Eloi Amagat: “Venir a l’Olot no és un pas enrere”

Eloi Amagat i la Unió Esportiva Olot han escenificat aquest migdia un compromís que els unirà durant el que resta de temporada i la següent. El migcampista gironí, que ja té la fitxa a punt per debutar aquest diumenge, s’ha mostrat encantat de sumar-se a un projecte que encaixa amb la seva filosofia i del qual futbolistes com Granell i Pere Pons ja li havien donat bones referències. El director esportiu Sergi Raset ha destacat al nivell tècnic d’una incorporació per fer un pas endavant i el president Joan Agustí ha valorat la generositat del que considera un referent del futbol gironí.

Dia gran a la Unió Esportiva Olot amb la presentació d’Eloi Amagat, reconegut migcampista del futbol de la demarcació amb una carrera contrastada en el món professional. El gironí no podia amagar la seva satisfacció per incorporar-se a un club amb moltes en comú: “Estic molt content de ser aquí. He de valorar la insistència i l’esforç que ha fet l’Olot per a que això sigui possible. Els ideals que defensa el club i la filosofia que té coincideix bastant amb la meva manera de ser i amb les meves creences”.

Amb l’experiència americana i el debut a Primera Divisió com a últimes grans fites, Amagat ha deixat clar que això no significa fer un pas enrere: “Si he tingut la sort de gaudir de categories superiors és perquè vaig haver de lluitar molt a la Segona B. És una categoria que he gaudit, que és dura i apassionant i que em va permetre fer el salt a l’elit. Arribo aquí amb la il·lusió d’un jugador jove i amb ganes de posar el meu granet de sorra per a que el club segueixi donant passets endavant com ha fet fins ara”.

L’ex-capità del Girona FC ha explicat que amics com Granell o Pere Pons ja li havien parlat bé de la UEO: “Les referències del club han estat molt bones, dos dels meus millors amics em deien que estaria com a casa i molt ben tractat. Avui ja ho he començat a comprovar”. A més, la seva adaptació serà ràpida ja que pràcticament coneix a tot el vestidor: “He coincidit en diferents equips amb molts jugadors de l’Olot i a la resta els conec d’altres clubs. La rebuda ha estat realment bona, és important que l’adaptació sigui el més ràpida possible per a que el rendiment sigui immediat”. Eloi Amagat, que signa per una temporada i mitja, ha recordat que és un futbolista “arrelat i molt de la terra” i que tota la seva família és del poble garrotxí de Les Planes d’Hostoles.

Per acabar, Amagat ha assenyalat que l’estil futbolístic de Raúl Garrido també és un aspecte que el sedueix: “La filosofia d’aquest cos tècnic, la manera de jugar i de tenir la iniciativa encaixa amb el meu perfil com a jugador. Representa un nou repte i un pas més a la meva carrera”. Preguntat sobre els objectius col·lectius, Eloi s’ha volgut curar en salut però sense deixar de somiar:“Crec que l’Olot està en una bona situació a la classificació, primer hem de ser prudents i assegurar la permanència però sense tancar-nos a somiar en fites més importants”.

Per a la seva part, el director esportiu Sergi Raset ha valorat l’aposta d’un fitxatge il·lusionant que significa un pas endavant: “No sé si cal definir-lo a nivell esportiu. Un jugador que s’emmarca perfectament en la nostra filosofia; un futbolista d’aquí i amb experiència en categories superiors, un referent del futbol gironí”. En la part merament tècnica i futbolística, Raset ha destacat les virtuts d’Amagat a la zona ampla: “Ens pot ajudar al mig del camp perquè té un nivell molt alt, té arribada, té gol i defineix bé. També es sap adaptar en tasques defensives i donar més equilibri. Arriba un jugador madur, les ha vist de tots colors i ha tastat el futbol professional durant bastants anys”. Finalment, el director esportiu espera que aquest reforç ajudi a mantenir la bona dinàmica de joc i resultats: “És un plaer tenir-lo, no només a nivell mediàtic sinó esportiu. Esperem que ens ajudi a ser més competitius i que l’equip pugui fer aquest passet més per assolir els objectius. Amb l’Eloi som una mica més forts”.

Des d’una vessant més institucional, el president Joan Agustí ha remarcat la figura d’Eloi Amagat en el futbol de la província: “Per a nosaltres és una satisfacció tenir un referent de les comarques gironines, a nivell professional i personal. Un jugador que ve del New York City i que recentment ha estat a Primera Divisió”. Agustí ha qualificat Amagat d’un “nou valor afegit” del projecte i li ha agraït la seva “generositat i flexibilitat” per incorporar-se a la Unió Esportiva Olot, un projecte molt diferent de la resta de clubs i compromès a nivell esportiu, formatiu i social.

 

Leave a Reply