT 1-0 SD Ejea)

 

La Unió Esportiva Olot es retroba amb la victòria a casa de forma agònica amb una diana de Roger Barnils, que ha rematat de cap una falta lateral llançada per Héctor Simón. Triomf merescut i just dels de Raúl Garrido, que han dominat a la SD Ejea i han generat les ocasions més destacades a la porteria d’un inspirat Loscos. Amb l’ajuda de 737 espectadors i l’energia de la nova grada dels Valents d’Integra, la UEO suma 23 punts i encadena la vuitena jornada sense perdre abans de tancar l’any amb la visita del CD Teruel a l’Estadi Municipal. 

Com una salvació. Com si fos el dia de l’Elche, Roger Barnils s’ha tornat a vestir d’heroi per rescatar la UEO a les acaballes d’un partit que inevitablement havia de tenir aquest desenllaç. I és que els olotins han estat els amos i senyors de la pilota i han disposat de les millors arribades a l’àrea aragonesa. Una primera meitat amb la SD Ejea molt ordenada i un Olot buscant la profunditat per bandes amb Pep i Blázquez i també a l’esquena de la defensa. Les ocasions més bones han arribat en joc aeri; primer un cop de cap de Masó, després una altra de Carles Mas i finalment un tercer de Nierga, que s’han estavellat amb les grans intervencions de Loscos, sens dubte el millor del conjunt de Guillermo Fernández Romo. Uns primers 45 minuts en els quals l’única notícia ofensiva dels visitants ha estat un xut ajustat d’Adri de Mesa i algun contraatac que no han sabut precisar. Només faltava la gran assignatura pendent, els deures de les últimes jornades, la llosa eterna de la Segona B; el gol.

 A la represa, Garrido ha mogut fitxa buscant l’espurna d’Alfredo i Guzmán per les bandes, frescor i desequilibri per mirar d’obrir la teranyina aragonesa. I això que la primera opció ha estat de l’Ejea, un xut potent de Garde que Ginard ha desviat a córner. A partir d’aquí, monòleg garrotxí amb una successió d’arribades sense fi. Per començar, un gol anul·lat a Marc Mas en posició força discutible després de la centrada de Pep Chavarría. La UEO anava madurant el partit i sabia que arribaria el seu moment, un últim quart d’hora per bolcar-se totalment a l’àrea de l’Ejea, que s’ha vist desbordat. En pràcticament cinc minuts hem presenciat tres ocasions claríssimes; la testa de Marc Mas (topant amb una estirada de Loscos), de Jordi Masó i de Barnils, el que seria l’avantsala del gol salvador. Falta lateral servida al cor de l’àrea per Héctor Simón i el migcampista de Seva que entra amb força i decisió per etzibar la rematada. La pilota ha entrat botant, poc a poc, cap a la porteria de Loscos, aquest cop batut, per desfermar el deliri a l’Estadi. Com si fos la salvació, amb l’eufòria que requereix un moment així. Victòria a casa després de moltes setmanes i vuitena jornada sense perdre per enfilar-nos a la vuitena posició amb 23 punts. I un altre cop deixant la porteria a zero, un mèrit inqüestionable del rigor defensiu del grup. Tot plegat, en una tarda amb 737 espectadors, la visita del CF Sant Roc i l’estrena de la nova grada d’animació dels Valents d’Integra, que ens han portat sort i no han deixat d’animar-nos. Detalls que ens fan diferents, triomfs que ens deixen contents, satisfets, feliços… i encara ho podem ser més. Us esperem dissabte vinent (sí, dissabte) novament a l’Estadi per rebre el CD Teruel en el darrer partit de l’any. I que bonic seria… SOMIEM JUNTS!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Aspar (Alfredo, 60′), Carles Mas, Barnils, Alan Baró, Masó, Blázquez, Héctor (c), Marc Mas, Marc Nierga (Guzmán, 67′) i Pep Chavarría (Xumetra, 81′).

SD Ejea: Loscos, Kevin, Mingotes, Andriu, Catalá, Musta, Ramon (Garde, 45′), Valero (c) (Julio De Dios, 72′), De Mesa, Diego Suárez i Lucho (Raúl, 87′).

Gols: 1-0, Barnils (86′).

Àrbitre: Miguel Bosch Domenech. Ha amonestat Blázquez, Pep i Alfredo (UEO) i Musta (Ejea).

Incidències: partit corresponent a la 17a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb 737 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia ens ha acompanyat el futbol base del CF Sant Roc i s’ha fet un reconeixement a tres patrocinadors de la Fundació UE Olot (Olot Meats, Meroca i Ascensors Serra) en la tarda que s’ha estrenat la grada d’animació “Els Valents de la Unió Esportiva Olot” amb els usuaris d’Integra. 

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply